czekolada - 27946 przepisów (strona:937/1864)

Pancake 124

Amerykańskie naleśniki, wspaniałe, puszyste, doskonale smakują z czekoladą, dżemem, owocami, ale najlepiej z syropem klonowym. Ja dzisiaj podałam je tak Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania masy(...)obydwu stron na średnim ogniu tak by pancake zdążyły wyrosnąć. Idealne na śniadanie, ale także na kolację (u mnie dzisiaj jako kolacja – dzieci wymyśliły ) Ja podałam je z czekoladą, łyżeczką domowego dżemy truskawkowego i dla przełamania ogromu słodyczy – z plasterkami kiwi   Artykuł Pancake pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Czekoladowe Fit 162

łyżki kakao  2 jajka garść orzechów włoskich  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżki oleju kokosowego  1 szklanka mąki ryżowej  1 tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie  Do blendera dodaję wszystkie składniki poza orzechami , i zaczynamy mielić , kiedy mamy dobrze zmielone i wymieszane nasze składniki , to przelewamy do miski , następnie dodaję posiekane orzechy , oraz mąkę ryżową(...)stopni na 50 minut , po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest w środku upieczone , jeżeli nie to można pozostawić na jeszcze 10 minut . Po wyjęciu z piekarnika polewam gorzką czekoladą , i pozostawiam do wystudzenia , aż będzie zastygnięte w środku i zimne .                         Smacznego

Mój Smak
3 bit 147

mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany 30% - 3 łyżki cukru pudru - żelatyna deserowa (u mnie 1 opakowanie przeznaczone na 500ml kremówki) - pół tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: 1. Na blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników. 2. Kajmak podgrzewamy w puszce w kąpieli wodnej i smarujemy nim pierwszą warstwę herbatników. 3. Kładziemy drugą warstwę herbatników. 4. Budyń(...)herbatników. 6. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Wlewamy żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy. Wykładamy na trzecią warstwę herbatników. 7. Gorzką czekoladę ścieramy i posypujemy nią wierzch ciasta.  SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Rogaliki francuskie z jabłkiem i dżemem z czarnego bzu 123

końca zawinęłam sama wyszedł doskonały i nic nie wypłynęło - za to został jako pierwszy zjedzony zanim zdążyłam pomyśleć od podmianie na inny :) Zobacz też przepis na Rogaliki francuskie z czekoladą i budyniem oraz Ciasteczka francuskie z czekoladą

Kolorowy Przepisownik
Porzeczkowiec piernikowy 155

pudru Krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 4 pełne łyżki cukru pudru szczypta soli Polewa: 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 300 g dżemu z czarnej porzeczki Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Do gęstej i lśniącej piany dodajemy teraz po jednym(...)łyżki ubitej śmietany, energicznie mieszamy. Tak zaprawioną żelatynę wlewamy do reszty śmietany, krótko miksujemy. Śmietankę na polewę przekładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż masa całkowicie się połączy. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Jeden z blatów układamy ponownie w formie. Wykładamy połowę dżemu, równo rozprowadzamy. Wykładamy całą masę serową, wyrównyjemy. Przykrywamy drugim blatem

Smaki Na Talerzu
pieczony sernik jogurtowy z czekoladą i musem śliwkowym... 172

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 2 łyżki, jogurt gęsty 1 kg/wiaderko, czekolada mleczna 100 gram, biszkopty okrągłe 150 gram, woda 4 łyżki, śliwki 3/4 kg, cukier brązowy 3 łyżki, woda 1/2 szklanki, tortenguss rote 1 opakowanie lub mąka ziemniaczana 2 łyżki składniki temperatura pokojowa, zwłaszcza jogurt(...)manną i połączyć składniki w robocie dodać gęsty jogurt i w robocie połączyć składniki, za długo nie mieszać aby nie napowietrzyła się masa za mocno-sernik opadnie wsypać pokruszoną czekoladę mleczną, białka ubite na sztywno i łyżką delikatnie wmieszać w masę jogurtową tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, na dnie położyć biszkopty, dodać masę, wygładzić wierzch, z 3 razy

W Mojej Kuchni Lubię
NAJPYSZNIEJSZE BABECZKI Z KREMEM Z NERKOWCÓW (BEZ PIECZENIA, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 266

proszku. krem: 150 g nerkowców moczonych przez noc, 130 ml rozpuszczonego oleju kokosowego (raw), 5 łyżek stałej części mleka kokosowego, 2 łyżki ksylitolu w pudrze. dodatkowo: 20 g czekolady wegańskiej (najlepiej własnej produkcji) lub owoce, typu borówki, kawałki truskawe, porzeczki, itp. Wykonanie: Formy na babeczki wykładamy folią spożywczą.  Składniki na spód blendujemy do uzyskania klejącej masy (proponuję uprzednio pokroić(...)zmiksowaniem tak małej ilości składników, w węższym kielichu bledowanie  takiej ilości trwa 2 minutki lub krócej). Tak powstałą masę wykładamy na spody babeczek. Dekorujemy startą na małych oczkach czekoladą lub owocami. Przechowujemy w lodówce. Babeczki  te nie lubią wyższych temperatur.  Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
ORKISZOWE MUFFINKI Z JAGODAMI 123

sody oczyszczonej, 3 łyżki cukru brązowego, 2 łyżki posiekanych orzechów, ½ łyżeczki cynamonu Mokre: 1 jajko, 100 ml maślanki, 40 ml oleju, Dodatkowo: 3 łyżki jagód, 3-4 kostki gorzkiej czekolady WYKONANIE Jajko roztrzepujemy z cukrem, dodajemy mokre składniki, następnie połączone ze sobą suche składniki, mieszamy razem, na końcu dodajemy jagody, delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek na muffiny, nakładamy(...)wysokości papilotek. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą

słodki bratek
O Smokach i Kardamonowe buleczki z nadzieniem czekoladowo-orzechowym czyli Niedzielne Sniadanie odc.97 183

lekko ubite jajko nadzienie: 50 g miękkiego masła 75 g cukru trzcinowego (demerara) 4 łyżki z czubkiem kremu czekoladowo orzechowego - typu Nutella 1 łyżka mąki 50 g   posiekanej czekolady deserowej do posmarowania : 1 lekko ubite jajko  2-3 łyżki lekko podgrzane go syropu daktylowego, kukurydzianego, złocistego, klonowego lub miodu 1 garść orzechów laskowych posiekanych na małe kawałki(...)orzechowy z mąką, masłem i brązowym cukrem. Na oprószonym mąką blacie rozwałko wujemy ciasto na prostokąt o wymiarach 30x40 cm.  Rozsmarow ujemy nadzienie i p osyp ujemy posiekaną czekoladą.  Ciasto zwi jamy w rulon i tniemy ostrym nożem na 16 kawałków.  Układać je , w odstępach , na prostokątnej blasze wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Formę przykrywamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naturalne batony energetyczne, bez cukru, tłuszczu i pieczenia. 129

mleka 2 % 4 łyżki nasion chia 2 łyżki sezamu 4 łyżki suszonej żurawiny szklanka błyskawicznych płatków owsianych 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy    Polewa: 7 kostek gorzkiej czekolady  2 - 3 łyżki mleka łyżka soku z pomarańczy Daktyle układamy na sicie i przepłukujemy gorącą wodą, następnie zalewamy przegotowanym, gorącym mlekiem i odstawiamy na około 30 min aby zmiękły(...)okaże się, że jest za sucha, można dodać soku z pomarańczy. Wilgotnymi dłońmi formujemy batoniki, wielkość zależy już od nas, jak nam pasuje. Mleko podgrzewamy w kąpieli wodnej z czekoladą, a następnie dodajemy sok. Taką polewą smarujemy batony i odstawiamy do stężenia. Ja zrobiłam siedem, wyszły spore, ale po zjedzeniu jednego takie i po dawce wody mamy trzy godziny

Dieta moja pasja
Kolorowa pianka na biszkopcie 312

łyżeczki proszku do pieczenia pianka 600 ml śmietanki 30 % 3 galaretki o róznych kolorach;  ja dałam cytrynową, agrestową i wiśniową 750 ml gorącej wody 5 kostek gorzkiej czekolady Przygotować biszkopt. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić(...)śmietanki i połączyć z galaretką cytrynową. Następnie na biszkopt nakładać w odstępach po kilka łyżek każdej pianki, dzięki uzyskamy efekt takich pomieszanych kolorów. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby pianka dobrze stężała. Jeśli pianki będą zbyt szybko tężały co jest bardzo możliwe bo łączymy tężejącą galaretkę z zimną śmietanką to wystarczy

Monia miesza i gotuje
Zosia. 949

blacie, a następnie chłodzimy w lodówce co najmniej noc (a najlepiej 1 dobę). Po tym czasie miodownik jest gotowy. Ciasto nie jest przesadnie słodkie, dlatego można je oblać białą czekoladą i posypać startą na tarce mleczną czekoladą (ja posypałam pokruszonymi kawałkami ciasta- upiekłam pozostałe ścinki

Rozpustne gotowanie
Ciasto czekoladowe a la torcik z kremem chałwowym 175

będzie miało wiele zwolenników, może nawet nie całe ciacho a sam krem chałwowy.  Lubisz chałwę? To jest przepis dla Ciebie! 😀 Składniki na ciasto: 80 g masła 150 g czekolady u mnie mleczna 1/2 szklanki mleka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem chałwowy: 300 dag chałwy 1 budyń waniliowy(...)pokruszona chałwa Przygotowanie ciasta:  Na początek dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. W rondelku rozpuszczamy masło oraz połamaną czekoladę, podgrzewamy na minimalnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się roztopią i otrzymamy gładką masę czekoladową.  Zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. W jednej misce ubijamy

Życie zaczyna się w kuchni
Tort urodzinowy 146

łyżki oleju 2,5 łyżki kakao 2 kostki masła 2 czekoladowe budynie 0,75 litra mleka duża paczka princy-pałek 3 kinder jaja średnie opakowanie kinder czekoladek kilka kostek czekolady łyżka mleka łyżka masła 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek cukru 200 mililitrów wrzątku około 150 mililitrów rumu Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając przy tym szczyptę soli. Dodajemy(...)odleci po bokach możemy przewiązać tort zwykłą wstążką tak jak zrobiłam to ja.  Wierzch tortu dekorujemy według własnego uznania.  Na górze napis wykonałam rozpuszczoną czekoladą, użyłam do tego strzykawki z apteki.  SMACZNEGO 👍 Ps: Zachęcam was do wypróbowywania moich przepisów i oczywiście do komentowania wpisów

Słodkie ciacho
Tort ajerkoniakowy z bezową wkładką 164

pieczemy około 50 minut. Dodatkowo: 1 słoiczek z dżemu z czarnej porzeczki Glazura lustrzana : robiłam z 1,5 porcji 150 g cukru 50 ml wody 65 g białej czekolady, posiekanej 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać małą ilością zimnej wodą, tylko do przykrycia, odstawić do napęcznienia. Do garnuszka wsypać cukier, dodać wodę(...)zagotować do rozpuszczenia się cukru. Dodać kremówkę, wymieszać rózgą kuchenną do połączenia, zagotować. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, napęczniałą żelatynę i barwnik. Przez chwilę mieszać, następnie zmiksować blenderem do gładkości. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC i polać nią przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać

Kubki smaku