Banalnie prosta do wykonania babka piaskowa, lekka i rozpływająca się w ustach, długo zachowuje świeżość. Mąż nazwał ją „super-zapychaczem” a ja poniekąd przyznaję mu rację, bo dla mnie wszystkie babki piaskowe są zapychające J Najbardziej smakowała nam z domową konfiturą z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI: 5 jajek (promocja klik ) 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 20 dag masła (promocja klik ) 1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia skórka otarta z 1 wyszorowanej i spa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...