zapiekanki z kaszy jaglanej, jabłek i suszonej żurawiny autorka: FirankaAnka | blog: Słodkie Niebo 826. Imbirowe naleśniki z mozarellą, gruszką, żurawiną i miodem autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 827.Waniliowo- cytrynowe placki z ziemniakiem z karmelizowaną mandarynką autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek #30 Chałka na miodzie i suchych drożdżach autorka: caca | blog: Kuchnia w szuwarach Deser z kaszy jaglanej
Weekendy w domu i ogrodziesoli. Masa serowa: pół kg białego sera 4 łyżki cukru (lub więcej w zależności od kwaśności sera) 1 jajko 100 g skórki pomarańczowej (można pominąć lub zastąpić cytrynową czy rodzynkami) Lukier: 1 szklanka cukru pudru 4-5 łyżek gorącej wody łyżka soku z cytryny Wykonanie : Ciepłe mleko , cukier i drożdże rozetrzeć razem i pozostawić
Malinowa Kawiarenkaokoło 20 minut. Po upieczeniu ciasto wykładamy na ściereczkę, zwijamy w rulon, zostawiamy do przestygnięcia. Mieszamy sok z cytryny razem z wodą. Rozwijamy przestudzone ciasto nasączyć ponczem cytrynowym. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, kakao i startom na tarce czekoladę. Delikatnie rozsmarować krem na nasączonym cieście, zostawiamy trochę masy aby posmarować wierzch rolady. Mleko zagotować z cukrem
kgwjanczewołasucha przystało, ciastka w domu być muszą. Oczywiście jasna sprawa, że najlepsze są takie domowej roboty ;) Zatem nieśmiało zapytam. Lubicie kokosanki? Ja bardzo :) Dzisiaj zachęcam Was, do przygotowania ich cytrynowej wersji. SKŁADNIKI: 2 białka 100 g cukru 200 g wiórków kokosowych sok i skórka z 1 cytryny A jak to zrobić: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier
Kuchnia w opałachokoło kilogram jabłek łyżka cynamonu 2 łyżki oleju roślinnego 50 ml soku z cytryny 100 g rodzynek/suszonej żurawiny Jabłka obierz, pokrój w 1 cm kostkę i wymieszaj z sokiem cytrynowym. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć wszystkie składniki na farsz. Miałam bardzo słodkie jabłka, więc nie dodałam już cukru. Duś wszystko około 10 minut, ale tak aby jabłka się
greenscarfpaczki) proszku do pieczenia 80 g masła 3 duże łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko Składniki masy jabłkowej: 1 kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 czubate łyżeczki cynamonu 1 kisiel cytrynowy bez cukru cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie masy jabłkowej: Obrane i pokrojone na małe kawałki jabłka wkładamy do garnka i pod przykryciem, na średnim ogniu, doprowadzamy do zagotowania
Smak mojego domuBiały serek naturalny (plus szczypta kurkumy dla koloru) + drobno pokrojone mango + pomidorki koktajlowe + pietruszka posiekana 4. Zblendowane/zgniecione dojrzałe awokado z czosnkiem + ogórek + pomidorki koktajlowe + żółta papryka + pietruszka + pieprz cytrynowy 5. Biały serek zabarwiony sokiem z buraka + pomidorki koktajlowe + szczypior + ogórek + rzodkiewka 6. Masło orzechowe + plasterki jabłka + cynamon + ulubione, pokruszone orzechy
Powiedz dietom nieodstawiamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy napar z kawy oraz łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy dokładnie. Wykładamy dno pucharków. Przekładamy do lodówki na około 30 minut. Na bazę wykładamy serek cytrynowo-miodowy i ustawiamy w lodówce na minimum godzinę ( ja swoje pozostawiłem na całą noc, im dłużej tym lepiej). Na wierzch sypiemy kakao oraz niewielką ilość skórki z cytryny, dodatkowo
Jedz zdrowo żyj zdrowo!gruszek (waga po obraniu) 5 łyżeczek żelatyny cukier do smaku - według uznania Masa śmietanowa: 330 g śmietany 30% 1 łyżka cukru (ja dałam 3 łyżki) 1 galaretka cytrynowa Składniki na ciasto miodowe zagnieść na jednolite gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na wielkość blaszki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec każdy placek osobno około
talerz przyjemnościzabezpiecza paczki przed nadmiernym wchłanianiem tłuszczu w czasie smażenia. W celu polepszenia smaku i aromatu pączków można dodać startą skórkę z pomarańczy lub cytryny oraz olejki np. rumowy, cytrynowy. Sposoby formowania pączków. Ciasto na pączki wyrabia się podobnie jak ciasto drożdżowe zwykłe lub parzone. Istnieje kilka sposobów formowania pączków: Formowanie z krążków ciasta - należy ciasto wyrobić tak, aby było
Ciastka - domowe słodkościLUKIER DO WYPIEKÓW Lukier to nic innego jak polewa na bazie cukru i wody (lub soku) często z dodatkiem aromatów (np. cytrynowego lub pomarańczowego). Od wieków służy on do ozdabiania ciast, tortów, pierniczków, czy pączków. Nie każdy jednak wie jak zrobić taki lukier idealny – biały, słodki, chrupiący po zastygnięciu, ale niezbyt twardy. Poniżej zdradzam przepis na perfekcyjny lukier :) Składniki
Calzonella.comtemp. 180* C przez około 10-15 minut. Aż się zarumienią. Lukrujemy i ozdabiamy według gustu. Ciastka są kruche i słodkie :) jeżeli chcemy zredukować smak słodyczy, najlepiej zrobić lukier cytrynowy , bądź do ciasta dać mniejszą ilość cukru pudru
W Moim Magicznym Domuznakomicie się do tego nadają. Ogólnie są to gorzkie czekolady o dość wysokiej zawartości kakao w kilku wariantach smakowych. Osobiście zakochałam się w "Crunchy" i tez z nadzieniem cytrynowym. Klasyczna natomiast okazała się wyśmienitym dodatkiem do przeróżnych deserów. Danie podane na porcelanie Bogucice - Antonio Składniki: 2 łyżki kakao 100 g czekolady gorzkiej Terravita 70% 1 łyżka oliwy
Malinowe Pocałunkiolejem ryżowym) Mąkę wsypać do miseczki, dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę dodając mleko. Powinniśmy otrzymać ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Dodać wanilię lub ekstrakt waniliowy (czy skórkę cytrynową), wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z ciastem. W garnku rozgrzać tłuszcz. Lać do niego ciasto przez lejek (ja przekładam ciasto do worka cukierniczego) „sznureczkiem” poruszając lejkiem spiralnie
królestwo garów