czekoladowe - 14235 przepisów (strona:134/949)

Ciasto czekoladowo – miętowe 323

Ciasto czekoladowo – miętowe Uwielbiam czekoladki typu „after eight”, a dokładnie ich połączenie miętowego nadzienia z pyszną czekoladą. Inna sprawa, że są takie cieniutkie, że sama przed sobą mam wytłumaczenie, że można zjeść ich więcej Ale wracając do smaku, czekolada z miętą jest naprawdę fantastyczna. Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki(...)Całość mieszamy szpatułką. Masę przelewamy do foremki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostudzenia, a ostudzone kroimy w poprzek na pół. K rem czekoladowo – miętowy: – 250 ml śmietanki kremówki – 150 g czekolady z nadzieniem miętowym – 1 galaretka cytrynowa – 250 ml wrzątku Śmietankę ubijamy na sztywno i odstawiamy do lodówki

Relaxtime
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 162

ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM Delikatny mus czekoladowo nugatowy i krem brzoskwiniowy owinięty w pyszny biszkopt. Mus jest słodki, a krem lekko kwaskowy, dzięki temu każda warstwa ma swój smak. Smaki komponują się ze sobą i tworzą idealny duet.  ~~SKŁADNIKI~~ Biszkopt: jaja 4 sztuki mąka pszenna 4 łyżki mąka ziemniaczana 4 łyżki proszek do pieczenia(...)łyżeczki cukier puder 8 łyżek  Krem brzoskwiniowy: brzoskwinie w puszce 1 puszka budyń śmietankowy 1 opakowanie sok z cytryny 2-3 łyżki cukier 1 łyżeczka Mus czekoladowo nugatowy: wafelki o smaku nugatowym Lusette  2 opakowania czekolada mleczna 200 gram śmietana kremówka 36 % 200 gram mleko 200 mililitrów żelatyna 2 łyżeczki + woda do pokrycia żelatyny Dekoracja: czekolada mleczna

Kuchnia Paulettes
Zdrowy mus czekoladowy z sosem truskawkowo-limonkowym | FIT deser, bez glutenu, bez laktozy | 149

Spóźniony przepis na walentynkowy deser.. Zróbcie drugiej połówce nawet bez specjalnej okazji. Kochać się trzeba cały rok :) Intensywny mus czekoladowy, truskawki i orzeźwiająca limonka. Dodatkowo bez glutenu, laktozy, cukru i zbędnych kalorii. Składniki na 3 pucharki: Mus czekoladowy: 1 mała puszka mleczka kokosowego (165ml) 125g czekolady gorzkiej (min. 70%) 2 jajka (średnie lub duże) i szczypta soli 1 łyżka(...)cukru pudru Sos truskawkowo-limonkowy: 200g świeżych truskawek lub 300g mrożonych 1/2 limonki 1/2 łyżeczki liści limonki 1 łyżeczka stewii w proszku lub 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Mus czekoladowy: Czekoladę dzielimy na kosteczki. Mleczko kokosowe podgrzewamy, a następnie przelewamy do miseczki z czekoladą. Mieszamy do momentu aż powstanie nam mus. Odkładamy do przestudzenia. Białka ubijamy z odrobiną soli

Czarnawisienka
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 121

orzechów włoskich oraz kawy rozpuszczalnej. Krem jest bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette  o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu, jak i do dekoracji tortu. Batoniki o smaku kawowym świetnie komponują się z orzechowym kremem. By przełamać słodycz użyłam do przełożenia kwaśnej konfitury z czarnej(...)łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru  Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki  5-6 batoników marki Lusette  o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym  garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie do połączenia składników, aby nie powstał zakalec

Mango Papaja
Czekoladowe muffinki 174

Jako, że dziś mamy Walentynki zapraszam Was na prawdziwą czekoladową rozkosz :D Miękkie, wilgotne muffinki z kawałkami czekolady i czekoladową polewą… niebo w gębie w małym rozmiarze. Doskonałe na co dzień i od święta. Z okazji Dnia Zakochanych ozdobiłam je dodatkowo cukrową posypką oraz odpowiednimi do okazji pikerami :) Muffinki są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz na ostatnią chwilę, także(...)jajka (w temperaturze pokojowej) 150 ml mleka (w temperaturze pokojowej) 1 płaska łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Polewa czekoladowa: 30 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany 30% Dodatkowo: posypka cukrowa pikery do muffinek Wykonanie: Muffinki: Masło rozpuszczamy w garnuszku, a następnie studzimy. Czekoladę niezbyt drobno siekamy. Mąkę przesiewamy

