temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto ozdobiłam płatkami kokosowymi oraz na prośbę mojego synka polewą truskawkową. Najlepiej smakuje następnego dnia
nietadietaszklanki kakao 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czekoladowy krem: 500 ml śmietanki 36% 200 gram gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru Ponadto: 500 gram malin 20 gram borówek Zatem na wszystkie powyższe blaty potrzebujemy (dla ułatwienia): 5 i 1/2 szklanki mąki 2 i 3/4 szklanki kakao(...)wypuszczamy poza obręcz. Przelewamy gotowe ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do suchego patyczka, według podanych powyżej czasów. Krem czekoladowy Śmietankę podrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę. Studzę i umieszczam krem w lodówce na całą noc. Po tym czasie wyciągam krem w lodówki i miksuję z cukrem pudrem aż będzie odpiwednio gęsty. Wykończenie tortu Największy blat układam
Mango PapajaMasa: 750 ml. naturalnego soku jabłkowo-aroniowego Ogrody Sabinu 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru Dodatkowo: 250 ml, śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Płatki białej czekolady Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając stopniowo wsypujemy cukier oraz dodajemy po jednym żółtku, na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm) smarujemy(...)część gorącej masy, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę wykładamy na wierch, wyrównujemy, posypujemy płatkami czekolady, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Takie oto soki dostałam, zainteresowanych zapraszam na stronę https://www.facebook.com/OgrodySabinu/ lub http://www.ogrodysabinu.pl
Bajeczna KuchniaKarnawał się skończył ...i skończyło się smażenie pączków, faworków itp.Ja te pyszne trójkąciki robiłam kilka dni temu i o zapomniałam o nich ...Na takie serowe pączki z czekoladą podpatrzyłam u Moniki i postanowiłam takie zrobić..bardzo szybkie do zrobienia i bardzo smaczne...ja nie zdążyłam swoich pączuszków namoczyć w czekoladzie - po prostu musiałam niespodziewanie wcześniej wyjść
Moje domowe kucharzenieŚniadanie zjedzone, biegnę do piwnicy po rower, we Wrocławiu dziś wiosna :) 2 białka 2 żółtka 1 banan zmiksowane truskawki 1 łyżka miodu starta gorzka czekolada olej kokosowy do smażenia Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka, smażę na oleju kokosowym pod przykryciem. Dodaję banany, polewam truskawkami z miodem i posypuję gorzką czekoladą. Pychota
Bike By LifeSkładniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wiórków kokosowych 1 mały banan 1 duża garść płatków migdałowych 1/2 kostki startej czekolady gorzkiej Mleko zagotować w garnku, wrzucić płatki owsiane i wiórki kokosowe. Gotować około 3 minuty. Banana obrać, odkroić 3 plasterki, resztę pokroić w kostkę i razem z posiekanymi płatkami migdałowymi dodać do owsianki. Wymieszać (można ewentualnie(...)dosłodzić miodem). Przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć banana w plasterkach, a całość posypać tartą czekoladę
Ewusiowe Smakisoli skórka otarta z 1 pomarańczy sok z połowy pomarańczy krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej niż pieczenie babeczek ) 250 ml śmietany kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady 2 kieliszki likieru czekoladowego Dalkowski Wykonanie: Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z pomarańczy oraz sok, dokładnie wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce(...)wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno, dodajemy likier, mieszamy. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Gotowe wystudzone muffinki udekorować kremem czekoladowym
Z Majeczką w kuchnilink Przepiękne serca z kwiatów, które sprawdzą się nie tylko w okresie walentynkowym - link Kupony miłości od ukochane OneLittleSmile - link 3. Przez żołądek do serca Kruche ciasteczka z czekoladą Najlepszy jabłecznik na świecie Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek Muffinki cytrynowe z białą czekoladą Muffinki czekoladowe z kremem malinowym Pierniczki Wegańskie brownie Wegańskie ciasto czekoladowe Mamy nadzieję, że znajdziecie
