nareszcie zdjęcia, po czym stwiredziła, że robię najpiekniejsze i najlepsze torty na świecie- no ba! Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: 1 warstwa brązowa (czekoladowa): 100 g gorzkiej czekolady 200 g mąki pszennej 1 banan 50 g cukru 100 ml oleju roślinnego płaska łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do banana, cukier i olej. Zblenduj
greenscarfmąki 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Krem: 200g mascarpone 150g mlecznej czekolady Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypki do dekoracji 1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko(...)mleko i olej. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. 3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki
Szefowa kuchnisoli 1/4 łyżeczki cynamonu Krem z masłem orzechowym: 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków gorzka czekolada do posypania Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać puree z dyni, wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon przesiać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Blaszkę(...)śmietan fixem. Na koniec dodać mascarpone i masło orzechowe, zmiksować. Roladę delikatnie rozwinąć, posmarować 2/3 kremu i ponownie zwinąć. Pozostały krem rozsmarować na cieście, udekorować rozetkami i posypać startą czekoladą. Schłodzić
Smakołyki Asikubkiem mleka będą znakomite. Zachęcam do upieczenia :) Potrzebujemy: 3 szklanki płatków owsianych 2 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki masła lub margaryny 5 dag mlecznej czekolady 4 łyżki zimnej wody Wykonanie pysznych ciasteczek z płatków owsianych: 1. Płatki prażymy na suchej i gorącej patelni, do lekko zrumienionych dodajemy cukier trzcinowy, miód i masło, mieszamy do połączenia się(...)składników. 2. Patelnię zdejmujemy z ognia, do płatków wlewamy wodę i dodajemy czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. Dokładnie mieszamy. 3. Przygotowaną masę kładziemy łyżką na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Studzimy w piekarniku. 5. Zimne ciasteczka zdejmujemy z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 2 blaszki
Izabelawkuchnilistków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 opakowanie (38g) cieniutkich wafli fit &free od Cukry Nyskie 3 łyżki marmolady różanej 100 gram białej czekolady 30 ml mleka masa mlecza: 100 gram mleka w proszku 1 łyżka cukru 20 gram masła 30 ml wody Przygotowanie: W garnuszku rozpuszczamy mleko, dodajemy cukier i wodę. Mieszamy(...)smarujemy wafle, na przemian z marmoladą. Zostawiamy na około 10-15 minut wafle pod obciążeniem np.deską na której stawiamy dodatkowo garnek. W tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę w mleku. Wafle kroimy w trójkąty i zanurzamy w polewie czekoladowej
Życie zaczyna się w kuchniłyżki musu z dyni 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe, bez cukru 100 g rozpuszczonego masła 300 g ciasteczek oreo 100 g czekolady na polewę oraz bezy do dekoracji tortownica(...)zbytnio nie wyrósł. Do piekarnika dobrze jest włożyć naczynie z wodą, sernik będzie bardziej wilgotny. Studzimy go około 1 godziny w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka w mikrofalówce, mieszamy i kiedy zacznie zastygać, wylewamy na zimne ciasto. Sernik dekorujemy bezami, odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliinnego słodzidła Masa - 250 g sera twarogowego - stała część mleczka kokosowego z jednej puszki - 25 g wiórek kokosowych - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 20 g gorzkiej czekolady min 70% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy po kolei żółtka po każdym dokładnie miksując. Dodajemy słodzidło oraz mąkę(...)kokosowych). Rozwijamy nasze ciasto i smarujemy przygotowaną masą ( zostawiamy około 2 łyżek masy do posmarowania wierzchu). Ponownie zwijamy. Smarujemy wierzch pozostałą częścią masy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy. Polewamy roladę. Rolada najlepiej smakuje schłodzona przez noc w lodówce. Jest bardzo delikatna i kremowa w smaku. Smacznego! Weronika
Health-Fit-Lifejajka lub 200g puree z dyni pieczonej w wersji wegańskiej -mąka orkiszowa lub żytnia do wyrobienia ciasta ok 200g do nawet 3000g -krem pistacjowo-kakaowy Super Krówka ( recenzja ) -gorzka czekolada i pistacje do ozdoby 1. Napój, olej i cukier roztopić razem. Jeśli ma to być opcja wegańska- dodać puree z dyni i razem zblendować na gładko. Jeśli(...)trójkąty, które nadziewać kremem i skręcać jak rogale .Układać rogale na blaszce z papierem do pieczenia. 6. Rogale piec w 170’C ok 20 minut. 7. Rogaliki polać gorzką czekoladą i posypać pistacjami. Uwaga: Najlepiej wychodzą małe rogaliki z ciasta podzielonego na 4 lub nawet 5 części
