czekoladowe - 14235 przepisów (strona:389/949)

Słodki sernik waniliowy bez cukru 28959

smaku,ani konsystencji sernika.I tak jak ciasta drożdżowego z ksylitolem nie nie się upiec (unieczynnia działanie drożdży),to w serniku sprawdzi się idealnie Klasyczny sernik waniliowy wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika.Składniki na spód sernika:60 g sucharków pełnoziarnistych60 g mielonych orzechów laskowych40 g masła1 łyżka ksylitoluSkładniki(...)lekko uchylom piekarniku,następnie na kratcew małym garnuszku zagotować śmietankę kremówkę,zdjąć z ognia.Dodać do śmietanki po- łamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.Przestudzony sernik polać polewą czekoladową i posypać krokantem z orzechów laskowychsernik podawać najlepiej schłodzony przez całą noc w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kopiec adwokatowy 156

łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytrynymasa adwokatowa* 500 ml śmietany 36%* 2 łyżki cukru pudru* 2 opakowania usztywniacza do śmietany* 270 ml adwokata* 6 łyżeczek żelatynykrem czekoladowy* 250 g masła lub margaryny* 100 g mlecznej czekolady* 3 łyżki cukru pudru* 3 łyżeczki kakaoSposób wykonaniaBiszkopt prostokątnyOddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania wsypać

Mix smaku
Czekoladowo-orzechowa "baba" 146

mleka* 200 g cukru* 300 g orzechów włoskich* 2 łyżki masła lub margaryny* 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej* 2-3 łyżki rumu (niekoniecznie)polewa* biała polewa czekoladowa* mleczna polewa czekoladowaSposób wykonaniaciasto Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem ok.10

Mix smaku
Palmiery czekoladowo-orzechowe 145

składniki* gotowe ciasto francuskie* 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych orzechów laskowych* 2 łyżeczki cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim

Mix smaku
Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło 161

Czekoladowy fondant, czasami nazywany czekoladowym wulkanem, jest niesamowitym zakończeniem każdego obiadu. Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi.Na 6 porcji:150g masła, plus odrobina do posmarowania kokilekkakao150g gorzkiej czekolady3 jajka3 żółtka5 łyżek cukru3 łyżki mąkiRozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Dobrze posmarować foremki i dokładnie wysypać kakao.Masło rozpuścić z czekoladą w misce umieszczonej nad garnkiem lekko gotującej się wody. Gdy się

Kulinarna rozmowa
Mochatini - kawa mrożona 100

Idealna na lato (chociaż u mnie za oknem deszcz :-)). Kawa mrożona może być idealnym zakończeniem letniego obiadu.Na dwie kawy będzie potrzeba:2 filiżanki espresso (ewentualnie troche

Kulinarna rozmowa
Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo - limonkowa Nigelli 131

narazie numer jeden na mojej liście "jestem zbyt zmęczona, by gotować- niech jedzenie wyczaruje się samo!".Dziś jednak postanowiłam podzielić się z Wami jej cudownym przepisem na idealną tartę czekoladowo- limonkową. Połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach nadzienia z chrupkim, mocno czekoladowym spodem. Mniam! P.S. Niech łasuchy lepiej uważają na zniewalający zapach, który będzie im towarzyszył podczas przygotowywania spodu

Gotowanie to kochanie
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 245

Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...)Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe(...)Krój na batoniki, wstaw do lodówki.Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy

Gotowanie to kochanie
Kakao,czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka 131

przygotowań, zapragnęłam zrobić ciastka tak pyszne, by każdy się w nich zakochał. Miały być podobne do kokosowej kawy, którą ostatnio piłam w mojej ulubionej kawiarence. Mocno kakaowe, z czekoladowym sercem. Miękkie, duże, pachnące.Okazały się jeszcze lepsze.Są NIE-ZIEM-SKIE!Czekolada i kokos to dwie połówki pomarańczy. Są idealnym połączeniem, jak jabłka i miód karmel, jak kino(...)równiutkie części:)Moim drugim ulubionym cytatem jest " bądź powodem, dla którego ktoś się dziś uśmiechnie" - dzięki tym ciasteczkom mój dom był dziś bardzo szczęśliwym domem:)KAKAOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA Z CZEKOLADOWO-PIANKOWĄ NIESPODZIANKĄSkładniki (ok.20 DUŻYCH ciastek):4 łyżki margaryny w temperaturze pokojowej1 szklanka cukru trzcinowego1/4 szklanki mleka 3,2 %1 jajko w temperaturze pokojowej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 łyżeczki

Gotowanie to kochanie
Eklery z kremem orzechowym 223

szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki cukru3/4 szklanki mąki125 g masła4 żółtka1 łyżka miodu1 szklanka orzechów włoskichPolewa czekoladowa:100 g czekolady mlecznej30 g masła2 łyżki posiekanych orzechów włoskichPrzygotowanie:Ciasto parzone:Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki(...)suchej patelni i zmiksować.Masło utrzeć, dodać ostudzony budyń i orzechy. Wszystko razem ucierać, aż powstanie gładki krem. Gotowym kremem orzechowym wypełniać spody eklerków i przykryć drugą połówką.Polewa czekoladowa:Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło i dokładnie wymieszać. Posmarować eklerki i posypać posiekanymi orzechami.Smacznego

Oryginalny smak
Tort na zakończenie roku 215

dodajemy masło, mieszamy i zestawiamy do lekkiego ostygnięcia. Dwa blaty smarujemy grubo powidłem śliwkowym Orzech. Jeszcze ciepłą masą przekładamy upieczone blaty ciasta posmarowane powidłem.Na wierzch dajemy polewę czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi Skworcu oraz podwójnym batonem czekoladowym Daimo pokrojonym drobniutko. Wcześniej je prażymy na patelni uważając aby się nam nie spaliły.Studzimy

Z Kuchni Do Kuchni
Makowiec na kruchym spodzie z mąki pełnoziarnistej! 108

Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie makowca na kruchym spodzie z mąki pełnoziarnistej, oblanego obficie polewą czekoladową. Makowiec jest bardzo soczysty, słodki i smaczny! Dodam tylko jeszcze, że bardzo prosty w wykonaniu!Smacznego!SKŁADNIKI:NA CIASTO KRUCHE:- 3 żółtka- 250 g mąki pełnoziarnistej- 100 g mąki pszennej- 50 g mąki żytniej pełnoziarnistej- 200 g margaryny PALMA firmy BIELMAR- 1 łyżka śmietany(...)szczyptą soli.Wszystkie w/w składniki wymieszaj. Wyłóż na wylepioną ciastem tortownicę.Piecz 60 minut w 185 stopniach. Pod koniec pieczenia (około 10 minut) włącz termoobieg.Makowca po wystudzeniu polej polewą czekoladową!Gotowe

SMYKWKUCHNI
Czekoladki nadziewane 182

Sylwestra. Ponieważ bajaderki były obtaczane w kuwerturze i zostało mi jej trochę, postanowiłam kuć żelazo póki gorące i zrobić domowe praliny. Przyszła więc pora aby się nimi pochwalić. Pralinki czekoladowe z żurawiną, okazały się hitem Najlepsze domowe Czekoladki nadziewane żurawiną:Składniki:około 100 g Kuvertüre Volmilch mlecznej kuwerturyżurawina w żeluKuwerturę łamiemy na kawałki i przekładamy do szklanej miski, którą ustawiamy(...)foremkę, aby zostało miejsce na przykrycie spodu praliny czekoladą.Pozostałą czekoladę ponownie podgrzewamy i wylewamy na wierzch pralinek, tworząc ich spód. Powierzchnię wygładzamy nożem lub szpatułką. Tak przygotowane pralinki czekoladowe ponownie wkładamy do lodówki, aby czekolada stężała.Foremkę z zastygniętymi pralinami odwracamy do góry dnem i wyciskamy czekoladki z silikonowej formy. Smacznego! Jak na pierwszy raz chyba źle nie wyglądają

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Shot kawowy z bitą śmietaną 812

jest pyszny. Ilości podane są na wielkość kieliszka. Składniki:1/4 syropu czekoladowego1/3 likieru o smaku kawybita śmietanacukier trzcinowy Przygotowanie:Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka  najpierw wlać syrop czekoladowy. Następnie wlewać likier kawowy wolnym strumieniem po ściance kieliszka wtedy utworzy się druga warstwa. Na wierzchu szprycą do dekorowania ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami  nałożyć bitą

Ala piecze i gotuje
Brigadeiros czyli brazylijski słodyczowy szał! 150

natomiast jeśli nie obojętna jest Wam liczba pochłoniętych kalorii dodać należy 3 łyżki gorzkiego kakao)3) łyżka masła lub margaryny np. Kasi4) do przybrania polecam: płatki dekoracyjne o smaku czekoladowym (dla Twardzieli), wiórki kokosowe, zmielone orzechy, płatki migdałów lub też zmielone herbatniki5) małe papierowe foremeczki na babeczkiPrzygotowanie:Do garnka dajemy najpierw masło/margarynę i stawiamy garnek na średni ogień(...)lodówce z pół godziny).Przez rozpoczęciem toczenia kuleczek dobrze jest posmarować ręce masłem aby masa nie kleiła się do palców. Kuleczki koniecznie obtaczamy w posypce czy to z płatków czekoladowych czy wiórek kokosowych (jak zaproponowano powyżej). Obtoczmy grubo. Gotowe przekładamy do foremeczek.Nie przejmujmy się gdy troszkę się spłaszczą. Dobrze jest je trzymać w lodówce

Smaki Brazylii