czekolada - 27946 przepisów (strona:1250/1864)

5 pomysłów na zimową herbatę 147

sytuację, ponieważ otrzymałam pyszne herbaciane smakołyki od Five o'clock :) A wśród nich herbatę o waniliowym aromacie z dodatkiem cytrusowo- biszkoptowych ciasteczek z czarnym pieprzem oraz herbatę ze słodką czekoladą i gwiazdkami marcepanowymi. Brzmi zachęcająco ? :) Zapraszam do fanpagu i strony Five o clock

Tradycyjna Kuchnia
Ule 199

święta samodzielnie. Ciasteczek tych się nie piecze. Do ich wypełnienia możemy wykorzystać różne rodzaje nadzienia. Ja zwykle wybieram to orzechowe, ale równie dobrze sprawdzi się choćby nutella czy roztopiona czekolada. Wg mnie są uniwersalne i lubiane chyba przez wszystkich. Jedyny warunek ich wykonania to trzeba się zaopatrzyć w odpowiednią foremkę. Składniki (na 28 uli) : 160 g biszkoptów (petitki

Smaki Na Talerzu
Piernik korzenny z powidłami śliwkowymi 251

się Świętami. Polecam spróbować. A korzystając z nadarzającej się okazji życzę Wam wszystkim zdrowych, wesołych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Piernik dowolnie dekorujemy. Moja rodzina (i ja) uwielbia migdały i czekoladę… więc te elementy zdobią moje świąteczne ciasto. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 słoiczek powideł korzennych śliwkowych Stovit 280 g 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka (u mnie

Słodkie okruszki
Delicjusz 1116

dodając stopniowo przestudzony budyń. Do masy budyniowej dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. Biszkopt przekrawamy na pół. Na jedną część wykładamy połowę masy budyniowej, na to kładziemy delicje (czekoladą do dołu) i drugą część masy. Całość przykrywamy drugą połową biszkopta. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową

Zainspirowana w kuchni
Przekładaniec z masą grysikową 181

grysikową, przykryć drugim blatem ciasta. Masy można zostawić, by posmarować cienko wierzch ciasta, a można już nie smarować, tylko na ciasto bezpośrednio wylać polewę czekoladową  z rozpuszczonej czekolady z mlekiem i posypać orzechami włoskimi. Smacznego

kgwjanczewo
Makowiec na biszkopcie 493

nią biszkopt i pieczemy już razem. Potem ciasto wystarczy odwrócić. Ciasto można po prostu posypać cukrem pudrem, ale ja najbardziej lubię je polać rozpuszczoną (z kilkoma łyżkami kremówki) gorzką czekoladą, a następnie obsypać wiórkami kokosowymi. Masa makowa: 400 g mielonego maku (2 torebki) 4 jajka 1,5 szklanki mleka 100 g rozpuszczonego masła (pół kostki) 100 g płynnego miodu

Poezja smaku
Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 277

ciepłej wody 180 g jogurtu naturalnego Nadzienie: 2/3 – puszka maku lub mak przygotowany wg przepisu na łazanki z makiem Dodatki: siekane migdały, groszki białej i gorzkiej czekolady Lukier: cukier puder (ok. 2/3 szklanki) miksujemy z 1 białkiem Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do misy wraz z solą i proszkiem do pieczenia, mieszamy, dodajemy drożdże wymieszane z ciepłą wodą i cukrem, oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Miękkie, nadziewane pierniczki w czekoladzie 255

należy wymienić przed pieczeniem kolejnej partii). Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC, przez około 7-10 minut . Pierniczki nie twardnieją. Można je dowolnie ozdabiać, zanurzyć w lukrze lub oblać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej. Przechowywać w puszce. Źródło: cynamonowypyl.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto makowe z białek 230

makowe na bazie ubitych białek z delikatną nutką wanilii. Maku nie trzeba parzyć ani mielić, co znaczne wszystko upraszcza Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną białą czekoladą. Polecam Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka niemielonego maku 1 szklanka białek (około 7 szt.) 170 g masła 1 laska wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku

Oryginalny smak
Piernik ucierany na piwie 205

warto upiec go w większej keksówce :) Pieczemy ok. 80 minut w 170 stopniach. Po ostudzeniu rozcinamy piernik w dwóch miejscach- przekładamy musem jabłkowym i powidłami śliwkowymi. Dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypkami

Aga w kuchni
Świąteczna Inka marcepanowa 123

świąteczna Inka marcepanowa. Słodka, aromatyczna i doskonałe połączenie. Posypana migdałami tworzy idealną świąteczną kawę. Koniecznie musicie wypróbować to połączenie!     Składniki: 250 ml mleka kilka cukierków marcepanowych w czekoladzie 2 łyżeczki Inki Klasycznej kilka migdałów Wykonanie: Podgrzać mleko. W 200 ml mleka rozpuścić cukierki marcepanowe, dodać Inkę Klasyczną i wymieszać. Pozostałe 50 ml mleka spienić. Do Czytaj dalej... Artykuł

Pasja Smaku
JAK ZROBIĆ SYROP PIERNIKOWY 238

muszę wtedy kupować gotowych,a moi goście z lubością piją z nimi kawę.Ale nie tylko go można użyć do kawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako miły od serca prezent dla smakosza , któremu zrobione

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Recenzja książki i KONKURS „Moje wypieki całkiem nowe przepisy” 170

umiarem :). Książka Doroty jest encyklopedią zawierającą ponad 100 przepisów na wypieki, ciasteczka i desery na wszystkie wyjątkowe okazje. Całość podzielona jest na kategorie: ciasta do kawy, ciasta drożdżowe, ciastka, czekolada, desery, serniki, tarty i ciasta kruche, torty i ciasta tortowe, ciasta bez pieczenia oraz z różnych stron świata. Patrząc na zdjęcia, już cieknie mi ślinka i mam ochotę przygotować wszystkie

Be Fit Be Strong
Likier kawowy Kahlua. Drinki z Kahlua – Baby Guinness, White Russian, Orgazm 288

wypukłej stronie łyżki wlać po obrzeżach szklanki 20ml rzadkiej śmietanki 30% tak, żeby nie wymieszała się z alkoholem. Posypać z wierzchu odrobiną świeżo mielonego cynamonu lub startej gorzkiej czekolady.   Orgazm – SZKLANKA Z GRUBEGO SZKŁA DO WHISKEY Do shakera wrzucamy 6 kostek lodu, wlewamy 40ml Kahlua, 40ml Baileys i 40ml śmietanki 18-30%. Zamykamy i mieszamy dynamicznie przez

Karo in the Kitchen
Cieciorella – czekoladowa pasta z ciecierzycy 178

jest tam ciecierzyca, to pewnie bym się nie domyślił. Co czym można zastąpić? Na pewno, jeśli nie jesteś fanem kakao , to dobrym zamiennikiem dla niego będzie karob lub rozpuszczona czekolada. Masło orzechowe możesz zrobić z dowolnych orzeszków lub kupić w sklepie dobrej jakości (100% orzechów). Ja poszedłem po najniższej linii oporu i użyłem najtańszych z możliwych orzechów, czyli arachidowych. Syrop

Blendman

Proponowane wyszukiwania