MyCookBook.pl
Sernik z musem z czekoladowym 150

zmieniłam, ale nie za bardzo kilka detali. Sernik wyszedł bardzo smaczny, nie za słodki. Z racji użytego twarogu tłustego, a nie sera z wiaderka jak to było przy serniku czekoladowym ten wyszedł o trochę cięższej konsystencji. I już wiem jaki serniczek będzie królował w tym roku na naszym świątecznym stole    Składniki: Spód: 190 g ciasteczek (np. typu Pieguski(...)ubić na sztywną pianę, dodać ją do ostudzonej czekolady i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Gotowy mus wyłożyć na sernik i wstawić do lodówki do czasu aż mus czekoladowy stężeje. Wtedy należy obkroić sernik nożem i wyjąć go z tortownicy. Wstawić na całą noc do lodówki lub na kilka godzin. Tak powinno się robić z musem wg pani Joanny

Państwo Wojtczuk gotują
Pyszne ciasto gryczane 203

oraz niewielka ilość do wysmarowania blaszki), 150 g czekolady deserowej, 50 g suszonych żurawin, posiekanych, 2 płaski łyżeczki proszku d pieczenia, 25 g orzechów ziemnych solonych, grubo posiekanych. Polewa czekoladowa: 50 ml śmietanki UHT 30%, 100 g czekolady deserowej, 20 g masła. Przygotowanie: Ciasto: Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości(...)przekładamy do blaszki. Pieczemy w temperaturze 180°C (termoobieg) lub 190-200°C (bez termoobiegu) mniej więcej przez 35 - 40 minut (do próby suchego patyczka). Zostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa: Zagotowujemy śmietankę. Kawałki czekolady wrzucamy do gotującej się śmietanki, mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Następnie dodajemy miękkie masło i mieszamy. Powierzchnię wystudzonego ciasta możemy wyrównać za pomocą noża. Delikatnie

Państwo Wojtczuk gotują
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 255

Bardzo prosty i szybki  serniczek czekoladowy bez pieczenia . Musimy tylko poczekać aż stężeje w lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa(...)Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką czekoladę

potrawyregionalne
NALEŚNIKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I KARMELEM 178

ciasto naleśnikowe: ● 250 g mąki pszennej* ● 3 jajka ● 50 cl mleka ● 50 g masła ● 25 g cukru + szczypta soli ● olej o neutralnym smaku do smażenia Na mus czekoladowy: ● 100 g gorzkiej czekolady ● 15   cl śmietany kremówki ● 2 jajka ● 1 szczypta soli Na karmel: ● 200 g cukru ● 100 g masła ● 2 cm świeżego korzenia imbiru ● 15 cl wody Przygotuj(...)czekoladowy: czekoladę ze śmietaną rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do ostudzenia. Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka domieszaj do rozpuszczonej czekolady. Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj całość. Przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki. Masło rozpuść w rondlu na małym ogniu, podgrzewaj, aż zacznie się pienić

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik kokosowy (bounty) na zimno 385

łyżki cukru pudru Opcjonalnie 3 łyżki likieru kokosowego Puszka mleczka kokosowego 400 ml  50 g wiórków kokosowych 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku + 50 ml wody Na polewę czekoladową: 120 g mlecznej czekolady (ja dałam gorzką czekoladę) 80 ml śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Spód: Ciastka, masło i kakao umieścić w malakserze i zmiksować do momentu otrzymania masy ciasteczkowej(...)zaprawioną żelatynę dodać do masy serowej i natychmiast zmiksować, do połączenia. Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową. Wyrównać szpatułką. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najkorzystniej przez noc. Polewa czekoladowa: W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, zdjąć z palnika. Zalać nią posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Schłodzony

Fabryka pomysłów
DESER LUSETTE 267

Mocno czekoladowy aksamitny krem połączony z czekoladowymi wafelkami Lusette i lekk ą bitą śmietaną to deser, w którym można się zakochać. Już niedługo Walentynki, więc może drogie Panie zaskoczycie swoich Walentych takim pysznym deserem. Ja z ainspirowan a wyj ą tkowym s m a k iem czekolady w chrupi ącym wafelku Lusette zrobiłam ten deser na wyjątkowe niedzielne popołudnie(...)dodając mu dodatkową , słodk ą chwilę przyjemności. DESER LUSETTE Składniki: (4 porcje) krem czekoladowy: 2 szkl mleka 1 cukier waniliowy 1 szkl śmietany 30% 4 żółtka 1/3 szkl cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl kakao 120 g czekolady gorzkiej bita śmietana: 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 4 wafelki czekladowe Lusette Przygotowanie: krem: Kakao, mąkę ziemniaczaną

