Czekolada i kokos, połączenie idealne. I takie właśnie jest to ciasto. Idealne, rozpływające się w ustach. Bounty - kokosowo-czekoladowa rozkosz. Jeśli jeszcze napiszę
Kuchnia z widokiem na ogródtruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
Rozdomowionatruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
RozdomowionaDeser, który dziś przygotowałam to wariacja na temat tiramisu. Spód deseru to tradycyjnie ciasteczka biszkoptowe nasączone kawą i likierem Amaretto. Jest oczywiście również masa z mascarpone tutaj uprościłam przepis, bo zupełnie pominęłam żółtka. Wiosennym akcentem są soczyste i orzeźwiające truskawki, a na górze kołderka z musu czekoladowego, znana już z przepisu na sernik z musem czekoladowym . Mus czekoladowy jest
SprawdzonaKuchnia.pltruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
Rozdomowiona[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki na biszkopt czekoladowy: 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 3 jajka (białka oddzielone od
Domowy Smak Jedzeniapestek Moje pierwsze wrażenie suszonych daktyli: niezwykle słodkie, miękkie swoją konsystencją przypominają cukierki czekoladowe. Podstawową zaletą tych daktyli jest ich rozmiar – to jedne z największych daktyli . Daktyle suszone pozbawione są pestek, mają cienką skórkę oraz soczysty miąższ. Doskonały dodatek do wielu posiłków. Urozmaicają smak ciast i ciasteczek. Stanowią także atrakcyjną przekąskę między posiłkami. Dzięki temu, że są naturalnie słodkie
Podróż w kulinariaProste babeczki waniliowe to najprostszy i zarazem jeden z moich ulubionych przepisów – widać to z resztą po tym, jak często znajdziecie go na stronie w
Ciastkozercydrożdżowe będą miały jasną obwódkę - podobnie jak pączki. Usmażone donuty maczamy w polewie czekoladowej. Najlepsza polewa z czekolady to po prostu rozpuszczona czekolada z niewielką ilością masła. Umaczane w polewie donuty odstawiamy na kratkę, aby nadmiar polewy mógł ściec, a wierzch możemy posypać dowolną posypką, pokruszonymi ciasteczkami, czy orzechami. Wioleta Gargula
MamaOskarkaMoje wersja ciasta, które bez wątpienia wygrywa w smakach mojego dzieciństwa. Czekolada, chrupiące ciasteczka, delikatny posmak rodzynek i żurawiny to smak, którego się nie zapomina. Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto pozwala przy małej czarnej z najbliższymi powspominać stare, dobre czasy. Wszystko się zmienia, a smak czekoladowego hitu pozostaje ten sam. Składniki: 500g mleka w proszku 200g masła extra 150ml
Szalona Kuchnia Ewelinypucharki do deserów. Na dno każdego z nich wsypać po około 2 łyżek ciasteczek. Wyrównać warstwę. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada będzie już płynna, dodać 100 ml śmietany kremówki. Wymieszać razem. Podgrzewać jeszcze przez chwilę. Następnie wlać do pucharków po 2 łyżki masy czekoladowej. Wstawić do lodówki. Do dość dużej miski przełożyć 6 żółtek i 3 łyżki
Świat Domowej KuchniOstatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w
kuchnia doskiniej jest o wiele, wiele więcej. Na blogu już pokazywałem Wam czekoladową pastę z ciecierzycy, która nosi nazwę „ cieciorella „ . Jak widać połączenie strączka z czymś słodkim sprawdza się wspaniale! Ciastka z ciecierzycy z pewnością przypadną Wam do gustu! Dużą popularnością na blogu cieszyły się ciasteczka z czekoladą , ale część z Was nie mogła się nimi cieszyć, ponieważ zawierają
BlendmanNie wiem jak Was, ale mnie w mroźne dni dopada zimowa chandra. Najlepszym lekarstwem na nią jest kawałek ciasta czekoladowego (w poniedziałki to co najmniej dwa
Poezja smakuPrzepyszne ciasto – mus z gruszkami , które niedawno prezentowałam jest dość kaloryczne, dlatego następne przygotowałam w zdrowszej wersji. Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki i
Poezja smaku