czekoladowe - 14235 przepisów (strona:141/949)

Torcik Pijany szatan 91

łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa orzechowa • 200 g orzechów mielonych włoskich – 2 szklanki • 1/2 szklanki wódki czystej • 2 łyżki cukru pudru • cukier waniliowy Masa czekoladowa • 200 g masła • 2 jajka • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki mleka • 100 g kakao oraz • 6 łyżek konfitury pomarańczowej • 1 biała czekolada Wykonanie: • Ozdoby z białej czekolady najlepiej zrobić(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. • Piec w temp 170 st.C przez 30 minut. • Jeszcze ciepłe ciasto posmarować konfiturą pomarańczową. Masa czekoladowa • Jajka ubić na parze na puszystą masę. • Mleko zagotować i dolewać powoli gorące do masy jajecznej, cały czas ubijając. • Ubijać ok. 10 minut, aż masa będzie tak gęsta

To co kocham
Mazurek czekoladowy 123

mazurku Snickers przedstawiam Wam mazurek czekoladowy. Ciasto bardzo kruche, masa mocno czekoladowa i dekoracja koszyk z kwiatami, to typowo wielkanocny mazurek. Jeśli myślicie, że jest ubiegłoroczny, albo, że mazurek czeka tydzień na święta, to się mylicie.. Owszem, piekę wcześniej, ale to tylko dlatego, że jestem mocno zapracowana i przed(...)delikatnie zsunąć ciasto na docelową tacę. Ciasto jest bardzo kruche, więc należy bardzo uważać, aby się nie rozpadło. Jeśli pęknie, to nic się nie stanie, bo masa czekoladowa je sklei. Dekoracja • Zagotować śmietankę z cukrem, zdjąć z ognia trochę przestudzić i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści. • Ciepłą

To co kocham
Ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady 174

CIASTKA CZEKOLADOWE z kawałeczkami gorzkiej czekolady są pyszne i bardzo... Artykuł Ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 155

proszku do pieczenia Masa kokosowa: 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny z masłem np. Kasia (1 kostka) 1/2 litra mleka 100 g wiórków kokosowych  Masa czekoladowa 1 budyń czekoladowy 1/2 szklanki cukru 125 g margaryny z masłem np. Kasia (1/2 kostki) 250 mililitra mleka 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy(...)Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Całość wymieszać. Masa czekoladowa - ugotować budyń w 250 mililitrach mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec

Ciastka - domowe słodkości
Cupcake z malinami i białą czekoladą 161

Muffiny z malinami i białą czekoladą idealne na Wielkanoc dzięki czekoladowym jajeczkom (ale idealne na każdy inny dzień roku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ). Robi się je szybko i łatwo, a efekt powala. Są to moje ulubione babeczki. Słodki smak smak ciasta z pomarańczową nutą przełamuje kwaskowata malina. Wszystko dopełnia kremowa polewa z białej czekolady. Dekoracja(...)czekoladowych jajeczek to miły bonus. POLECAM " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Mufiiny z malinami i białą czekoladą Kuchnia Amerykańska Porcje 12 babeczek Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Babeczki 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka pasty

Wypieki i Rumieńce
Sernikobrownie z truskawką 194

gotowania 2 godziny Czas oczekiwania 12 godzin Składniki Mus truskawkowy 500 g truskawek (świeże lub mrożone) 3 łyżki cukru 1/2 szt. cytryny 1/2 łyżeczki pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Masa czekoladowa 200 g gorzkiej czekolady (min. 70%) 200 g masła 200 g cukru (drobnego do wypieków) 100 g mąki pszennej 3 szt. jajek 1 łyżeczka pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Masa serowa(...)małym ogniu, bez przykrycia, przez około 45 - 50 minut aż powstanie gęste puree. Truskawki rozgnieść praską lub zmiksować (można to zrobić pod koniec lub w połowie gotowania). Ostudzić Masa czekoladowa Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 23-24 cm lub małą blaszkę o wymiarach 20 x 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę połamaną

Wypieki i Rumieńce
Mus czekoladowy z malinami 154

malinowy: 125 gramów malin (oddzielnie 100 gramów i oddzielnie 25 gramów) 15 gramów cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/2 cm wody na dnia kubka Składniki  na mus czekoladowy: 200 gramów śmietanki 30% dobrze schłodzonej (małe opakowanie) 2 żółtka 50 gramów czekolady mlecznej 50 gramów czekolady deserowej opcjonalnie: kakao do posypania, świeże liście mięty i pałeczki czekoladowe Żelatynę rozpuszczamy(...)małymi porcjami, rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy każdą przełożoną porcję trzepaczką aż do uzyskania jednolitej masy Wyjmujemy z lodówki pucharki z musem malinowym i nakładamy delikatnie po łyżce, mus czekoladowy Deser ozdabiamy listkami świeżej mięty, pozostawionymi 25 gramami malin i czekoladowymi pałeczkami. Można posypać kakaem Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Ciasto Bananowy Król na serwatce 237

sporo serwatki. Wykorzystałam ją m.in do Bananowego Króla. Fajna nazwa prawda? ;) Ciasto składa się z dwóch blatów bananowego ciasta, kremu na bazie śmietany, serka mascarpone i bananów oraz polewy czekoladowej i chipsów bananowych. Co tu dużo pisać... po prostu obłędnie bananowe ciacho o uroczej nazwie. Polecam!       Składniki: (na blaszkę o wymiarach 35x25 cm)   Ciasto bananowe(...)cytryny 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 1 kopiasta łyżeczka żelatyny+ 3 łyżki zimnej wody   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao   Dodatkowo: 200 g chipsów bananowych     Przygotowanie:   Ciasto bananowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu) 254

urodziny najmłodszego wampirka i trochę ludzi się przewinęło przez te parę dni. Nikt kto spróbował, nawet nie był blisko, aby stwierdzić z czego jest zrobione. W smaku jest pyszne, czekoladowe, miękkie oraz soczyste. A te kawałki czekolady zatopione w miękkim cieście no po prostu mega, sztos czy jak to się teraz mówi Samo przygotowanie jest szybkie (deser gotowy(...)gram oleju kokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia

PaleoLife
Mięciutkie pierniczki z lukrem, czekoladą... 484

staropolski już „leżakuje” w lodówce, ciasto na pierniczki również, więc żeby piernikowy smak poczuć przed świętami upiekłam te pyszne, mięciutki pierniczki z dodatkiem ugotowanych ziemniaków, które udekorowałam lukrem, polewą czekoladową i obsypałam kolorową posypką. Pierniczki są idealne do zjedzenia teraz, zaraz... w każdej chwili Składnik na około 120 sztuki: 250 g miodu prawdziwego 150 g cukru 125 g masła(...)tortowej 2 łyżeczki  przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko (ze wsi) Ponadto do wykonania lukru: cukier puder odrobina wody Do wykonania polewy czekoladowej: 80 g dobrej czekolady 18 g dobrego masła (min. 82%) Wykonanie: Miód, cukier i masło zagrzałam w garnku. Trzeba uważać, żeby się nie zagotowało. Masło ma się rozpuścić a składniki

Kuchnia u Krysi
CIASTO BAJADERKA 448

SKŁADNIKI  NA MASĘ :  100-200 g herbatników szkolnych  150 g biszkoptów  300 g ciasta czekoladowego lub pierniczków czekoladowych 50 g rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonych 50 g kokosu 100 g orzechów (ziemne, laskowe, włoskie ) 1 olejek rumowy 2 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu(...)MASA CZEKOLADOWA :   200 ml mleka 2 łyżki masła  2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru          Wszystko zagotowujemy ciągle mieszając, studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort śmietanowo czeloladowy 194

średnicy 26 cm: Jaja 5 szt cukier waniliowy 64 g Celiko  ( 2 paczuszki) mąką pszenna 10 łyżek   Składniki na obłożenie tortu: Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt mleko 750 ml Dekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja o  temp pokojowej wbijam(...)tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty. Krem śmietanowy i czekoladowy : Ubijam 500  ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na  sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam krem czekoladowy z 250 ml mleka na sztywno , wkładam

Różowa kuchnia
Torcik czekoladowo - pomarańczowy 178

serka mascarpone 250 g dżemu pomarańczowego skórka starta z jednej pomarańczy + wyciśnięty z niej sok cukier puder do smaku 4 g żelatyny pomarańczowy barwnik spożywczy (opcjonalnie) Masa czekoladowa: Serek mascarpone i śmietanka powinny być schłodzone. 200 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietanki 30 - 36% SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek(...)zagotowujemy! - straci właściwości żelujące ). Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 1 - 2 łyżki masy pomarańczowej, dokładnie mieszamy, a następnie łączymy z resztą masy. Miksujemy przez chwilkę na małych obrotach. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy, aby lekko przestygła. Serek mascarpone miksujemy z rozpuszczoną czekoladą do połączenia składników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodajemy porcjami mascarpone z czekoladą

W kuchni Katie
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 142

wszystkie przepisy Marzenki są bardzo smaczne, sprawdźcie na jej blogu KLIK ). Przepis Marzenki jest TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok). No i takie(...)ogromną ochotę na napoleonkę, za to mój mąż nie bardzo za nią przepada, on lubi wszystko co ma w sobie czekoladę. Na blogu Agnieszki zobaczyłam właśnie taką napoleonkę, czekoladową i od razu postanowiłam ją wypróbować. Myślę, że będzie to hit tegorocznych świąt, bo u Agi są same świetne przepisy - sprawdźcie  KLIK Przepis na czekoleonkę  TUTAJ 10. Rolada czekoladowo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Isla flotante, czyli pływające wyspy bezowe w kremie waniliowym 144

bezy: 5 białek ze świeżych,   dużych jajek 230 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny     Składniki na mus czekoladowy: 110 g gorzkiej czekolady 160 ml kremówki (30%) 80 ml kremówki tortowej (36%) 50 g małych bezików (dekoracyjnych)     Składniki na krem waniliowy: 5 żółtek 100 g   cukru(...)zakończeniu pieczenia/suszenia   uchyliłam drzwiczki piekarnika i pozostawiłam blaszkę z bezami do wystudzenia. Następnie wyjęłam blaszkę,   bezy przełożyłam na   kratkę. Kiedy bezy stygły, zajęłam się wykonaniem musu czekoladowego. Śmietankę (30%)   rozgrzałam w rondelku. Gorącą   wlałam do połamanej w kostkę czekolady. Wymieszałam, żeby się czekolada rozpuściła. Odstawiłam na pól godziny do wystudzenia. Zmiksowałam małe beziki na drobne

Kuchnia u Krysi