Bon appetit mon amie
Deser kokosowo czekoladowy z bakaliami i chrupiącym wafelkiem 227

Deser kokosowo czekoladowy 🍫 z bakaliami zapewne zachwyci Was smakami.  Pralinkowa masa z gorzkiej czekolady na dnie kieliszka została umieszczona, a na niej masa  na bazie mleczka kokosowego, wiórek kokosowych i białej czekolady dołożona.  Przełożona została prażonymi migdałami i pokrojonymi suszonymi daktylami.  Całość został schłodzona i przed podaniem wafelkami czekoladowymi wypełniona.  Deser o różnych smakach współgra(...)łyżeczki masła, masa kokosowa: mleczka kokosowego, 100 g drobnych wiórek kokosowych, 4 kostki białej czekolady, ponadto: ok. 40 g całych migdałów, ok. 30 g suszonych daktyli, 2 wafelki Lusette czekoladowe, kamyczków czekoladowych do ozdoby. Przygotowanie: Jeśli chcemy uzyskać ozdobne kieliszki, wystarczy zamoczyć ich brzegi w rozpuszczonej czekoladzie i postawić na chwilę w kamyczkach wysypanych do głębokiego talerzyka o szerokim dnie

Moniki Smakołyki
CIASTO SEROWO-CZEKOLADOWE czyli SERNIKOBROWNIE IDEALNY 93

Składniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich  część serowa: 500 g  potrójnie zmielonego ( jak na sernik) twarogu 2 jaja 100 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego  Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie(...)misie ubijcie masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubijając dalej dodawajcie po jednym jaju, dokładnie miksując za każdym razem, a następnie wlejcie przestudzoną czekoladę, zmiksujcie. Do czekoladowej masy przesiejcie mąkę i wsypcie orzechy włosk ie, delikatnie wymieszajcie łyżką. W drugiej misie utrzyjcie dokładnie twaróg razem z cukrem, jajami i ekstraktem z wanilii. Dodajcie budyń i dokładnie wymieszajcie. Tortownicę

OliveandThyme
Rolada mocno czekoladowa z wiśniami 246

Przepyszna rolada czekoladowa z wiśniami. Z mojego ulubionego, czekoladowego biszkoptu, pieczonego tym razem w dużej blaszce, takiej na cały piekarnik. Z dużą ilością czekolady, z delikatną nutą kwaskowatości w postaci wiśni. Jeśli użyjemy czekolady gorzkiej to rolada będzie bardziej wytrawna. Możemy dodać nieco alkoholu do nasączenia, wtedy będzie tylko dla dorosłych :) Biszkopt czekoladowy - przepis TUTAJ-KLIK 200 ml. śmietanki(...)się rozsmarować. Wiśnie odcedzić z syropu (można użyć mrożonych, ale należy je wcześniej odcedzić i dać nieco mniej, bo mogą być zbyt kwaśne). Biszkopt delikatnie rozłożyć, posmarować go masą czekoladową, na wierzch wysypać wiśnie. Zrolować roladę i wstawić do lodówki żeby masa stężała. Po wyjęciu obsypać obficie cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Bounty bez pieczenia 1382

przeglądu wspaniałości, a w nich:  Babka pomarańczowa Doroty , Jogurtowe rogaliki Małgosi , Sernik Bożeny , Jaglane deserki Marcepanowego Kącika , Panna Cotta Diany  oraz Muffinki , Drożdżówki Marzeny  oraz Czekoladowy Murzynek Joanny.   Składniki: na spód: 300 gram biszkoptów 100 gram masła na masę kokosową: 1½ szklanki mleka 3,2% 300 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki(...)łyżki cukru pudru na czekoladową polewę: 100 g czekolady mlecznej 80 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Spód: Biszkopty miksujemy i ucieramy z masłem. Powstałą masą wykładamy spód formy. Masa kokosowa: Mleko podgrzewamy, dodajemy żelatynę. Gdy żelatyna się rozpuści wsypujemy wiórki kokosowe. Masę kokosową musimy schłodzić w lodówce. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy masę kokosową. Schładzamy w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania