podzielić z Wami przepisem na nie :) Prince polo składniki: biszkopt z 4 jajek - przepis znajdziecie tutaj , 500 ml śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 4 wafelki prince polo - xxl, tabliczka czekolady - 100 g., 4 brzoskwinie, jeśli dodamy z puszki ciasto będzie słodsze. Ja dałam świeże. 2 galaretki brzoskwiniowe. Prince polo sposób przygotowania. Biszkopt pieczemy według przepisu. Galaretki rozpuszczamy(...)wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do niej żelatynę rozpuszczoną w 1/4 wody. Do tak przygotowanej śmietany dodajemy pokrojoną w kostkę brzoskwinię, pokrojone batoniki oraz startą czekoladę. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na ostudzony biszkopt. Masę wkładamy na chwilę do lodówki aby stężała. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę. Całość schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny. Pozostała
Pani domowatygodni wolno mi ćwiczyć a ja zrobiłam to tylko raz. Tak, więc postanawiam poprawę. 2. Słodycze to ostatnio moja zmora. Wstyd się przyznać, ale nie mam dnia bez kawałka czekolady. Postanawiam, więc spotkania z czekoladą przesunąć na weekend. W tygodniu nie będę się obżerać słodyczami - na dobre mi to zrobi. 3. Chciałabym również dokonać parę zmian na blogu takich
Pani domowaserce! Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne. Dodatkowo można dodać do niego startą skórkę z cytryny lub pomarańczy, aby całość nabrała cytrusowego aromatu. Wierzch ciasta możecie polać lukrem, roztopioną czekoladą, oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego :) Polecam! Składniki: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki + 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek (w temperaturze pokojowej) 300 g masła(...)stopniach przez ok. 60 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto początkowo studzimy w formie, a następnie wyjmujemy je i dokańczamy studzenie na kratce. Gotowe ciasto możemy polać lukrem, roztopioną czekoladą, posypać cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego :) Smacznego
MyCookBook.plPyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem wafelków Lusette cappuccino, do tego masa na bazie serka mascarpone, śmietanki 30%,żelatyny i wafelków również o smaku cappuccino. Całość polana gorzką czekoladą. Ciasto jak wafelek Lusette :-). Pyszne jest, kaloryczne na pewno, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :-). Miłego poniedziałku :-) Blaszka 21x31 cm Składniki ciasto: 8 jajek 200 g cukru trzcinowego 160 g maki(...)drugiej połowy masy dodajemy pokrojona na drobno wafelki, mieszamy drewnianą łyżką i wykładamy na masę bez dodatków. Przywykamy drugim blatem ciasta. Wkładamy do lodówki. Dodatkowo: 90 g czekolady gorzkiej 60% 2 łyżki masła 1.Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy (żeby nie była gorąca). 2. Wylewamy na wierzch ciasta. Dekorujemy wafelkami ( niekoniecznie). 3. Ciasto wkładamy
kruche babeczkiherbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka 150 g masła Ugotować budyń odlać 1,5 szklanki mleka i zagotować, w pozostalym mleku wymieszac budyń(...)druga warstwę herbatników. Następnie wylać masę budyniową, wyrównać i wyłożyć ostatnia trzecia warstwę herbatników. Schłodzoną śmietanę ubić z fix-em i wyłożyć na herbatniki, wierzch posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki najlepiej na cała
magiczna kuchnia KasiKiedy byliśmy dziećmi nasza Mama często piekła ciasto na soku Kubuś, wykończone bitą śmietaną i startą czekoladą. Pamiętam, że bardzo nam smakowało. Nie jadłam go dobre parę lat aż ostatnio sobie o nim przypomniałam i postanowiłam zrobić. Oczywiście jak to ja, zrobiłam swoją, bogatszą wersję. Dodałam grubą warstwę pianki i delicje brzoskwiniowe. Wyszło z tego dość wysokie ciacho, miękkie, lekkie(...)brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu delicje o smaku brzoskwiniowym na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu wiórki z czekolady Upiec biszkopt: białka ubić, następnie ubijając dodawać po trochę cukru a później żółtka. Na końcu delikatnie wmieszać przesianą mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do foremki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWybierasz jedną podstawę musli z pośród ponad 20 propozycji (w tym i bezglutenowych) Krok 2 Wybierasz ulubione dodatki z ponad 70 dostępnych (owoce, orzechy i tzw. supr dodatki – czekolada, krówki, nasiona chia, cynamon, herbatniki itd). Wybór jest ogromny! Krok 3 Składasz zamówienie i… potem czekasz już tylko na swoje pyszne musli Tuba, w której otrzymujemy musli ma pojemność(...)prawdę zadowolony. Ja jestem. A co znajduje się w moich tubach musli? Mam dwa rodzaje musli: Pierwsza tuba jest na słodko czekoladowa granola chipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie
Słodkie okruszkicukru brązowego (można użyć zwykłego lub waniliowego), 3 łyżki płatków orkiszowych Cenos, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 jajko, olej kokosowy do smażenia, owoce do podania, rozpuszczona czekolada WYKONANIE Kaszę zalewamy maślanką, odstawiamy na 10 minut aż napęcznieje. Dodajemy jajko, mieszamy, dodajemy cukier, mąkę, sodę i płatki orkiszowe, mieszamy ze sobą aby wszystkie składniki się połączyły.Ciasto powinno(...)mieć troszkę gęściejszą konsystencje niż naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta, smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubionymi owocami oraz rozpuszczoną gorzką czekoladą
