składniki: 190 g mąki orkiszowej 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej 120 g cukru 30 g kakao 1 jajko 120 ml mleka słodkiego 250 ml mleka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na muffiny: 80 g mąki 20 g migdałów, zmielonych 100 g masła 80 g czekolady, gorzkiej 100 g cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g maki 100 g cukru 15 g kakao 125 ml oleju 3 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 150 g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła 2 jajka 250 ml mleka 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao ok. 125 ml wody
Domowy Smak JedzeniaJest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszny, bezglutenowy piernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy piernik możemy pozostawić w klasycznej formie albo przełożyć ulubionymi powidłami(...)przypadku TEGO przepisu ) Delishios Schär to chrupiące kuleczki, bez dodatku konserwantów i oleju palmowego. Idealne jako przekąska w pracy albo szkole. Idealny dodatek do jogurtu na śniadanie i czekoladowa ozdoba ciast. SKŁADNIKI: ( keksówka 24×12 ) * MIX IT Universale Schär – 400 g * jajko L – 4 szt * cukier drobny – ok. 300 g * proszek do pieczenia b.g. – 3 łyżeczki * sól – 1 szczypta
Ostra na SłodkoUwielbiam te ciasteczka i mogę przyznać, że znajdują się na mojej - dość pokaźnej liście ulubionych oraz autorskich przepisów. Są delikatne, kruche i posiadają pysznie kakaowo-orzechowy posmak. Z pewnością przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale również dorosłym. W moim domu znikają w zaprezentowanej wersji, ale możecie je wzbogacić odrobiną polewy czekoladowej. Polecam! (około 10 większych sztuk) 1/2 szklanki kaszy(...)dłonią do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałe ciasto podzielić na porcje wielkością przypominające spory orzech włoski. Następnie z każdego kawałka uformować wałeczek, który należy ściśle, ale delikatnie zwinąć w spiralę. Ciasteczka umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 12-15 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Kasza manna orkiszowa , mąka żytnia , mąka orzechowa
Di gotujekwalifikacje zawodowe w sesji letniej. Ponieważ, jak zawsze, nie mam zbyt dużo czasu, staram się przygotowywać dania proste, takie, które nie wymagają zbyt wiele czasu. Takie są też dzisiejsze ciasteczka, które znalazłam w Małej Cukierence. Są szybkie i niezwykle łatwe do zrobienia. Świetnie się sprawdzą w roli letniego podwieczorku. Można je zjeść, jeszcze ciepłe, z owocami lub zanurzać w kawie(...)mleku. Polecam. Składniki: • 100 g miękkiego masła • 120 g brązowego cukru • 1 jajko • 200 g mąki pszennej tortowej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • cukier wanilinowy • około 80 g dodatków: czekoladowych jajeczek, orzechów, czekolady, M&M’s, migdałów w czekoladzie lub posiekanej czekolady deserowej Sposób przygotowania: 1. Masło z cukrem utrzeć w misie miksera na najwyższych obrotach przez 2 minuty
W mojej kuchniGrzybki to ciasteczko-babeczki, które są nie tylko smaczne, ale także niesamowicie efektowne! Z powodzeniem mogą stanowić jadalny prezent :) Ja je upiekłam dla mojej Córeczki - z jej dużą pomocą, by miała przy okazji fajną zabawę, bo nie ma nic gorszego dla dziecka niż nuuudaaaaa...! Składniki: Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej 1 margaryna 200g śmietany 18% Krem budyniowy: 1/2 litra mleka(...)cukier wanilinowy Delecta 1 margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam posypek z linii Decorada od Delecty: posypka smak owocowy, maczek smak truskawkowy, maczek smak mango, płatki czekoladowe) polewa smak mlecznej czekolady Delecta Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kawałki margaryny i śmietanę, całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto (gdyby nie chciało
Kolorowy Przepisownik'Szyszki', hm... Szyszki, albo nawet kulki, to by były, jakbym miała czas na czekanie na ostudzenia i lekkie stężenie powstałej czekoladowo-karmelowej masy. Niestety, w chwilowym
Lejdi of the houseCzekolada i kokos, połączenie idealne. I takie właśnie jest to ciasto. Idealne, rozpływające się w ustach. Bounty - kokosowo-czekoladowa rozkosz. Jeśli jeszcze napiszę
Kuchnia z widokiem na ogródtruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
Rozdomowionatruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
RozdomowionaDeser, który dziś przygotowałam to wariacja na temat tiramisu. Spód deseru to tradycyjnie ciasteczka biszkoptowe nasączone kawą i likierem Amaretto. Jest oczywiście również masa z mascarpone tutaj uprościłam przepis, bo zupełnie pominęłam żółtka. Wiosennym akcentem są soczyste i orzeźwiające truskawki, a na górze kołderka z musu czekoladowego, znana już z przepisu na sernik z musem czekoladowym . Mus czekoladowy jest
SprawdzonaKuchnia.pltruskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek przydadzą Ci się kubki jednorazowe , ja użyłam takich papierowych, bo najłatwiej się je rozcinało. Składniki na 3 czekoladowe doniczki: 300 g śmietany 30% (+ dwie łyżki do rozpuszczenia czekolady) 120 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, konfitura truskawkowa lub ulubione owoce, kakao lub pokruszone ciemne ciasteczka do posypania, mięta
Rozdomowiona