Candy Pandasłyżki miodu * 2 łyżki przyprawy do piernika (użyłam Skworcu ) * 2 łyżki kakao (użyłam Skworcu ) * 2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * około 150 g czekolady na polewę Wykonanie: W garnuszku rozpuścić masło. Dodać miód, przyprawę do piernika i kakao, wymieszać. Na końcu dodać powidła śliwkowe, wymieszać, ale nie doprowadzić masy do zagotowania. Do miski wbić jajka(...)papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto, wyrównać. Piekarnik nagrzać do 170'C, wstawić ciasto i piec około 40-45 minut. Przestudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Zrób to smaczniebitej śmietany śnieżki 200 ml mleka Nadzienie owocowe: 30 dkg wiśni z kompotu 75 gr galaretki wiśniowej w proszku 1 łyżka żelatyny 300 ml soku z wiśni Dodatkowo: czekolada mleczna do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto owocowa chmurka . Spód ciasta: herbatniki pokruszyć a najlepiej zmiksować tak aby miały konsystencję bułki tartej. Pokruszone herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem. Formę na ciasto(...)Masę 1. Ponownie wkładamy ciasto do lodówki i czekamy, aż całość stwardnieje. Zajmie to co najmniej dwie godziny. Ciasto po wyjęciu z lodówki, a przed podaniem, posypać tartą czekoladą. Owocowa chmurka Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto bez pieczenia. Owocowa chmurka Wiśnie zastąpić możecie dowolnymi owocami z puszki. Jeśli np. zdecydujecie się na brzoskwinie sięgnijcie wtedy też po galaretkę
mecooksmleko 700 ml, budyń waniliowy 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, cappuccino 6 łyżeczek, dodatkowo: cappuccino 8 łyżeczek, czekolada mleczna 40 g, Sposób przygotowania: Składniki na biszkopt, powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy(...)Pierwszą część biszkopta nasączamy połową kawy. Nakładamy połowę masy, następnie ciasto orzechowe, drugą połowę masy, kolejny biszkopt, który również polewamy kawą. Wierzch smarujemy odłożoną wcześniej masą i dekorujemy startą czekoladą
kulinarne odsłony patijaglanej 2,5 szklanki mleka migdałowego szczypta soli anyż gwiazdkowy skórka ze sparzonej otartej pomarańczy 4 daktyle 2 goździki łyżeczka startego imbiru 100 gram gorzkiej 74 % czekolady łyżka miodu z akacji 2 łyżki masła orzechowego łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy kilka pokruszonych migdałów W garnku zagotować mleko migdałowe z anyżem, daktylami goździkami i skórką z otartej pomarańczy(...)przyprawy a część kaszy ok. 1/3 garnka przełożyć do innego naczynia i dodać masło orzechowe oraz miód z akacji. Zblendować. Odstawić. Do pozostałej części kaszy dodać pokruszoną gorzką czekoladę, poczekać chwilę aż się zacznie rozpuszczać, dodać starty imbir. Zblendować na gładko. Przełożyć do pucharków. Na wierzch przelać masę z masłem orzechowym. Posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy i kruszonymi
AZgotuj!dyni hokkaido (ok. połówki małej dyni hokkaido upieczonej i zmiksowanej) 3 łyżki miodu syropu klonowego łyżki ekstraktu waniliowego garść posiekanych orzechów włoskich garść wyłuskanych pestek dyni ⅓ tabliczki gorzekiej czekolady – drobno posiekanej duża szczypta cynamonu gaza opatrunkowa z apteki (półmetrowa) do odsączenia na durszlaku pestki dyni, połówki orzechów i czekoladki do dekoracji syrop klonowy do polania Przepis na sernik(...)duże sito wyłożyć gazą i przelać na nie masę. Zostawić na noc do odsączenia w lodówce. Rano przełożyć na talerz a gaze wyrzucić. Udekorować połówkami orzechów, czekoladkami lub posiekaną czekoladą i pestkami z dyni. Polać 3 łyżkami syropu klonowego. 2. Sernik dyniowo – migdałowy Jesienią jest zimno, więc może jednak sernik na ciepło – pieczony. Dynia nie wpływa na jego smak
Ugotowane pozamiatanemasła 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki nalewki wiśniowej Krem kokosowy: 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1 szklanka śmietanki kokosowej Kuchnie Świata 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki mascarpone Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej 8-10 pralinek rafaello Polewa czekoladowa: 10 dag masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao Kuchnie Świata(...)blaty. Najlepiej jest upiec ciasto dzień wcześniej przed złożeniem torcika. Masa: Śmietanę kremówkę i kokosową połączyć razem w rondelku, podgrzać ale nie gotować, do ciepłej masy dodać połamaną białą czekoladę, poczekać chwilę i wymieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Naczynie przykryć folią aluminiową i chłodzić całą noc w lodówce. Następnego dnia masę wyjąć, dodać zimny serek mascarpone z lodówki i miksować
Wanilia i Kardamonkwadratowe płaty suchych wafli 20 dag masła 82% 3/4 szklanki mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mleka w proszku pełnego 5 dag mlecznej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 50 ml rumu np Bacardi 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki mielonych niezbyt drobno orzechów włoskich lub arachidowych 1/2 szklanki pokruszonych maślanych lub kakaowych(...)herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki mleczną czekoladę, wsypać kakao, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować. Zestawić z ognia , wystudzić do temperatury pokojowej. Następnie do masy czekoladowej wlać rum i wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając
Wanilia i Kardamon