Wilgotne i pełne aromatu. Smakuje prawdziwą czekoladą. Łatwe w przygotowaniu, idealna przekąska do kawy. Na specjalną okazję i bez jakiejkolwiek okazji. Smacznego! Ciasto waniliowo-kakaowe Porcje 24 Składniki 270 g mąka 2 łyżeczka proszek do pieczenia 120 g masło 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja wanilii 4 szt jajka 150 ml mleko 50 g kakao
KucharzycaBites z masłem orzechowym 5. Ciasteczka z masłem orzechowym 6. Pudding jogurtowy chia 7. Chipsy z jarmużu 8. Chili con carne 9. Odtłuszczone frytki z batatów 10. Ciasto pełne czekolady 11. Żytnie mini donuts 12. Cotton Japanese Cheesecake 13. Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 14. Odtłuszczone frytki z ziemniaków 15. H ummus z pieczonymi burakami 16. Hummus klasyczny 17. Kabanosy
Be Fit Be Strongpieczenia z wierzchu. Po wystudzeniu babcine receptury zdradzają, że można posmarować wierzch ciasta ciepłym dżemem morelowym czy brzoskwiniowym, by nadać mu połysk lub oblec go po prostu rozpuszczoną czekoladą czy polewą. Wygodne ciasto na rodzinne spotkania. Nie tylko na Boże Narodzenie, ale znakomicie sprawdzi się też na jako powitanie Nowego Roku. Pomyślności
Karczma Honoriettymasę. Większą płytę bezową położyć na dnie talerza, polać większą częścią śmietany. Obsypać wiśniami. Położyć mniejszą płytę bezową, polać śmietaną i obsypać wiśniami. Można posypać płatkami migdałów lub potartą czekoladą. To jest pyszne. Smacznego
Kuchnia Pokoleńnutą Imprezowe grzybowe crostini w pikantnej wersji Chrupiące pieczarki w bezglutenowej panierce Pieczarki w chrupiącym cieście Słodkości: -szybkie wypieki: Małe wypieki: Czekoladowe babeczki z nutellą Babeczki z kawałkami białej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane jabłkami (na maśle orzechowym) Szybkie ciasteczka z budyniem (na bazie ciasta francuskiego) Babeczki nadziane krówką Cytrynowe
Słodkie okruszkitemat, która odświeżyła ich nieco podstarzałą już formę. Eklery w wydaniu Justyny to zamknięte podłużne ciastka przygotowane tradycyjnie z ciasta parzonego i wypełnione crème pâtissière , oblane lukrem lub czekoladą i posypane karmelizowanymi orzechami. Zabawa formą, a także mnogość smaków oraz tekstur tutaj zachwyca — miękkie, delikatne ciastko z aksamitnym kremem i chrupiącą otoczką to zupełnie nowy wymiar przyjemności. Inne cukrowe
Food Squarewiecie co przygotować mam dla Was kilka propozycji na łatwe i smaczne przekąski. Grzanki z polędwicą wieprzową w cydrze oraz chipsami z jabłka i szynki parmeńskiej Pulled beef w czekoladzie na grzankach "Szarpana wołowina" Focaccia z parmezanem i pomidorami Bagietka z serem pleśniowym i grillowaną morelą Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki
Mango PapajaMurzynek to popularne ciasto czekoladowe z polewą. Lubię połączenie czekolady z kokosem, dlatego też, wierzch posypuję wiórkami kokosowymi. To idealne ciasto na zimowe wieczory, zachowuje świeżość nawet przez kilka dni. Upiekłam w mojej ulubionej formie na keks, bo świetnie i wygodnie się kroi na kawałki. Zamiast polewy czekoladowej możesz podać to ciasto z bitą śmietaną! Murzynek z kokosem Składniki
Moja smaczna kuchniabardzo słabym ogniu wszystkie składniki na polewę. Należy to zrobić bardzo powoli i mieszać w jedną stronę, aby masa się nie rozwarstwiła. • Oblać czekoladą torcik, posmarować boki i przykleić na obwodzie pierniczki. • Ozdobić opłatkowymi śnieżynkami. Ciasto na piernik staropolski zagniatam na początku listopada i leżakuje ono w lodówce. Polecam upiec
To co kochamSkładniki : 10 dkg ciemnego kakao lub czekolady w proszku 150 ml spirytusu 95 % 75 dkg cukru 375 ml wody pęczek świeżej mięty pieprzowej 5-6 goździków łyżeczka mielonego cynamonu 2-3 cm laski wanilii Sposób wykonania : D o dużego słoja wsyp kakao, cynamon, rozgniecione goździki, wanilię. Z gałązek mięty oderwij listki, rozgnieć np. w moździerzu z kilkoma łyżkami
Przepisy i porady kulinarnePrzepyszny w smaku, kremowy i o ciekawym wyglądzie sernik, który smakuje jak... sernik z czekoladą :) uwielbiam go! Mama piecze go od lat (wiem, że przepis dostała od kogoś z rodziny), ja sama też piekłam już z 3-4 razy, ale nigdy nie doczekał się zdjęcia :) taki jest pyszny, że znika moment! W końcu i na niego przyszedł czas
Kolorowy Przepisownikmiękkiego masła 3 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią 1 szklanka cukru 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 i 1/2 łyżki rodzynek sułtańskich Helio Dodatkowo: do ozdoby: rurki z czekolady (mleczna z białą), słodkie kwiatuszki do ozdoby kawałek margaryny do wysmarowania formy i kasza manna do wysypania Przygotowanie: W jednej misce ubijamy białka (nie muszą być ubite na sztywno). W drugiej
Słodkie okruszkidniach nabierze on bardziej wyrazistego smaku. PODANIE Keks jest bardzo słodkim ciastem, dlatego najlepiej smakuje solo, bez żadnych lukrowych dodatków. Chociaż można dodać do niego np. polewę z gorzkiej czekolady lub serka śmietankowego. Niech te święta będą wprost fantastyczne! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości * screenshoty pochodzą
Nerds KitchenZimowe wieczory z kubkiem gorącej czekolady to jest to! Kazdemu polecam rozpieszczac się w ten sposób ;) Czytaj więcej
Kasia Sarnaświątecznych życzeń i oczywiscie pełnego talerza z samymi smakołykami! :) Te na patyku są dla mnie najbardziej wyjątkowe, bo dekorowane w całości przez moich chłopców. Ja tylko oblałam je ciemną czekoladą. Z tym pewnie też by sobie poradzili, ale obawiałam się, że za dużo zjedzą
Pełny talerz