Zazwyczaj są bardzo kaloryczne, głównie za sprawą dodawanej śmietany kremówki, w której na 100 gram znajduje się aż 300 kcal, a dodatkowe kalorie to przede wszystkim: cukier, tłuszcz i czekolada. Warto zastąpić niezdrowe słodycze porcją suszonych i świeżych owoców, a cukier w wypiekach zamienić na trzcinowy, miód lub syrop klonowy. Desery można przygotowywac również z kasz! Takie na przykład
Moja smaczna kuchniatakich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać peelingi i maseczki do naturalnych zabiegów kosmetycznych. Trzecie sito, tak zwane ślepe, nie posiada żadnych otworów. Miażdży owoce na mus o gładkiej konsystencji. Oprócz tego przyrządzi
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatemperatury 180 stopni, piec 20 minut. Po tym czasie zetrzeć lub pokruszyć na wierzch pozostałą część ciasta. Piec kolejne 20 minut. Gorące ciasto można obsypać kawałkami mlecznej czekolady. Pozostawić (koniecznie) w blaszce do całkowitego wystudzenia
Praktyczna plOstatnio moje ulubione babeczki :) które są bardzo proste w przygotowaniu i smakują wspaniale. Do masy możecie dodać pokrojone kawałki czekolady, a do bezików sok z cytryny. Składniki: 200 g obranych i ugotowanych buraków 150 ml oleju rzepakowego 3 jajka + 1 białko 60 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki
Kukuleczkizdecydować jest trudno, bo każda herbata wygląda na smaczną i każda kusi swoim aromatem, obiecując niesamowite doznania smakowe A potem już było dużo, dużo o herbacie, kawie i czekoladzie. Do powstania smacznego naparu herbacianego niezwykle ważny jest oczywiście dobrej jakości susz herbaciany, ale również woda o odpowiedniej twardości jak i temperaturze. Praktycznie każdy gatunek herbaty jest parzony wodą o innej
Mieszam w Garnkuwersji solo, ale można również je ozdobić polewą lub kulki całkowicie w niej obtoczyć. Decydując się na całe pokrycie - polewy przygotujcie z 5 razy więcej. Ewentualnie wystarczy roztopić czekoladę
Di gotujebyć zbyt rzadki bo będzie spływał z pierniczków. DO dekoracji pierniczków używamy czego tylko dusza zapragnie, ja używałam barwników spożywczych, które dodałam do lukru, perełek, cukrowych śnieżynek, posypki, roztopionej czekolady. Resztę bajerów zostawiam do pierników na święta :-) Jeśli chodzi o dekorację proszę o wyrozumiałość, gdyż w ogóle nie mam zdolność w tej materii. A co najgorsze zginęła mi końcówka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudelikatnego zrumienienia się piany. Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Po wystudzeniu na pianie zaczną pojawiać się śliczne złociste kropelki rosy :-) Ciasto przechowujemy w lodówce, możemy posypać je czekoladą. Jest pyszne , bardzo polecam :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy Na ostudzony budyń wykładamy ciastka, czekoladą do góry. ŚMIETANKOWA PIANKA : -1 szklanka mleka -2 śnieżki -2 galaretki agrestowe -500ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Gdy galaretka jest lekko gęsta i zimna śnieżki ubijamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupracy, dla dzieci. Jest to bardzo wydajny przepis, wychodzi z niego około 35 sporych ciasteczek. Powiem jedno-uzależniają. Możecie zrobić z dowolnymi dodatkami, np z wiórkami kokosowymi, z czekoladą i innymi ziarnami. Ja robię z orzechami i słonecznikiem, są wspaniale chrupiące i nie za słodkie, bardzo gorąco polecam Wam te ciasteczka, są ekstra. No to zaczynamy SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuubijamy z cukrem pudrem i fixami. Następnie dajemy śmietanę do szprycy, wbijamy szprycę do babeczki w ciskamy trochę śmietany. Następnie wyciągamy i robimy rozetę na babeczce. Babeczki możemy posypać czekoladą lub posypką. I gotowe :-) Pyszne, rozpływające się w ustach :-) I babeczka w przekroju :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumijałam piękną dużą czerwoną bombkę-też była wyłączona. Ale nic. Przejdźmy do kiermaszu :-) Czego tam nie było... Najróżniejsze rzeczy, cudne bombki, obrusy,świece, miody, sery,wyroby z drewna, z czekolady,lizaki, słodycze,pierniki,ozdoby ze szkła, z porcelany, korale,jedzonko, grzaniec i wiele, wiele innych różności. Ceny-bardzo wysokie, oczywiście zależy też od towaru. Najdroższe oczywiście było rękodzieło. Ja kupiłam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJeden z nich ponczujemy, następnie wykładamy na niego tężejący mus. Przykrywamy białym biszkoptem,ponczujemy Na biały biszkopt wykładamy krem i całość przykrywamy drugim ciemnym blatem,ponczujemy. Całość możemy polać czekoladą, lub udekorować wedle własnej woli. Ciasto trzymamy całą noc w lodówce. I nasze ciasto gotowe :-) Na prawdę pięknie wygląda i super smakuje. Polecam :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPączusie są bardzo smaczne, pulchniutkie i ekspresowe w wykonaniu. Po usmażeniu można je nadziać dowolnym dżemem, np za pomocą szprycy,lub po prostu posypać cukrem pudrem,polać czekoladą, lub lukrem i zajadać do kawki :-) No ale dość pisaniny,zaczynamy: SKŁADNIKI -1 serek homogenizowany waniliowy 150g -1 szklanka mąki pszennej tortowej -2 jajka -szczypta soli -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokustopni. Studzimy, przecinamy na dwa blaty. DODATKOWO -660 ml śmietany 30% (dwa kubeczki po 330 ml) -2 łyżki cukru pudru -2 śmietan fixy POLEWA -0,5 tabliczki gorzkiej czekolady -1 łyżka miodu -1 łyżeczka kakao -1 łyżka masła -3 łyżki mleka dodatkowo orzechy do posypania Śmietanę wraz z cukrem i fixami miksujemy Wykładamy na blat ciasta, przykrywamy drugim blatem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku