ciasteczka? To chocolate crinkles. Są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Ich smak przypomina brownie. Są mięciutkie w środku i delikatnie chrupiące na zewnątrz ciasteczka w pudrowej otulinie. Do tego wyglądają efektownie dzięki pęknięciom powstałym w trakcie pieczenia. Idealne do popołudniowej kawy, na podwieczorek do mleka dla dzieci czy na prezent dla każdego wielbiciela czekoladowych wypieków. Ja skorzystałam
Bernika - moj kulinarny pamietnikMaślane rogaliki z budyniem i truskawkami Puszyste, niezwykle delikatne i przepyszne rogale drożdżowe nadziane śmietankowo-czekoladowym budyniem i truskawkami. Palce lizać! Składniki: 25g świeżych
Blog z Apetytemjedne z takich ciastek, które zabierzesz do pracy, szkoły, czy na piknik. Ciastka owsiane czekoladowe są idealnie chrupiące, pięknie pachną, super smakują i nie są tłuste. A do tego zrobisz je w kilka minut! Jeśli więc lubisz zapach czekolady, lubisz chrupać i zwyczajnie kochasz ciasteczka, to serdecznie zapraszam.. częstuj się tym prostym przepisem. Z płatkami owsianymi w roli głównej
AniaGotuje.plCześć Kochani! Wczoraj obchodziłam 31 urodziny z tej okazji zrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak
Moja pasja smakuTruskawki znajdziecie w większości moich tortów (np. w torcie z owocami leśnymi lub w czekoladowo truskawkowym ), oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne
CiastkozercyPrincessa – ciasto bez pieczenia! Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką
Blog z Apetytemskładniki: 200 g czekolady gorzkiej 200 g masła 175-200 g cukru 3 jajka 110 g mąki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Masło
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g czekolady gorzkiej 40 g kakao 1 jajko 1 żółtko 120 g śmietany 18% 55 g masła 110
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopty migdałowe: 5 łyżek zmielonych migdałów 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 180 g śmietany kremówki 30% szczypta soli chilli w proszku wg własnego uznania kakao do obtoczenia wykonanie: Śmietankę podgrzewamy
Domowy Smak JedzeniaTrudno nie lubić czegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego
Ciastkozercyskładniki: 400 g mleka w proszku 200 g masła 120 ml wody 180 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 łyżki kakao 100 g pistacji
Domowy Smak JedzeniaW tym torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To
CiastkozercyPrzepyszny sernik , a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową. Całość wieńczy szybka polewa czekoladowa (sporządzona z pozostawionej masy kakaowej). Przygotowanie
Krokusowy DomWitam ! K awa i dobre ciasteczko w niedzielne popołudnie to coś wspaniałego ! A gdy do tego dodać jeszcze miłe towarzystwo lub ciekawy film to już prawdziwa uczta dla podniebienia i ducha. P rzepis na ciasto czekoladowa znajdziesz tutaj : ciasto-czekoladowe Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Przepisy i porady kulinarneNaleśniki nadziewane zmielonym twarożkiem z ziarenkami wanilii, syropem klonowym i czarną porzeczką. Troszkę odbiegają od tradycyjnych naleśników, ponieważ ciasto zrobiłam z dodatkiem pokruszonych, czekoladowych płatków kukurydzianych
Oryginalny smakJutro tłusty czwartek, wszyscy pączkują :) A ja zamiast pączków, lub obok nich proponuję muffinki. Mięciutkie, wilgotne w środku mocno czekoladowe z nutką kokosu. Szybkie w przygotowaniu
Kuchnia z widokiem na ogródNa ostatki proponuję dla tych, którzy nie mają ochoty na smażenie sterty chrustu dość wytrawne wafle z masą czekoladowo-orzechową z nutą czarnej porzeczki. W poszukiwaniu
Gotuj Sam!Oto babeczki pachnące czekoladą i delikatnymi wiórkami kokosowymi. Można je dodatkowo na końcu polać ulubionym sosem owocowym, polewą czekoladową, orzechami, migdałami czy lukrem. Zainspirował mnie przepis
Zasmakuj Kuchniskładniki: 160 g mąki orkiszowej 280- 300 g cukinii, startej na grubych oczkach 170 g cukru 20 g kakao 1 jajko 80 g masła 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzeniatych ciasteczek najlepsze będzie kremowe masło orzechowe. Składniki - na około 30 - 40 ciasteczek 250 g masła orzechowego 220 g mąki pszennej 200 g drobnego cukru trzcinowego 100 g niesolonego miękkiego masła 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 opakowanie (80 g) posypki czekoladowej kilka kropli aromatu waniliowego szczypta soli Przygotowanie Oba rodzaje masła utrzeć
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 140 g mąki orkiszowej 150 g cukru 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego, przepis tutaj
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaBardzo często pojawia się Magiczne ciasto, ale zawsze w wersji waniliowej gdy zobaczyłam na blogu Bake&Taste w wersji czekoladowej w
Kulinarne życiemogło odbyć się, dzięki uprzejmości marki Dr.Oetker . Produkty Dr.Oetker to cała gama dekoracji cukrowych, czekoladowych, opłatkowych. To kolorowe lukry, pisaki cukrowe, posypki. Dzięki takim ozdobom dekorowanie ciastek daje wiele satysfakcji, a efekt końcowy zachwyca. Jako, że podczas warsztatów nie mieliśmy możliwości wypiekać na miejscu ciasteczek, to nader zaszczytne zadanie przypadło w udziale mojej Igusi. Wałkowanie, wycinanie, układanie i pieczenie
kolorowotorcikowoskładnik na ciasto czekoladowe: 170 g mąki 175g cukru 100 g masła 150 ml mlek 2 jajka 30 ml rumu 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 50 g
Domowy Smak JedzeniaWitajcie :) Kolejny tydzień minął i znowu weekend i wspólne wypiekanie wirtualne z dziewczynami u Bożenki :) Tym razem robimy blok czekoladowy taki z dzieciństwa
Sama słodycz i szczypta chilimaliny, skropić lekko podgrzaną konfiturą malinową, a na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim blatem, ułożyć kolejną warstwę malin, polać konfiturą malinową i rozsmarować kolejną część kremu. Położyć ostatni krążek, pozostałym musem posmarować boki i wierzch tortu. Boki tortu obłożyć pokruszonymi ciasteczkami, wierzch udekorować malinami. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewywypieków, w odstępach około 1,5-2 cm. Piec około 8 minut (aż ciasteczka się zarumienią) w temperaturze 180 °C (z termoobiegiem). Gotowe wyjąć z piekarnika, studzić na kratce. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, którego mi niestety zabrakło. Można też użyć lukru lub polewy czekoladowej. Do kawki jak znalazł
Jemy PijemyZauroczeni przepisami z książki Erica postanowiliśmy zrobić kolejny wypiek z dodatkiem czekolady Tym razem są to bułeczki czekoladowo-cynamonowe, które idealnie wpasują się w tę porę
Kuchenne Wariacje„Moi synowie zakochali się w nich od pierwszego gryzu. Kruche, chrupiące z dużą dawką kandyzowanej skórki pomarańczowej i płatków czekoladowych urzekły i mnie. Trzymane na wierzchu
Wiem co jemskładniki: 1 filiżanka naparu kawy 1-2 łyżeczki czekolady w proszku / w zależności od wielkości filiżanki bita śmietana skórka starta z pomarańczy opcjonalnie: cukier wykonanie: 3/4
Domowy Smak JedzeniaMięciutki, pachnące i nadziewane powidłami pierniczki które smakują jak alpejskie. Oblane błyszczącą i pyszną polewą czekoladową. Znikają w ekspresowym tempie i wcale się nie dziwię bo
Ala piecze i gotujeodzysku.Ciężkie, wilgotne i pyszne.Miłe wspomnienie dziecięcych lat.Proszę się częstować!Składniki:500g ciasteczek zbożowych;100g rodzynek;100g suszonej żurawiny;200g powideł śliwkowych;100ml mleka;100g margaryny;125g białego cukru;4 łyżeczki kakao3 krople aromatu migdałowego;50g płatków migdałowych do posypania. Polewa czekoladowa:100g gorzkiej czekolady;100ml mleka;15g cukru;15g margaryny. Sposób przygotowania:W rondelku podgrzać
Gospodyni MiejskaEfektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub
Oryginalny smakPrzepis na bardzo podobne muffinki pokazałam parę dni temu na swoim blogu (czekoladowe muffinki z ricottą). Muffinki na bazie ricotty są moimi ulubionymi. Jeżeli nie przepadacie
Przepisy AleksandryBabeczki które znikały z prędkością światła. Więc nie będę za dużo zachwalała. Po prostu musicie je upiec. Czekoladowe kruche babeczki, bita śmietana i truskawki. Oczywiście możemy
Ala piecze i gotujeSamodzielnie wykonane kruche ciasteczka to zawsze dobry pomysł na przekąskę. Te, na które Was dziś zapraszam można wykonać z mąki pełnoziarnistej. Można także dodać do połowy ciasta kakao i łączyć ze sobą dwa ciastka w różnym kolorze. Zamiast powideł można użyć kremu orzechowego lub orzechowo-czekoladowego. Składniki w temperaturze pokojowej ciasto: 550 g mąki (użyłam orkiszową, jasną) 180 g słodziwa(...)Można je także wyrobić przy użyciu miksera planetarnego. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 3-4 mm. Wykrawamy z niego okrągłe ciastka, a w połowie z nich – mniejsze kształty. Ciasteczka pieczemy w 180 st. C do zrumienienia (ok. 20 minut). Po ostudzeniu smarujemy ciasteczka marmoladą i składamy po dwa, biorąc jedno ciastko pełne, a jedno z wykrojonym środkiem
KucharzycaMega czekoladowa tarta z bakaliami -mieszanką studencką firmy PIĄTNICA którą otrzymałam w ramach testowania, bez pieczenia, zachwyci amatorów mocnych czekoladowych smaków, łatwa w przygotowaniu szkoda tylko że trzeba trochę poczekać aż dobrze stężeje. SKŁADNIKI: Spód: *180 g herbatników maślanych *50 g gorzkiej czekolady *1 łyżeczka ciemnego kakao *1 łyżka cukru pudru trzcinowego *70 g masła Masa truflowa(...)kąpieli wodnej, połączyć z ciasteczkami oraz masłem wyrobić masę. Wylepić dno silikonowej formy o średnicy 20 cm do tarty i włożyć do lodówki. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej cienkim strumieniem wlać rum i dodać żółtka , wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier, zmiksować , wlać masę czekoladową z żółtkami i delikatnie wymieszać. Wylać
Wanilia i Kardamonprzestudzić. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubijać przez ok. 5 minut, aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony. Do masy jajecznej przełożyć masę czekoladową i wymieszać. Kolejno wsypać mąkę uprzednio wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia, dodać pokrojoną na kawałeczki czekoladę oraz żurawinę i wymieszać, aż składniki dokładnie się połączą. Przykryć folią spożywczą(...)wyposażenia piekarnia) wyłożyć papierem do pieczenia i nań wykładać- dużą łyżką- masę (z zachowaniem około 2 cm odstępów, gdyż ciastka rosną). Piec w 175 stopniach przez 10 minut. Ciasteczka zastygną po całkowitym wystudzeniu. Smacznego
Kraina Miodem Płynącatakie desery, które o każdej porze roku smakują idealnie. Ukochany, kremowy sernik , szarlotka z kruszonką , tarta czekoladowa , no i lody. To właśnie lodom poświęcę dzisiejszy wpis, a Was zapraszam na przepyszną lodową ucztę. Gdy od marki UNOLD dostałam propozycję przetestowania kolejnego sprzętu ( pewnie pamiętacie, jak kilka miesięcy temu testowałam genialne urządzenie do robienia pancakes – tutaj ) – nie zastanawiałam się(...)stali nierdzewnej, elektroniczny wyświetlacz umożliwiający wybór programów i regulację czasu. Jeszcze w tym samym dniu przystąpiłam do pierwszych testów! Na pierwszy ogień wypróbowałam lody WANILIOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CIASTECZKAMI – bo to połączenie wręcz idealne przywodzące mi na myśl mojej ostatnie wakacje! LODY WANILIOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CIASTECZKAMI SKŁADNIKI: * mleko tłuste – 300 ml * śmietana
Ostra na Słodko