Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi
Domowe TortyPuszyste i mocno czekoladowe ciasto drożdżowe ugotowane na parze. Środek wypełnia delikatny krem budyniowy z ricotty, a wszystko polałam słodkim sosem z białej czekolady. Takie czekoladowe pampuchy to coś dla wytrawnych czekoladożerców :) PAMPUCHY CZEKOLADOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 25 g drożdży świeżych 100 g czekolady gorzkiej 1 jajko szczypta soli KREM Z RICOTTY(...)przykrywką. Ważne, aby nie dotykały gotującej się wody. Ugotowane pampuchy polewać rozpuszczoną nad kąpielą wodną czekoladą wymieszaną z mlekiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta czekoladowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: czekolada , drożdże , polewa , ricotta
https:KKuchniaMniamsię z tych wszystkich małych kobiecych przyjemności;) W tym dniu mogę też pozwolić sobie na dodatkowy kawałek ciasta, nie czując przy tym wyrzutów sumienia. A jeśli będzie to taki czekoladowo-miętowy tort - nawet i trzeci kawałek się zmieści:) Tort jest niesamowicie pyszny. Wilgotne czekoladowe blaty przełożone czekoladowym kerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki(...)100g czekolady z nadzieniem miętowym 400ml śmietanki kremówki polewa: 50g gorzkiej lub deserowej czekolady 60ml mleka do nasączenia: 3 łyżki likieru miętowego + 50ml kawy do dekoracji: listki mięty, wiórki czekoladowe i pralinki miętowe Ciasto: kefir, jajka, olej i cukier rozmieszać. Mąkę, kakao, sodę i proszek przesiać, wsypać do mikrych składników, wymieszać rózgą. Wlać gorąca kawę i jeszcze raz wymieszać. Ciasto
Obiad gotowyIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem
Domowe TortyIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem
Domowe TortyRewelacyjne ciasto na puszystym biszkopcie z dwoma przepysznymi, aksamitnymi masami - jedna czekoladowa z dużą ilością bakali i całymi kawałkami czekolady - druga ananasowa. To niezwykłe połączenie czekolady, bakalii oraz ananasa tworzy niesamowity smak - niezwykłe i wyjątkowo smaczne ciasto idealne na niema l każdą okazję . Ambasador Siostry Anastazji - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)mlecznej i 50 g deserowej/gorzkiej) 150 g bakalii (u mnie suszone w równych proporcjach: suszone morele, rodzynki, orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały) 250 g ananasów z puszki Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% łyżeczka wódki ok. 50 g orzechów włoskich do posypania wierzchu Ambasador Siostry Anastazji - Składniki: Biszkopt: Blaszkę wykładamy pergaminem
Słodka Stronamusu, według upodobania. Tym razem nie dodam zdjęć przygotowania, bo wyszły okropnie niedoświetlone. Ot, urok jesiennych wieczorów. Ale przepis jest bardzo prosty. Jeśli robiła/eś już zwykły biszkopt czekoladowy, bez problemu zrobisz ten czekoladowo-orzechowy. Bazowałam na przepisie pani Doroty z mojewypieki.com . Mus również podpatrzyłam u niej, w innym przepisie . Wcześniej robiłam go według oryginalnej wersji, a teraz pomyślałam(...)znalazłam tutaj i zrobiłam zgodnie z przepisem. Jest naprawdę prosta i pyszna. Zamiast polewać polewą ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Składniki na długą roladę ok 36 cm: Biszkopt czekoladowo-orzechowy (blacha 33 x 36 cm): 4 jajka średnie M w temp. pokojowej 100 g drobno zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 40 g mąki tortowej 25 g kakao ciemnego
Anioszek w kuchniWyśmienity pomysł na słodki prezent dla świątecznych gości to blok czekoladowy z pysznymi, chrupiącymi dodatkami. Rarytas prosty i szybki w wykonaniu, a co najistotniejsze zaskakujący swoim wspaniałym smakiem. Ten świąteczny smakołyk docenią mali i duzi biesiadnicy! Blok czekoladowy z pini i daktylami Składniki: 500g mleko w proszku pół szk. wody 1 szk. cukru 250 g masła wanilia 6 łyżek kakao(...)daktylami. Wylej całą masę na blaszkę i wygładź nożem moczonym w gorącej wodzie. Całość wstaw do lodówki i poczekaj aż stężeje. Podawaj pokrojone w kostkę. Smacznego Artykuł Blok czekoladowy z pini i daktykami pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-ukwięc ja co roku staram się złożyć taki aby miał w sobie tylko te smaki które lubi oraz aby co roku był inny. Oczywiście obracam się w klimatach czekoladowych, bo takie lubi najbardziej. W tym roku postawiłam na swoją wersję czegoś w stylu ciasta a`la kinder pingui. To było to! Smakiem zachwycił nie tylko samego jubilata, ale również wszystkich(...)gości. Od urodzin minął już miesiąc, a ja w tym czasie zdążyłam uszczęśliwić takim tortem kilka innych dzieci, oczywiście nie moich :) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek (osobno białka i żółtka) 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej tortowej 25 g kakao gorzkiego 40 g masła roztopionego i wystudzonego Białka ze szczyptą soli ubiłam na sztywną pianę
Blondynka GotujeUrzekająca wyglądem i zachwycająca smakiem tarta na czekoladowym spodzie z ciasteczek oreo, wypełniona czekoladowym kremem budyniowym i zwieńczona świeżą żurawiną, która nie tylko wygląda niczym rubiny, ale przede wszystkim przełamuje słodkość tarty swoją kwaskowatością. Teraz z kupnem świeżej żurawiny nie ma problemu- akurat sezon w pełni, niestety szybko mija więc warto choć raz przemycić te zdrowe kuleczki chociażby w wypiekach(...)Spód: * ciasteczka Oreo- 200 g * masło- 50 g Czekoladowy krem budyniowy: * śmietana 36 %- 400 ml * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * kakao- 2 czubate łyżki * laska wanilii- 1 szt. * sól- szczypta Dodatkowo: * świeża żurawina- 1 szklanka Ciasteczka zmiksować z miękkim masłem, przełożyć na spód małej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotować czekoladowy
Kraina Miodem PłynącaCiasto czekoladowo pomarańczowe Ciasto czekoladowo pomarańczowe: nazwa jakaś taka zwykła, z wyglądu też nic specjalnego. Takie przeciętne ciasto, pomyśli każdy kto go jeszcze nie spróbował. Ale dodatek dżemu pomarańczowego i to jeszcze wraz ze skórką pomarańczy wykonuje tu całą smakową robotę. Ciasto jest pyszne ale też bardzo słodkie (szukajcie dżemów z jak najmniejszą ilością cukru). Połączenie gorzkiej czekolady z pomarańczą(...)pieczenia – czubata łyżka kakao (można pominąć) Masło i czekoladę wrzucamy do garnka z grubym dnem. Podgrzewamy i mieszamy do momentu, aż składniki dokładnie się rozpuszczą i połączą. Masę czekoladową przelewamy do miski. Do masy dodajemy dżem, cukier i jajka. Krótko miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sól oraz proszek do pieczenia. Jeszcze raz wszystko miksujemy żeby składniki się połączyły. Foremkę
Relaxtimeciepłe. Przygotowuję w tym czasie produkty na ciasto i włączam piekarnik na temp. 180 st C, żeby był nagrzany jak urobimy ciasto: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 3 budynie czekoladowe bez cukru, 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania : Do odmierzonej ilości mąki wsypuję 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Razem przesiewam do miski Tak samo przesiewam budynie(...)skropienia przeciętego biszkoptu. Rozpuszczoną czekoladę , jeszcze ciepłą ( nie gorącą ) dodajemy po trochę do ubitej śmietany. Na skropiony biszkopt ( dolną część ) wykładamy dżem i rozsmarowujemy cały na biszkopcie. Następnie masę czekoladową dzielimy na pól i połowę wykładamy na warstwę dżemu. przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu zsuwając z podkładki. ( jak na zdjęciu. ). wyrównujemy boki . Na wierzch placka wykładamy resztę masy czekoladowej i rozsmarowujemy
Pysznosci Babci BasiDzisiaj proponujemy coś na osłodę - ciasto bardzo czekoladowe i to bez pieczenia! Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego(...)woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę
Bananowe PoleUwielbiam serniki i murzynka. Dlatego ta lubię połączenie tych dwóch ciast. Zapraszam Was na przepis na murzynka z serem. Takie czekoladowe ciasta z łatami sera sprawdza się idealnie do codziennej kawy lub herbaty, jak i na przyjęciach. Bo czyż te łatki nie wyglądają smacznie? Spróbujcie, polecam Wam ten przepis. Przepis na murzynka z serem pochodzi z starego zeszytu z przepisami(...)mojej mamy. Składniki: (polecana forma – kwadratowa tortownica 24×24 lub tortownica 24 cm) Ciasto czekoladowe (murzynek): 2 jajka M 2 szklanki mąki pszennej (u mnie koszalińska Młyny Stoisław ) niespełna 1 szklanka oleju (4/5 szklanki) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Słodkie okruszkiApetyt na szybki mus czekoladowy chodził za mną już długo, ale dopiero we wtorek się za niego zabrałam. I musiałam się mocno powstrzymywać, by nie zjeść wszystkiego od razu. Rozdzieliłam do 4 szklanek takie małe porcje, w końcu to kaloryczny deser. Jednak śmiało można zrobić z tego 2-3 porcje, dodając do każdej nieco więcej owoców. Mus jest mega prosty(...)prościej naprawdę się już nie da. Do tego tak intensywnie czekoladowy i delikatny w smaku... Mniam! Planuję wersję czekoladowo-kawową, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. :) Nie robiłam z kolei nigdy wersji z jajkami i na razie nie planuję. Jest przy tym więcej zachodu, chociaż domyślam się, że i smak lepszy, jednak małym dzieciom nie powinno się podawać niczego
Anioszek w kuchni