two broke sistersksylitolu lub cukru pudru 3 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki ewentualnie ryżowej 2-3 łyżki wody Na wierzch - 2 opcje 1. rozpuszczona gorzka czekolada ok 100 g wymieszana z odrobiną mleka roślinnego lub zwykłego 2. lub 1/2 szklanki kakao 1/4 szklanki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego lub miodu Przygotowanie(...)mieszamy do uzyskania pożądanej gęstości w razie potrzeby dodajcie więcej mąki lub wody. Masę przelewamy na blaszkę z wyłożonym spodem, wkładamy do lodówki 3. Wierzch Stapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, lub topimy olej, mieszamy go z miodem lub syropem klonowym i kakaem, gotową masę wylewamy na masę kokosową, odstawimy do lodówki na ok 30 minut
zdrowa vege kuchniaIdealny na drugie śniadanie - pyszny, prosty, lekki i zdrowy! Składniki: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1,5% 1 banan 2 łyżki mrożonych malin 1 kostka gorzkiej czekolady (np. ze skórką z pomarańczy) Terravita Przepis: Zblenduj kostkę czekolady na wiórki (lub zetrzyj na tarce), dodaj jogurt, mleko, pokrojonego banana i maliny do miseczki. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę
Emcia Pichcipółtłustego 8 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 margaryna 1 budyń śmietankowy ciemna polewa: 125g margaryny 2 łyżki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao jasna polewa: tabliczka białej czekolady 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka. Do utartej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao. Następnie, małym strumieniem wlewamy(...)masy serowej rozlewamy resztę ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni C przez 1h. ciemna polewa: Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku i krótko zagotowujemy. Polewamy wystudzone ciasto. jasna polewa: Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku i polewamy na ciemną polewę. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąpłaskie łyżki mąki pszennej, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, Mus marchewkowy: 1/2 litra świeżo wyciśniętego soku z marchwi, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1,5 łyżki mleka, kolorowe perełki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek(...)garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami. Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą
Tradycyjna kuchnia Kasicukru, 110 g cukru pudru, mus: 300 ml pulpy z mango, 10 g żelatyny, 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 200 ml sorbetu cytrynowego „ ziemia”: 100 g gorzkiej czekolady, 100 g płatków migdałów, 1 łyżka cukru pudru, Bezy: Foremki do pieczenia ciastek ułożyć wypukłościami do góry i posmarować rozpuszczonym masłem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać(...)ciasteczek wypełnić musem, włożyć małą kulkę sorbetu cytrynowego. Przykryć foremkę drugą częścią foremki (tą z dziurką) i wypełnić musem. Wstawić do zamrażarki. „ Ziemia”: zmiksować migdały z czekoladą i cukrem. Składanie deseru: Mus wyjąć z zamrażarki, wyjąć kulki i odstawić na 10 minut. Na Na talerz wysypać trochę ziemi, ułożyć bezę wgłębieniem do góry. We wgłębienie włożyć kulkę
królestwo garówskładniki: 200 g mąki 30 g masła 250 ml wody 2 łyżki cukru 3 jajka 1 szczypta soli dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do posypania czekolada do podania wykonanie: W garnku zagotowujemy wodę z masłem, cukrem i solą. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą dodajemy mąkę i mieszamy. Zmniejszamy ognień i wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od garnka. Następnie(...)złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Możemy podać z sosem czekoladowym*. *Sos czekoladowy: np. 100 g czekolady z dodatkiem paru łyżek śmietany kremówki rozpuszczonej w kąpieli wodnej
Domowy Smak Jedzeniacukru 1 jajo + 2 żółtka 2 czubate łyżki gęstej śmietany 15 ml mleka 15 ml wódki szczypta soli Ponadto: tłuszcz do smażenia( u mnie olej) gorzka czekolada lub cukier puder opcjonalnie kolorowe posypki Drożdże, ucieramy z cukrem, mlekiem i łyżką mąki-przykrywamy ściereczką i odstawiamy na chwilkę w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy razem(...)odsączamy na papierowym ręczniku a na koniec dekorujemy wedle uznania.Pączki nie są zbyt słodkie , dlatego można poszaleć z dodatkami. Nam najlepiej smakują z czekoladową polewą. Tabliczkę gorzkiej czekolady, rozpuszczam w rondelku z 1 łyżeczki masła i w takiej ciepłej maczam ostudzone pączki, posypujemy kolorową posypką i gotowe. A wszystkim kobitkom radze dziś wszamać co najmniejm dwa pączki
Farmażony