dosyć szybko łapią wilgoć z powietrza. Jeśli chcemy zachować kokosanki na później, to zamknijmy je w szczelnym pojemniku. Prezentację i smak makaroników można wzbogacić zanurzając ich spody w rozpuszczonej czekoladzie. Składniki: 150 g wiórków kokosowych 100 ml słodzonego mleka skondensowanego białka z dwóch dużych jajek 1/4 łyżeczki soli ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: W dużej misce wymieszać wiórki kokosowe
zadanie-gotowanieCzęsto nachodzi nas ochota na coś słodkiego, jednak sami nie wiemy co byśmy zjedli. Ten deser jest nie tylko prosty w wykonaniu, ale to przede wszystkim połączenie słodkiej czekolady, owoców oraz chrupiących płatków. Smacznego! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Smaki Nataliiczęści -> 3 części rozdać Dzień 7 – do ciasta dodać ½ szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 3 jajka, ½ torebki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki cynamonu, garść orzechów, można dodać posiekaną czekoladę, 2 jabłka starte na tarce i razem wszystko wymieszać. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku około
Smaki Nataliisłodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Sposób wykonania: Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej
Smaki Nataliiokoło 50-60 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C (grzałka góra dół) lub 160°C (termoobieg). Upieczony piernik studzić na kratce. Przestudzony polać polewą czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (jak w przepisie na mięciutki piernik bakaliowy). Polać nią ciasto
Smaki Nataliimasę kubusiową. ( Uwaga! Jeżeli masa wyjdzie zbyt rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Na koniec polewamy czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą
Smaki Nataliikojarzą się z wakacjami, letnia pogodą?.. sama nie wiem. Ale wiem jedno, że robi się je szybko, są pyszne, a sposób z czym są jedzone zależy tylko od nas! :) Czekolada, owoce a może bita śmietana? Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Smaki Nataliiśmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita śmietana: 1/2 l kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać z żółtkami. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać
Smaki Nataliimokre ciasta, można go dodatkowo nasączyć naparem z kawy). Przykryć drugim płatem ciasta. Zimną śmietankę, wraz z cukrem i usztywniaczami ubić na sztywno. Wyłożyć na wierzch ciasta. Całość obsypać czekoladą. Schłodzić Źródło /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style
Smaki Nataliiłyżeczki cukru pudru czereśnie Przygotowanie: Ciastka rozkruszamy. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem. Czereśnie drylujemy. Do pucharków lub szklanek nakładamy warstwami ciastka, jogurt oraz czereśnie. Wierzch posypujemy startą czekoladą
Bon appetit mon amieMama robi w najbliższym czasie budyń z gwiazdką. Jeśli nie widziałaś ostatniego przepisu na budyń czekoladowy to zobacz tutaj>>>> . Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comcały czas kontroluj gęstość). Gotową polewą oblej ciasto umieszczone na kratce cukierniczej (ja polałam ją dwukrotnie – za każdym razem wkładałam do lodówki). Boki i wierzch ozdób startą gorzką czekoladą. GOTOWE
Kulinarna (nie)codziennośćPanna cotta to pyszny włoski deser na bazie śmietanki, wanilii, usztywniany żelatyną, z dodatkiem owoców, musów owocowych, a nawet czekolady. Śmietankę gotujemy z żelatyną, potem umieszczamy w niewielkim naczyniu, schładzamy w lodówce i podajemy z owocami. U nas dzisiaj panna cotta troszkę odchudzona, z jogurtem i mlekiem zamiast śmietanki. I z pysznym musem z czarnych jagód. Polecam każdemu ten deser
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieuwielbiają je też ze świeżymi rozgniecionymi owocami, dżemem lub cukrem pudrem. W "luksusowej" wersji, często bardziej na podwieczorek, robię Im prawdziwą wyżerkę i pancakes'y polewam gęsto roztopioną czekoladą i posypuję borówkami, malinami czy jeżynami (poza sezonem używam mrożonych owoców). Do tego śniadania nie trzeba nikogo długo namawiać :) Pancakes'y smaży się naprawdę szybko, także możecie pokusić się
Słodko-Słony Świat Ilonyowoce – truskawki, pomarańcze, grejpfruta i cytrynę. Mniam, na sam widok pociekła mi ślinka! Książka składa się z czterech smakowicie brzmiących działów – koktajli, smoothies, lemoniad oraz mrożonych herbat, kaw i czekolad. Każdy znajdzie więc coś dla siebie. Zarówno wielbiciele cytrusów i ich wodno-owocowych mieszanek, jak i fani mlecznych czy kefirowych kompozycji tudzież osoby, które także w okresie letnim – a może
Życie zamknięte w smaku