czekolada - 27946 przepisów (strona:1262/1864)

Tort z owocami 185

masę i całą powierzchnię posypujemy obficie pokrojonymi truskawkami. Kładziemy trzeci blat, sączymy i polewamy polewą. Gdy polewa przestygnie pokrywamy ją warstwą piany (możecie pominąć pianę i owoce układać na czekoladzie, ale po pierwsze: ładniej wyglądają na białym tle, a po drugie piana bardzo dobrze "przykleja" je do tortu i nie odpadają :-) ). Na pianie układamy w dowolny sposób owoce, kwiaty

Czary - gary w kuchni
Tort "beczka z butelkami" 192

mocnej kawy 150 ml likieru amaretto Galaretka: 600 ml Sprite lub 7up 100 ml gorącej wody 3,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 500 g długich wafli w czekoladzie małe butelki z alkoholem Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku

Czary - gary w kuchni
Rogaliki trzyskładnikowe 192

kruche i bardzo dobre... Ja robiłam je z dżemem wiśniowym, ale to co dacie do środka zależy tylko od Waszych upodobań smakowych :-) Zamiast cukru na wierzchu możecie użyć lukru, czekolady lub zwyczajnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko

Czary - gary w kuchni
Zielony torcik z truskawkami 155

kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Mini serniczki kokosowo-cytrynowe z ananasem 170

Pyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek kokosowych 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru 1 cukier o smaku cytrynowym Delecta 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki wiórek kokosowych 2 budynie śmietankowe

Na Ciasteczkowych Papierach
Dżem z jagód goji i nasion chia czyli raw food w praktyce 223

dodatek jestem zdeklarowanym mięsożercą, to jednak jest to poradnik kulinarny z którego zamierzam korzystać. Na chwilę obecną przygotowałam z niej tylko kilka potraw między innymi: - doskonały mus z surowej czekolady ,  (przepis podam niebawem) - odpowiednik "Nutteli" czyli surowellę , - barszcz rosyjski z dodatkiem kiszonej kapusty oraz - rewelacyjny, a przede wszystkim bardzo zdrowy dżem z jagodami goji . I właśnie przepisem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
murzynek z bitą śmietaną 409

Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy czekoladową polewą. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z czekoladą pistacjową i marsami 321

Dziś mam kolejny przepis na sernik. Do masy serowej dodałam czekoladę pistacjową i marsy a polewa jest z batonów mars. Jak wiadomo sernik zawsze dobry jest i możemy puścić wodze fantazji dodając różne dodatki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pudding chia 260

Edytuj) Mój wybór to sok z owoców czarnego bzu oraz konfitura z płatków róży. Wybieram konfiturę dlatego, że dotychczas moim najlepszym deserem jaki miałam okazję spróbować była gorąca biała czekolada z dodatkiem konfitury z płatków róży- istna poezja, ucieszyłabym się więc, gdybym mogła to odtworzyć w domowym zaciszu. Do tego syrop z dużą zawartością witaminy C, odpowiedni na mijający miesiąc

Mała Cukierenka
Koktajl pomarańczowy z białą morwą i młodym jęczmieniem 140

drugie śniadanie wypiłam dzisiaj koktajl z pomarańczy z dodatkiem suszonej morwy białej , która jest zdrowym zamiennikiem cukru. Idealna jako przekąska, jadłam także oblaną gorzką czekoladą - pyszności! Dodałam płaską łyżeczkę zielonego jęczmienia i tak oto powstał cudowny w smaku koktajl, już 39 przepis, na blogu! Zachęcam do wypróbowania, bo koktajle są zdrowe i idealnie orzeźwiają, a ich przygotowanie to kilka minut

Moja smaczna kuchnia
Domowy budyń czekoladowy 202

równie prosty i szybki w przygotowaniu co wersja  waniliowa . Ważnym dodatkiem do czekoladowego budyniu, jak innych czekoladowych wariacji jest dodatek soli, ponieważ podkreśla i wydobywa szlachetny smak czekolady, jednak nie należy przesadzić z jej dodatkiem- ma to być niewielka szczypta! ;) Zachęcam do wypróbowania obydwu kombinacji smakowych i dajcie znać która jest Waszym faworytem- waniliowa  czy czekoladowa

Kraina Miodem Płynąca
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 200

waniliowy 20 g kakao gorzkiego 125 ml  likieru czekoladowego 200 g  mąki tortowej Młynomag 1 łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody 40 g wiórków z czekolady 120 g miękkiego masła Krem : 100 ml mleka 100 ml  likieru waniliowego 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera  Do dekoracji : żółte wiórki waflowe Sempre kuleczki

Sama słodycz i szczypta chili
Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą 149

Najlepsze na brak słońca są koktajle, sprawdziłam to wielokrotnie i działa! Co więcej dla mnie są lepsze od najsmaczniejszej czekolady! Poprawiają nastrój, są zdrowe i szybkie w przygotowaniu, ich smak jest zawsze wyjątkowy i niepowtarzalny, bo moje koktajle przygotowuję spontanicznie, ale zawsze z miłością wielką! Dzisiejszy koktajl to połączenie koloru pomarańczowego i zielonego w różnych jego odcieniach. Samo zdrowie, naturalne

Moja smaczna kuchnia
Ciasto cytrynek 2269

mikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi

Jadło i czytadło
Ciasto czekoladowe na maślance 171

wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 50 – 55 minut (do suchego patyczka). Smacznego Ciasto można przełożyć dowolnym dżemem i polać czekoladą na wierzchu. Dekoracje według upodobań. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Coś bym zjadła