czekolada - 27946 przepisów (strona:1245/1864)

Malinowa pantera 298

pozbyć się pestek.  Do musu malinowego dodajemy żelatynę i podgrzewamy mieszając aż żelatyna się rozpuści. Wykładamy na poprzedni placek i przykrywamy ostatnim. Ja swoje ciasto dodatkowo udekorowałam rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Tort urodzinowy 655

układamy go na paterze, smarujemy go połową kremu i połową owoców, które lekko wciskamy w krem. Przykrywamy krem drugim krążkiem biszkoptu. Wierzch smarujemy pozostałym kremem, który posypujemy kawałeczkami czekolady, układamy ozdobnie owoce, układamy czekoladowy napis i jadalne różyczki. Wstawiamy tort do lodówki do schłodzenia. Wyjmujemy tort z lodówki tuż przed podaniem na stół. Smacznego! The post Tort urodzinowy appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PUCH Z CZEKOLADĄ 352

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami

Z Majeczką w kuchni
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 182

Poleca pić je w temperaturze 12-18 stopni, co latem wydaje się dobrym pomysłem. Wino jest dobrze skoncentrowane. Dominują w nim aromaty czerwonych owoców wiśni, czereśni, jeżyn, odrobina gorzkiej czekolady i pieprzu. Usta są delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane

królestwo garów
Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi 159

Inspiracja z blogu: Mama Alergika Gotuje . Troszkę pozmieniałam składniki i dodałam małej różnorodności. Ciasteczka wyszły lekko chrupiące i niezbyt słodkie. Możecie je dosłodzić lub połączyć z czekoladą, albo tak jak ja - posypać cukrem pudrem.  Ich kokosowy aromat niesamowicie kusi - spróbujcie! Idealnie nadają się na zdrową przekąskę, szczególnie z kubkiem pysznej herbaty lub kakao. (około 20 sztuk) 200g mąki

Di gotuje
Błyskawiczne piątki - Bananowe placuszki z czekoladą 148

dojrzały banan * 2 duże jajka * 3 łyżki mąki * szczypta soli Przygotowanie : Wszystkie składniki zmiksować, smażyć małe placuszki na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu. Podawać z rozpuszczoną w kąpieli wodnej, czekoladą

Magiczne Życie Marty
Masło orzechowe 232

chcemy masło z kawałkami orzechów, czyli  typu "crunchy" czy raczej gładką pastę, czyli "smooth" oraz decydujemy o dodatkach jakie chcemy dodać, np. wiórki kokosowe, kakao, sezam, kawałki gorzkiej czekolady, cynamon, bądź wanilia.  Co dobrego kryją w sobie orzechy: zawierają jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które odgrywają rolę w profilaktyce miażdżycy, działają przeciwzakrzepowo zawierają witaminę E, zwaną witaminą młodości

Wołowina od rekina
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 245

arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą, ze składników, które akurat miałam pod ręką. Możesz je udekorować w całkiem inny sposób. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem 124

słoiku i delektujemy się wspaniałym smakiem! Do szczęścia tak niewiele potrzeba, bo nie więcej niż jedną szklankę mleka, kilka łyżek nasion chia i ulubione dodatki! Dzisiejsza wersja to połączenie czekolady z truskawkami, chrupiącymi migdałami i wiórkami kokosowymi. Pudding chia jest bardzo syty, ale jeśli raz spróbujesz, zapewniam że będziesz wracać do tego smaku! Już nie mogę doczekać się kolejnej, sierpniowej

Moja smaczna kuchnia
Po prostu... szarlotka 233

ciasta nabrała złotego koloru wyłączyłam piekarnik, wyjęłam ciasto i zostawiłam do wystudzenia.   Szarlotkę można dowolnie udekorować, np. oprószyć cukrem pudrem, można polukrować dowolnym lukrem, albo zrobić dekorację z czekolady stopionej na parze. Ja właśnie tak zrobiłam.             Pyszna szarlotka, jak to na szarlotkę przystało. Zawsze smakuje. A ta ... wyjątkowo. Spróbujcie. Życzę SMACZNEGO! Krys

Kuchnia u Krysi
PUCHAR Z MUSEM MALINOWYM, SERKIEM MASCARPONE I OWOCAMI 205

strzałem w dziesiątkę ;) SKŁADNIKI: ok. 100 g ciasteczek typu digestive/ pełnoziarniste/owsiane 250g serka mascarpone 130g śmietanki 30% ok. 2 łyżek cukru pudru DODATKOWO: Maliny Borówki Świeża mięta Gorzka czekolada Ciasteczka mielimy w malakserze lub tłuczemy ręcznie we woreczku i odstawiamy. Małą miseczkę malin, ok. 100 g wsypujemy do malaksera i miksujemy do uzyskania musu. Można to zrobić ręcznie, rozgniatając

Calzonella.com
Lody w diecie dziecka - czy są zdrowe? 169

zbytnio nie wierzyła. Jeśli jemy sorbet lub jogurtowy lód, to spokojnie, nie musimy się martwić o sylwetkę po zjedzeniu jednego loda. Te śmietankowe i z mnóstwem dodatków (np. czekolada, a na górę bita śmietana) do lekkich deserów już się nie zaliczają. Takich porcji lodów tym bardziej nie powinniśmy jeść zbyt wiele ani my, ani dziecko. Pierwsze porcje lodów dla dziecka

Anioszek w kuchni
CZEKOLADOWA TARTA Z CZEREŚNIAMI 217

CZEKOLADOWA TARTA Z CZEREŚNIAMI to prawdziwa poezja smaków, która skrada serca... Artykuł CZEKOLADOWA TARTA Z CZEREŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 205

drewna i surowy beton. Kocham taki minimalizm ! Serce się raduje, że powstało takie miejsce jak Tarttoria. Będę tam zaglądać podczas każdej wizyty w Trójmieście Wybrałam tartę jeżyna – biała czekolada. Sweetporn jednym słowem. Chwila Moment Jesteście w Gdyni i macie ochotę na śniadanie na mieście ? Musicie się zatem udać na ul. Świętojańską 30 do Chwila Moment. Miejsce to znam

Moja pasja smaku
Brownie Fit. Bezgutenowe i z Avocado. 212

bierze się z syropu klonowego i dojrzałego banana. Udało mi się kupić super dojrzałe awokado, o bardzo kremowym miąższu, a to połowa sukcesu. Tradycyjnie do zrobienia Brownie używamy gorzkiej czekolady ja w moim przepisie użyłam dobrego ciemnego holenderskiego kakao. Co jest najważniejsze??? konsystencja pozostaje taka sama jak przy klasycznym a w smaku nie wyczujecie mdłego smaku awokado

vaniliowoczekoladowa