słodki bratekserowa: 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 7-8 łyżek mleka 1 łyżka masła Białka oddzielić od żółtek i ubić je ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, jedno(...)delikatnie połączyć całość. Dodać kawę z żelatyną, bardzo delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na maliny, wyrównać i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem przygotować polewę - połamaną czekoladę, mleko i masło roztopić w kąpieli wodnej, wymieszać i przestudzić. Polewą udekorować wierzch ciasta. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyproszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 2 łyżki kakao, Poncz: ½ szklanki mocnej kawy parzonej, Masa: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu czekoladowego, 3 łyżki cukru, 200g masła, ½ kostki gorzkiej czekolady, Dodatkowo: ½ puszki masy kajmakowej, 50g płatków migdałowych. PRZYGOTOWANIE : 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Do ciasta cienkim strumykiem wlewam olej. Następnie dodaję(...)się mleka. Mieszam i gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję drobno pokrojoną gorzką czekoladę. Mieszam. Masą przekładam biszkopty. 4. Wierzch ciasta smaruję masą kajmakową oraz posypuję uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasistraszne Wam kulinarne eksperymenty, zapraszam zatem po przepis na czekoladowe ciasto z fasoli. Ciasto wygląda niemalże identycznie jak klasyczne brownie, ale czy smakuje jak brownie ? No nie zupełnie, bo czekolada jest czekoladą i nic jej nie zastąpi. Porcja prawdziwego czekoladowego brownie to inny poziom smaku aniżeli brownie z fasoli. Ale, ale...ja wcale nie powiedziałam, że to ciasto jest
kolorowotorcikoworobieniu rezerwacji zapytano mnie czy mam jakieś preferencje żywieniowe lub alergie. Na dzień dobry dostałyśmy od szefa kuchni Piotra Pielachowskiego degustacyjną porcję zupy z białych warzyw i białej czekolady z żytnim czipsem z diabłem morskim. To był doskonały początek, potem było tylko lepiej ! Na naszym stole pojawiły się grzybowe tortellini z panna cotta z kalafiora ze smażoną brukselką, fioletową(...)risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami i przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE) z płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane
Kulinarne przygody Gatitypłaska łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Nadzienie: 3-4 łyżki owsianki (ugotowałam na mleku z odrobiną masła) dżem Łowicz 100% z owoców czarnego bzu opcjonalnie miód lub rozpuszczona gorzka czekolada do polania owoce do dekoracji (u mnie ziarna granatu) Sposób przygotowania: Omlet: Oddzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do puszystych białek dodajemy żółtka(...)około 8-10 minut, by omlet zachował kształt. Po tym czasie rozwijamy, smarujemy dżemem, wykładamy owsiankę i ponownie zwijamy całość w roladę. Przed podaniem można polać odrobiną miodu/rozpuszczoną czekoladą i dodać trochę świeżych owoców. Ja miałam granat, więc podałam z ziarnami, by było coś do pochrupania i więcej koloru na talerzu
Kolorowy Przepisownikpłatkami migdałowymi i pudrem czekoladowym. Składniki 100 g kaszy gryczanej niepalonej 2 gruszki 2 łyżki dżemu z rokitnika Łowicz 2 łyżki płatów migdałowych 1/2 łyżeczki kardamonu 1 kostka gorzkiej czekolady Płatki migdałowe delikatnie prażymy na suchej patelni. Odstawiamy. Kaszę gryczaną niepaloną gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Gruszki myjemy i kroimy w kostkę(...)kaszy dodajemy gruszki, dżem z rokitnika Łowicz i kardamon. Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Kostkę czekolady ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. Posypujemy płatkami migdałowymi i pudrem czekoladowym. Gruszkową gryczankę z rokitnikiem podajemy od razu na śniadanie. Można też ją zapiec - 15 minut w 180 stopniach. Rokitnik to roślina, która jest skarbnicą witamin i składników odżywczych, które pozytywnie
My Chcemy Jeśćporcje) 1 szklanka mleka 2 pełne łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżka cukru kokosowego 4 łyżki kaszy manny błyskawicznej 2 łyżki śmietanki 30%* 1/2 wafelka ryżowego w czekoladzie mlecznej Sonko syrop ryżowy do polania deseru (lub podobny) *można zastąpić np. mleczkiem kokosowym, ale polecam tą wersję Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleka, dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i zaczynamy(...)chwili dodajemy kaszę manną błyskawiczną i cukier, mieszamy. Gotujemy do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając. Przekładamy do pucharków/salaterek. Podajemy póki jest ciepły z pokruszonym wafelkiem ryżowym w czekoladzie mlecznej oraz polany po wierzchu syropem ryżowym (lub innym podobnym). Deser można zjeść również na zimno, ale ciepły jest smaczniejszy i zdrowszy. Smacznego
Słodkie okruszki