tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna w puszce) 2 budynie śmietankowe posypka czekoladowa/starta czekolada do dekoracji Biszkopt pieczemy zgodnie z przepisem, studzimy. Ser miksujemy z cukrem, jajkami i jogurtem naturalnym. Do gotowej masy dodajemy dwa budynie oraz likier czekoladowy, miksujemy około 2 minut. Połowę
Gotowanie i blogowanieczęsto robię. Jednak ostatnio postanowiłam zrobić i to wcale nie w celach śniadaniowych, ale po to by zastąpić nią słodycze :-) Polecam, bo chrupiące płatki je się znacznie dłużej niż czekoladę, a tym samym zjada się jej mniej i - nie ukrywajmy tego - jest zdrowiej :-) Oczywiście równie dobrze smakuje z jogurtem i owocami, świeżymi czy suszonymi... wszystko zależy od Was :-) SKŁADNIKI
Czary - gary w kuchnismaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę z oliwek. Przemiany uwidoczniał
królestwo garówproszek) mała garść rodzynek królowej Helio* 2 łyżki płatków czekoladowych** opcjonalnie na wierzch polewa mleczna Helio * po posiekaniu wychodzi około 1 1/2-2 łyżki rodzynek ** opcjonalnie można dodać drobno posiekaną czekoladę lub groszki czekoladowe Przygotowanie Rodzynki siekamy, następnie obtaczamy w mące (około 1/3 łyżki). Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i całość mieszamy. Następnie dodajemy olej, znów mieszamy do połączenia składników
Słodkie okruszkicałość osiagnie jednolity,miętowy kolor. Dla uzyskania ładnego efektu, nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Krem miętowy smakuje najlepiej w połączeniu z ciemną lub mleczną czekoladą. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem miętowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyFish & chips Stek z tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado Kotleciki z górki cielęcej z kostką w cielęcym sosie z gorzką czekoladą podane ze szparagami Desery Tarta rabarbarowa z puchem z bezy Selekcja sorbetów Ceviche smakowało genialnie. Wszystkie smaki się uzupełniały. Kolendra przełamywała słodycz mango. Podane z kwiatami jadalnymi prezentowało się ciekawie
Kuchnia BazyliiPewnie! I namalowałam, wywołując zdziwienie i akceptację. Od tamtego dnia moje życie ucznia zmieniło się nie do poznania. Owszem, nadal robię te nudne rzeczy, jak maczanie kilkuset ciastek w czekoladzie, ale też dostaję większość tych fajnych, ciekawych zleceń. Ostatnio namalowałam Olafa, mistrza Yodę z Gwiezdnych wojen , a dzisiaj nawet głowę konia. Po drodze trafił się też pies; zamówienie było niesprecyzowane
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiekarnika więc najlepiej zjeść je zaraz po wystygnięciu, nie zostawiając żadnej kuleczki na następny dzień :) A Ty lubisz kaszę jaglaną? Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowa nutella Domowa granola Domowe monte Domowe Kinder Country
lady-och-mistrzyni.blogspot.comoraz z grupy B. Jeśli chcesz być na bieżąco to polub stronę Lady Och Mistrzyni na FB . Inne przepisy z tej serii: Domowe Kinder Country Domowa czekolada Domowa nutella Domowe raffaello Domowa granola
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsmakiem przez najbliższe dni :) Daj znać jakie są Twoje ulubione płatki? Może pokochasz domową granolę tak jak ja? Inne przepisy z tej serii: Domowe Kinder Country Domowa czekolada Domowa nutella Domowe raffaello Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.comwszystko i tylko uśmiechnęłam się pod nosem. No to teraz Mistrzyni Mama (haha!) idzie pranie robić. Inne przepisy z tej serii: Domowe Kinder Country Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNaszła mnie ochota na coś słodkiego. Zamiast zjeść chrupki bądź czekoladę postanowiłam zrobić jakiś szybki deser. Plan był na owoce z bitą śmietaną, z racji tego, że mąż kupił lody to wyszło jak wyszło. Na dzień dzisiejszy nie umiem robić ich sama, ale myślę że się wezmę za nie już niebawem. Taki deser na każdą kieszeń
Misz-masz by Domikawałki. Tortownicę o wymiarach 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia (ew. formę do tarty- najlepiej z wyjmowanym spodem- wysmarować masłem) przełożyć namoczoną chałkę, pomiędzy wcisnąć kawałki rabarbaru oraz posikaną czekoladę. Piec 30 minut . Ostudzić na kratce. Smacznego
Kraina Miodem Płynącazamrażalnik, kilka składników i dobre chęci :) U nas niestety zniknęły one błyskawicznie więc już kolejna porcja się mrozi ;) Dla uzyskania czekoladowego smaku polecam dodać kakao i startą na tarce czekoladę. Lody śmietankowe (bez maszyny) SKŁADNIKI : 400 g śmietany 30% 265 g mleka skondensowanego słodzonego szczypta soli PRZYGOTOWANIE : Do misy przelewamy schłodzoną śmietanę ją przez 2- 3 minuty, dodajemy szczyptę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki