czekolada - 27946 przepisów (strona:1239/1864)

Na początek ... 98

dać mi szczęście... Super, ale ja jestem małym leniuchem i sport w ilości większej niż raz lub dwa w tygodniu to maksimum moich możliwości i chęci. Czekolada, która też uwalnia upragnione endorfiny spowoduje, że mój tyłek powiększy się do rozmiarów nieakceptowalnych. Co zatem robić?? Umysł i ciało .. to dwie rzeczy nad którymi trzeba mocno pracować aby było lepiej. Mówić sobie

Better Life By Auntie Ju
Niedoceniany BURAK 157

optymizmu. Jeśli zabraknie noradrenaliny, ludzki organizm wydziela głównie adrenalinę - cielesny stymulator i hormon stresu. Zawierają również tryptofan, który niejako „relaksuje umysł” i daje poczucie zadowolenia (poczucie szczęścia – podobnie jak czekolada gorzka).             3. Lekarstwo na szereg chorób W medycynie naturalnej buraki stosowane są przy leczeniu takich chorób jak nerwica, grypa, gruźlica

Better Life By Auntie Ju
Lody z Nutellą 192

Czekolada ma wielu zwolenników, w domu również wszyscy jesteśmy czekoladowymi łasuchami dlatego ta pozycja była obowiązkowa na liście przepisów do wypróbowania. Lody z kremem orzechowo- czekoladowym są banalnie proste i warto je wypróbować. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Lody z Nutellą Składniki na około 1 litr lodów: 350g Nutelli puszka mleka skondensowanego niesłodzonego pół szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki

Smak mojej kuchni
Tort malinowo truskawkowy 154

spróbujcie ozdobić tak jak pokazuje filmik instruktażowy  tu  go znajdziecie. Ozdabiając tort chciałam uzyskać zabawny efekt rozpuszczonego loda, do tego użyłam rozpuszczonej i przestudzonej czekolady. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
FIT BABECZKI – przepis na pożywne śniadanie (wegańskie i bezglutenowe) 223

kaszy jaglanej 400 ml wody 100 g płatków kukurydzianych 150 ml stopionego oleju kokosowego 50 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru cynamon kurkuma owoce (u mnie borówki, banan, maliny) czekolada (gorzka) Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
Marchewkowe babeczki z kremem 166

kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego

kuchnia doski
Malinowe tiramisu 160

długich ok 140 g 1 galaretka malinowa 0,5 szklanki wrzątku szklanka świeżych malin + do dekoracji 400 ml śmietany 30% 2 śmietanfix  szklanka cukru wiórki czekolady deserowej do dekoracji Przygotowanie:  Galaretkę rozpuść w wodzie i ostudź, wymieszaj razem ze zmiksowanymi malinami.  Śmietanę ubij na sztywną pianę razem z cukrem, na sam koniec dodaj śmietanfix

Niezły Młynek
3-składnikowe ciasto z lodów (jak chlebek) 102

jeszcze cieplutkie...) Takie zwykłe rewelacyjnie smakuje bez urozmaicenia, ale można je pokroić i posmarować masłem, dżemem bądź dowolnym kremem. Przed pieczeniem do środka możecie także dodać bakalie lub posiekaną czekoladę, wierzch posypać cukrem pudrem, udekorować ulubioną polewą lub lukrem... Smak lodów to też rzecz gustu, choć ja polecam śmietankowe i/lub waniliowe. Koniecznie spróbujcie!   (Mała keksówka o wymiarach

Di gotuje
Kokosowy sernik na zimno z marakują 152

twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui (400 g) 4 listki żelatyny Przygotowanie: 1. Opakowanie ciastek zbożowych (300 g) wrzucamy do malaksera i kruszymy je. 2. Dodajemy miękkie masło i wyrabiamy spód

Karczma Honorietty
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 3 162

szybkich pociągów Shinkansen po drodze na górę Fuji. Kioto – Wagashi, deser z pasty z czerwonej fasoli. Herbaciarnia Ippodo. Kioto  – herbata Matcha w formie pasty (konsystencja roztopionej czekolady). Herbaciarnia Ippodo. Fukuoka  – herbata Fukamushi Sencha (japońska herbata liściasta o delikatnym smaku). Restauracja Ume no Hana, dzielnica Tenjin.   Shizuoka  – herbata Fukamushi Sencha z mini ciasteczkiem

Kuchcik gotuje
Lato owocowych inspiracji - warsztaty kulinarne 188

studio kulinarne, które jest prowadzone przez przesympatycznych Włochów. Chętnie tu przychodzę, bo atmosfera jest super i zawsze wspólnie upichcimy coś baaardzo pysznego. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Gruszkowy mus z czekolada Włoską bezę z owocami Kawowe semifreddo z nugatem Parfait z nektarynek Moim numerem jeden i zdecydowanym faworytem warsztatów zostało kawowe semifreddo. Generalnie semifreddo, czyli lodowy deser jest rewelacyjnym daniem

Kulinarne przygody Gatity
WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 142

namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Lody kajmakowe z czekoladą 179

Mimo iż w tym roku lato nie za bardzo nas rozpieszcza zrobiłam domowe lody o smaku kajmakowym z dodatkiem czekolady. Do zrobienia lodów potrzebne są tylko 3 składniki. Samo zrobienie lodów trwa krótko, najdłużej to trzeba czekać na zamrażanie. Jednak uwierzcie, że warto. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 510g 50 g micro kropli czekoladowych

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania