cytrynowy - 2500 przepisów (strona:79/167)

Woda Ognista | Koktajl bar | Warszawa 136

Panów, grająca polską muzykę z lat 20-30. Wracając do menu, na uwagę zasługuje połączenie wódki Ostoya starzonej w dębowej beczce, wzmocnionego wina Lillet Blanc, wody miodowej z bittersem cytrynowym i tynkturą z suszonej śliwki. Koktajl był podany w towarzystwie konserwy z gęsi z popcornem z kaszy gryczanej i ogórkiem kiszonym. Szczególnie smakowały mi pierożki z białą kiełbasą, bryndzą

Kuchnia Bazylii
Hello Slim TeaTox 142

WSPOMAGA METABOLIZM GLUKOZY – guarana, która ŁAGODZI STANY ZMĘCZENIA i – inne składniki: owoc czarnego bzu, korzeń cykorii, jabłko, hibiskus,   aronia GOOD NIGHT zawiera: – miętę, która WSPOMAGA PROCESY TRAWIENNE – trawę cytrynową, która WYKAZUJE DZIAŁANIE ANTYBAKTERYJNE i POZYTYWNIE WPŁYWA NA CERĘ – skórkę pomarańczową , która MA WŁAŚCIWOŚCI RELAKSUJĄCE – korzeń imbiru, który OCZYSZCZA ORGANIZM – hibiskus działający OCZYSZCZAJĄCO Więcej informacji o herbatkach znajdziecie na stronie

Tetiisheri
Likier cytrynowy " limoncello ". 157

ciemne i chłodne miejsce, aż skórka zmieni barwę na bardzo jasną. Następnie odcedź skórkę przez sitko lub gazę. Cukier rozpuść we wrzącej wodzie, wystudź. Do wystudzonego syropu wlej spirytus cytrynowy, sok wyciśnięty z cytryn ( bez pestek ! ), zamieszaj. Rozlej trunek do czystych butelek, zakorkuj. Odstaw w chłodne miejsce na miesiąc. Likier podawaj schłodzony w lodówce

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami do słoików na zimę 132

bogata w witaminę B1. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 30 dag kwaśnych jabłek 1 por Składniki na zalewę: 1 łyżka soli 2 łyżki cukru 3 goździki 1 łyżeczka kwasku cytrynowego 1 litr wody Wykonanie: Kapustę, pora drobno poszatkować i wymieszać z startymi jabłkami. Wymieszać dokładnie i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę. Napełnić słoiki gorącą zalewą, szczelnie

Tradycyjna Kuchnia
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 153

truskawki, gruszki, grillowany karczek, kaczka, sery angielskie i francuskie. Można zrobić ciasto na bazie ciemnego piwa:  http://www.cooktobi.pl/2014/12/ciasto-czekoladowe-piwny-bambo.html Witbier: Banany, melon, mango, migdały, marcepan, dania chińskie, sorbet cytrynowy, karkówka z grilla, szaszłyki, risotto, krewetki Lager i Pils: Pieczone ziemniaczki, frytki, pizza, sery czeskie i niemieckie, ostre sałatki na bazie majonezu, kiełbasa biała z chrzanem, stek wieprzowy z cebulką

Kuchnia PROzdrowotna
Smażony dorsz ze skórką. 122

Składniki: 500 g fileta z dorsza ze skórką pieprz cytrynowy, sól Fileta płuczemy i suszymy na papierowym ręczniku. Następnie kroimy w zgrabne kawałki, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego.  Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką. Smacznego

Moje-pitraszenie
Kokosowy Kurczak z Makaronem - Szybki Obiad 240

Pysznego Kurczaka z Makaronem w sosie Kokosowo - Żurawinowym. Szybki pomysł na pyszny Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -KOKOSOWY KURCZAK- ✔  500 g PIERSI Z KURCZAKA ✔  PIEPRZ CYTRYNOWY ✔  300 g MAKARONU ✔  400 g MLECZKA KOKOSOWEGO ✔  150 g ŻURAWINY ✔  OLEJ KOKOSOWY(do smażenia) ZDJĘCIA Z PLANU

Sylwetka Od Kuchni
Pesto pistacjowo-bazyliowo-pietruszkowe 93

pietruszki. Pyszne!!! POTRZEBUJEMY (na porcję dla 4 osób) 1/2 szklanki pistacji (mogą być lekko solone) 2 garście liści bazylii pęczek pietruszki kilka łyżek oliwy łyzeczka startego parmezanu sól , pieprz cytrynowy Obrane pistacje blendujemy, dodając 2 łyżki oliwy. Dodajemy bazylię oraz listki pietruszki, parmezan , podlewając oliwą- blendujemy. Kiedy składniki są rozdrobnione przyprawiamy do smaku. Pesto musi mieć konsystencję gęstej pasty. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Carpaccio z białych szparagów 149

wygląda bardzo romantycznie i uroczo. Tak podana przystawka będzie prawdziwą ozdobą eleganckiego, uroczystego spotkania. Składniki na 2 porcje: 400 g białych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek ( u mnie cytrynowa) sok z 1/2 cytryny sól morska, pieprz z młynka 50 g parmezanu w płatkach garstka stokrotek kilka kropli oliwy truflowej - opcjonalnie Wykonanie: szparagi umyć, obrać, odłamać zdrewniałe końcówki. Szerokim nożykiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomarańczowe lody jogurtowe 212

smaku intensywne, ale na szczęście pozbawione sztucznych barwników, polepszaczy smaku czy innych takich. Kulturalnie na jogurcie, intensywnie pomarańczowe, ale jednocześnie delikatne. Inspiracją był dla mnie przepis na jogurtowe lody cytrynowe z bloga mojewypieki.com oraz przepis na lody pomarańczowe z książki ” Lody ” Shelly Kaldunski. Składniki : 250 ml jogurtu naturalnego skórka starta z dwóch niedużych pomarańczy sok z 1 pomarańczy

Niebieski kubek z kawa
Pancakesy owsiano-kokosowe 187

tydzień temu i już mam na nie znów ochotę. Pyszne, puszyste, nie za słodkie i lekko kokosowe... Bez niczego były genialne, długo świeże i miękkie. A z sosem śmietanowo-cytrynowym ... Mhmm... Mniam :) Szkoda, że akurat nie miałam ani sosu truskawkowego , ani truskawek, by go zrobić. Byłby idealny do pancakes. Skorzystałam z porad Aleex , która z kolei wzięła przepis od autorki

Anioszek w kuchni
Błyskawiczny kuskus z warzywami i kurczakiem 162

kurczaka  1 łyżeczka oliwy z oliwek - do smażenia kawałek czerwonej papryki [30g] kawałek zielonej papryki [30g]  1 mały ogórek kiszony [40g] 1/2 małej cebuli [30g] sól, pieprz cytrynowy, przyprawa do kurczaka - do smaku Kaszę kuskus zalać wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić do napęcznienia pod przykryciem na 10 minut. Mięso z kurczaka rozmrozić w mikrofali - ja przechowuję

Grunt to przepis!
Szarlotka z tartymi jabłkami i marmoladą z cytryn 156

ciasta? Ja tak i powiem Wam, że nie wiem. Dla mnie to chyba bardziej kwestia nazewnictwa czy regionu, ale może się mylę. Dzisiaj proponuję Wam pyszną szarlotkę z marmoladą cytrynową, na kruchym cieście. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne, i ma pyszny aromat poprzez dodatek marmolady z cytryn sycylijskich. Pyszota! SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: - 250 g masła z lodówki - 500 g mąki

SMYKWKUCHNI
Torcik szpinakowy z truskawkami 102

szklanki oleju 6 jajek 1 op. mrożonego szpinaku (450 g.) 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 600 gram truskawek tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy, odcedzamy na sicie, przekładamy do miski, miksujemy blenderem. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę, wlewamy

Bajeczna Kuchnia
Zupa krem z marchwi 144

Wiosenna zupa? Marchewkowa! To jedno z warzyw które nieodłącznie kojarzy mi się właśnie z wiosną. Niby taki banał, a jaki smaczny – odrobina imbiru i trawy cytrynowej nadaje zupie ciekawego aromatu. Do tego

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania