kremem z orzechami i masłem orzechowym jest świetnym pomysłem na deser do pysznej kawki. Robi się ją błyskawicznie! Smakuje fenomenalnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * mix ciastek ( herbatniki + herbatniki w czekoladzie + biszkopty ) – 300 g * dobre masło ( min 82% ) – 3 łyżki * miód wielokwiatowy – 1 czubata łyżka KREM: * ser ricotta – 150 g * ser biały 3 x mielony
Ostra na Słodkowody 1 ½ łyżeczki żelatyny + 4 łyżki ciepłej wody dekoracja: 100 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao lub startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Zaparzyć kawę, wystudzić i odcedzić fusy. Żelatynę rozpuścić z ciepłą wodą, wystudzić. Przelać chłodną kawę do żelatyny i dokładnie wymieszać. W wysokim naczyniu zmiksować serem mascarpone
KuchniaWeDwoje.plCzasami bywa tak, że mam ochotę na coś słodkiego..... i nie mówię tu o czekoladzie lub cukierkach. Wtedy najlepiej sprawdza się ciasto francuskie. Dzięki niemu można wyczarować na szybko jakieś słodkości. Tym razem były to ciastka z ciasta francuskiego z twarogiem i owocami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego owoce (ja miałam mrożone owoce :truskawki, porzeczki, jagody
Amatorka kuchennaczęsto. Zazwyczaj z makaronem świderki, choć zdarzało się z jakimkolwiek miałam. Z makaronem tagliatelle i kurczakiem przygotowałam po raz pierwszy (zainspirowana po raz kolejny przez Asię z Kuchni w Czekoladzie , choć sam ten makaron gości u mnie stosunkowo często do innych dań, potrawek - uwielbiam go za to, jak przyjemnie oblepia go sos, potrawka czy jak podobnie i jak ciekawie wciąga
Kolorowy PrzepisownikKiedy nasze ciasto bardzo dobrze wystygnie , kroję na dwie części,następnie ubijam śmietanę z zapachem śmietankowy , oraz cukier puder , kiedy śmietanę mamy ubitą przekładam ciasto , i ciasto możemy polać czekoladą , według uznania jaką , może być to gorzka ale i także mleczna . Smacznego
Mój Smakmogę w nich dowolnie zestawiać warstwy. Jabłka na cieście biszkoptowym zatopione są w galaretce, jednak smak galaretki nie jest odczuwalny. Górną warstwę jabłecznika stanowi bita śmietana posypana gorzką czekoladą. Ciasto jest smaczne i nie jest zbyt słodkie. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnedruga warstwa z herbatników. Do miski wlej śmietankę i ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mascarpone - miksuje 1 minutę i wyłóż na herbatniki. Wierzch ciasta posyp czekoladą i włóż różyczki. Wstaw do lodówki na min. 4 godz. Ps. Herbatniki będzie trzeba połamać żeby dopasować je do foremki
Alutka-Gotujerazu po przeczytaniu tego wpisu. Wyeliminuj ze swojej kuchni te najbardziej szkodliwe produkty , a ryzyko że sięgniesz po nie w chwili kryzysu znacznie zmaleje. Pozbądź się przede wszystkim: czekolad, batonów, wafelków, kremów czekoladowych itp. płatków i mieszanek śniadaniowych z cukrem – Dlaczego? Odpowiedź po tym linkiem – czy warto kupować musli w sklepie? Porównanie składów popularnych mieszanek. chipsów, krakersów, paluszków
Powiedz dietom nieusmażyć jeszcze 1 lub 2 porcje gniazdek. Po ponownym ciemnieniu musimy jednak zmienić go na nowy. Ostygnięte, ale nie zimne, gniazdka posypujemy cukrem pudrem, maczamy w lukrze, glazurze czekoladzie i dowolnie dekorujemy. GLAZURA: cukier puder mleko barwnik - opcjonalnie Do cukru pudru dolewamy zimne mleko i mieszamy. Konsystencja powstałego lukru jest sprawą indywidualną. Zależy to od tego, czy chcemy
Kuchnia od dwojgaksiążce „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”, Florentyny Niewiarowskiej, z 1895 roku. Przepis polega na połączeniu dwóch ciast. ciasto 1: 250 g mąki pszennej, 250 g miękkiego masła, ciasto 2: 250 g mąki pszennej, 4 żółtka
królestwo garówJednoskładnikowe lody, czy może być coś prostszego? Do tych lodów możesz dodać kawałki ulubionej czekolady, szczyptę cynamonu lub innej przyprawy, lub co tylko lubisz? Składniki na 2 porcje lodów: - 3 banany Przygotowanie: Mrozimy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki banany. Następnie blendujemy na jednolitą masę i mamy gotowe lody. Przepis dodaje do akcji Błyskawiczne piątki na Facebooku. Zachęcam do dołączenia
Życie zaczyna się w kuchniłyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżki kakao 15 0g zmielonych orzechów 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g kandyzowanej skórki cytrynowej 50 g wiórków kokosowych 250 ml mleka dodatkowo: czekolada gorzka lub mleczna cukier puder Przygotowane: Miękkie masło, cukier i jajka ucieramy mikserem na puszystą masę. Osobno mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną, kakao, zmielonymi orzechami, kandyzowaną skórką, wiórkami
Życie zaczyna się w kuchnioregano rozcieramy w dłoni, dodajemy do zupy. Czas gotowania zupy jest dość długi ok 1h, ale nie pracochłonny więc w tym czasie możemy poczytać książkę z kubkiem gorącej czekolady. Zupę podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i kolendrą
Życie zaczyna się w kuchnimasa wiśniowa będą już chłodne, połącz wszystkie warstwy ciast. Na biszkopcie rozsmaruj masę owocową. Na wierzch wyłóż bitą śmietanę. Tak przygotowany placek możesz ozdobić w dowolny sposób, np. startą czekoladą. Zdjęcie to samo, co przy poprzedniej notce. Ale jak pisałam tydzień temu, fotografowałam resztki pozostałe po pożegnaniu
blog.moje-pasje.info