kawiarni. Jeśli chcecie odwiedźcie też dotychczasowe przepisy na Najprostszą kawę mrożoną , Frappuccino jagodowe , Malinowe frappe . Dzisiaj pokaże jak zrobić słynne frappuccino o smaku czekoladowym niczym prosto z sieci Starbucks, chociaż co tu będę ściemniać, moje mi smakowało o niebo lepiej. Raz, że użyłam swojej ulubionej kawy i syropu, to przygotowanie frappuccino sprawiło wiele radości. Zerknijcie(...)bądź do pojemniczka na lód i zamroź) - 50 ml zimnego mleka 3,2% tłuszczu - syrop do kawy o smaku tiramisu (do kupienia w kawiarniach bądź w Tkmaxx) - gęsty sos czekoladowy do deserów Do wysokiego naczynia wrzuć kostki zamrożonego mleka, kawy, wlej mleko i syrop (bądź cukier). Całość zmiksuj blenderem na funkcji turbo. Wysoką szklankę umieść w dłoni
SMYKWKUCHNICiasto czekoladowe na śmietanie przygotowuje się nie tylko szybko, ale również bez użycia miksera. Ciasto jest puszyste, a w środku lekko wilgotne. Smakuje dobrze bez dodatków, ale w sezonie letnim, polecam podawać je z frużeliną z dowolnych, ulubionych przez Was owoców. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Ciasto czekoladowe na śmietanie Składniki: 160g mąki pszennej 175g śmietany(...)składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - masło rozpuścić, dodać czekoladę, wymieszać, ostudzić - jajka roztrzepać z cukrem oraz ekstraktem z wanilii - do masy jajecznej dodać śmietanę, ostudzoną mieszankę czekoladową, składniki wymieszać - do osobnej miski przesiać mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, składniki dobrze wymieszać - składniki suche przełożyć do składników mokrych, wszystko krótko wymieszać - formę wyłożyć
Smakołyki BerenikiKruche, czekoladowe ciasto, a w nim delikatna, i również czekoladowa pianka budyniowa. Czerwona porzeczka orzeźwia ciasto, nadając mu owocowy, lekko kwaskowaty smak. Idealne ciasto na letnie dni :) KRUCHE: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1/3 szklanki cukru 6 żółtek CZEKOLADOWA PIANKA BUDYNIOWA: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru(...)opakowania budyniu czekoladowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g czerwonych porzeczek Dobrze schłodzone masło posiekać z cukrem i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie, równe części. Jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Drugą część ciasta skruszyć na dno formy 21 x 30 i wstawić do lodówki
https:KKuchniaMniamlikieru amaretto 50 g miękkiego masła 3-5 łyżek cukru pudru po 2-3 łyżki zmielonych na pył orzechów i migdałów kilka kropli ekstraktu migdałowego Do dekoracji: sos czekoladowy i kilka czereśni Przygotowanie Kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Połamaną na małe kawałki czekoladę rozpuścić z dodatkiem masła, po czym dokładnie wymieszać do połączenia składników. Orzechy i migdały(...)pozostałymi składnikami na gładką, aksamitną masę. W razie potrzeby dosłodzić i ponownie zmiksować. Przygotowaną masą napełnić foremki i odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem polać sosem czekoladowym i udekorować czereśniami. *** Niecierpliwi mogą zastąpić czekoladę i masło dobrej jakości kremem czekoladowym lub gęstym sosem czekoladowym, uważając jednak, aby konsystencja masy nie była zbyt płynna i aby pudding
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych i owocnych warsztatów oraz wielu nowych dań, które podbiją podniebienia wszystkich smakoszy! Jak również szampańskiej zabawy urodzinowej(...)nternetową Akademii www.akademiakulinarnawhirlpool.pl oraz jej gospodarza www.marcoghia.pl . Dla 6-8 osób Przygotowanie 45 min Pieczenie 1 godz Chłodzenie 12 godz ● 200 g gorzkiej czekolady ● 300 g czekoladowych cookies* ● 70 g roztopionego masła ● 600 g kremowego twarożku** ● 175 g cukru ● 4 jajka + 1 żółtko ● 20 cl śmietany kremówki ● 2 łyżki gęstej śmietany*** ● 2 łyżki ekstraktu waniliowego ● 2 łyżki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszny, sycący deser i niezbyt słodki - z powodzeniem może zastąpić podwieczorek lub drugie śniadanie. Mamy tu budyń czekoladowy, mleczną warstwę z nasionami chia, zmiksowane truskawki a całości dopełniają pokruszone ciasteczka czekoladowe. Nie dość że świetnie smakuje to jeszcze ciekawie wygląda :) Polecam :) Do przygotowanie tego deserku zainspirowała mnie firma Lidl , od której otrzymałam przepiękny i bardzo funkcjonalny Blender ręczny z zestawem(...)akcesoriów SilverCrest (więcej informacji i zdjęcie na dole strony). SKŁADNIKI: (na 2 duże porcje porcje) Warstwa I: (od dołu) 4 ciastka (u mnie Hity czekoladowe) Warstwa II: 2 łyżki nasion chia 1/2 szkl mleka Warstwa III: 1 budyń czekoladowy 1 szkl mleka 1 łyżka cukru Warstwa IV: truskawki cukier do smaku Ewentualnie: kilka orzechów laskowych pokruszonych
Kto ugości moich gości?jakiegoś czasu chodził za mną sernik na zimno z truskawkami. Jednak nie byłabym sobą, gdybym trochę nie pokombinowała, i w ten oto sposób powstał sernik, który składa się z: czekoladowego biszkoptu, masy serowej z białą czekoladą, masy serowej z ciemną czekoladą a na wierzchu oczywiście truskawki i sporo galaretki :) Jak Wam się podoba ta kombinacja? :) Przyznam(...)mąki pszennej 1 kopiasta łyżka kakao Masa biała: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: truskawki (ok 400 g) 2 galaretki truskawkowe
My simple kitchenSezon truskawkowy zmierza ku końcowi. Jedzmy więc ciasta z truskawkami ! Szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem likieru i truskawek kusi zapachem. Wykonacie je naprawdę szybko i wcale nie napracujecie się zbytnio. Wiem, że to lubicie, tak samo jak ja :) Składniki: ( na blachę 30x20 cm lub tortownicę średnicy 28 cm ) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej(...)szklanka mąki pełnoziarnistej 120 g czekolady gorzkiej 90 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml likieru czekoladowego około 200 g truskawek Wykonanie: Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Do ubitych jaj dodać rozpuszczoną, ale przestygniętą czekoladę. Obie mąki oraz proszek do pieczenia przesiać, dodać
kolorowotorcikowoMasz smaka na coś słodkiego, ale dieta nie pozwala? Koniecznie zrób pyszne, ciężkie, mocno czekoladowe brownie, z czereśniami i łąmiącym cały smak serkiem mascarpone <3 Zapewniam Cię, że czegoś takiego jeszcze nie jadłeś :D Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4-5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 5-6 łyżek miodu 2 miarki odżywki białkowej(...)opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 2 łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka) syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Fasolę odsączyć z zalewy i wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie zblendować. Kolejno dodawać wszystkie składniki i miksować do połączenia się składników (jeśli masa będzie zbyt tempa, dodać jedno małe jajko
Malinowo w kuchniktóry często towarzyszy wszystkiemu, co nieznane, niepewne. Trzeba mieć wielu sprzymierzeńców w walce z najgorszymi wrogami, naszymi własnymi strachami. Zatem warto wzmocnić się odpowiednią dawką antystresowej mieszanki orzechowo-czekoladowej, jaką jest przedstawiane dzisiaj brownie orzechowe. W naszym domu od wiosny to ulubiony deser, przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla", odrobinkę tylko go zmodyfikowaliśmy, oryginalnie jest z orzechami włoskimi(...)jest pyszna, ale po próbie z laskowymi, przygotowujemy właśnie orzechy laskowe z pistacjami i wówczas mamy best brownie ever! Paweł Małecki gotowe ciasto proponuje posypać kakao, my robimy polewę czekoladową. Wybierzcie swoją wersję i uwierzcie: to proste w przygotowaniu ciasto jest absolutnym czekoladowym cudem. Oby rozpoczęty rok 2016 był równie wspaniały, jak wrażenia jakich dostarcza. Potrzebne składniki - 200 g masła
I tu będę miała takie teProste i smaczne kruche ciasto , truskawkowo- czekoladowe do niedzielnej kawusi. Przepis zaczerpnięty ze strony internetowej(...)Ciasto czekoladowo- truskawkowe Ciasto mąka - 640 g cukier - 1/2 szkl żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki margaryna - 1 kost śmietana 18 % - 2 łyżki Budyń : budyń czekoladowy - 3 opak bez cukru mleko - 4 szkl cukier - 6 łyżek Dodatkowo truskawki Przygotowanie Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę
Kuchnia DanusiLody wysokobiałkowe czekoladowo-orzechowe Tym razem mam przepis idealny dla osób, które dbają o linię i nie chcą mieć wyrzutów sumienia po gałce lodów. Z pomocą przychodzą lody wysokobiałkowe, a w tym przypadku o smaku czekoladowo-orzechowym! Po truskawkowych jest to mój ulubiony smak lodów. Ja użyłem rewelacyjnego białka firmy Sunwarrior , które otrzymałem od dystrybutora. Jest to mój pierwszy kontakt(...)jednak moja subiektywna ocena i polecam spróbować samemu. Zachęcam do obejrzenia filmiku jak zrobić lody oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube! Składniki: Banan – 1 średni Odżywka białkowa czekoladowa – 1 miarka Masło orzechowe – 25g Mleko roślinne – 100-125ml (u mnie migdałowe) Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera i zblenduj na gładką masę. Przelej zawartość
BlendmanBardzo dobre ciasto, mocno czekoladowe. Wszystkim bardo smakowało, jestem pewna, że zrobię je jeszcze ponownie. Ciasto – masło utrzeć z cukrem. jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek.Czekoladę stopić w ciepłej kąpieli wodnej, lekko przestudzić i dodać po jednym żółtku, wymieszać łyżką na gładką masę. Masę czekoladową wmieszać do masy maślanej. Następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia(...)zgęstnienia, ale nie całkowicie. Jak już mocno zacznie gęstnieć zalać masę śmietanowo-galaretkową. Natychmiast położyć drugą warstwę ciasta i lekko przydusić. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleńziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa chałwowa - 1 szklanka mleka - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 4 żółtka - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g masła - 250 g chałwy waniliowej masa czekoladowa - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 łyżka kakao - 100 g gorzkiej czekolady - 200 g masła - 300 g bezów Przygotowanie: Proporcje podwajamy i pieczemy dwa biszkopty: Białka, cukier i wodę ubijamy(...)zdejmujemy z ognia dodajemy żółtka cały czas mieszając oraz mąkę. Masę ponownie nastawiamy na ogień, doprowadzamy do wrzenia i studzimy. Masło ucieramy, dodajemy porcjami wystudzoną masę oraz chałwę. Masa czekoladowa: Jajka ubijamy z cukrem na parze, aż podwoi swoją objętość. Zestawiamy z ognia i dodajemy kakao. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy dodając rozpuszczoną czekoladę oraz masę jajeczną. Biszkopty
Zainspirowana w kuchnifasoli, jako jedyny charakterystycznie dla prawdziwych serników „mlaszcze” podczas krojenia, jest puszysty i rozpływa się w ustach. Ten dzisiejszy składa się z trzech smaków :czekoladowego, kokosowego i truskawkowego, każda warstwa ma ciut inną konsystencją, na czym mi zależało a razem składają się na niesamowicie harmonijną całość. Składniki na dużą 26 cm tortownicę: zacznij od przygotowania podstawowej(...)Jaś ugotowanej do miękkości puszka 400 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeżeli ma być w 100 % bezglutem) łyżka esencji waniliowej 80 g oleju kokosowego masa czekoladowa: 30 szt namoczonych daktyli 4-6 kostek gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao lub karobu masa kokosowa: 200 g namoczonych wiórków kokosowych 50 g cukru masa truskawkowa: 250-300 g truskawek
greenscarf