skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać cukier puder i ubić na puszystą masę. Ciągle
Pieguskowa Kuchniaklik . Wspólnie przygotowaliśmy Krewetki z Orzo, naparem Krocus Kozanis i serem feta. Inne grupy przygotowały pyszny deser wiśniowo-czekoladowy z sera Manouri, filet z kurczaka z cukinią, porem, suszonymi pomidorami, oliwkami Kalamata i świeżymi ziołami oraz Tzatziki. Dziękuję za to spotkanie organizatorom tego wydarzenia: firmie Kenwood, przesymaptycznej Joli Bałachowkiej oraz T. Dekerowi za słodki poczęstunek i firmie Winiary za upominki
Pieguskowa Kuchniapodsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut. PIECZONE WARZYWA marchewka bataty szparagi cukinia sól, pieprz, ulubione zioła olej Warzywa obrać pokroić w słupki, doprawić do smaku. Dodać odrobinę oleju, wymieszać i odstawić na kilka minut. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć przygotowane wcześniej
Pieguskowa Kuchniaherbata – kwas chlebowy – mleko o obniżonej zawartości tłuszczu – fermentowane napoje mleczne – woda z kiszenia ogórków/buraków – sezonowe warzywa o dużej zawartości wody, np. cukinie, pomidory, ogórki, rzodkiewki, warzywa kapustne, – strączki – groszek, fasolka szparagowa – warzywa kiszone, które mają również szereg innych znakomitych właściwości – gotowane kasze – jęczmienna, pszenna, brązowy ryż A dla wytrwałych
Kate's KitchenJestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chcemy używać jak najwięcej zdrowych produktów. Dlatego mega frajda zaczyna się w momencie gdy w ogródku pojawiają się własne warzywa. Do tej pory były już ogórki, cukinie, kabaczki, pietruszka, por, seler, lubczyk, bazylia, szczypior i liście chrzanu. Wczoraj dodatkowo w koszyku wylądowały pierwsze pomidory. Pomidory koktajlowe w różnych odmianach: czerwone małe i duże żółte i żółte gruszkowe
Dieta Rozdzielna i Zdrowiewiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisłoikach, w razie potrzeby dolewamy roztworu z macerowania, słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. W chłodnym i ciemnym miejscu sałatka przechowa się bez problemu. Smacznego :) Polecam przepis na cukinię po koreańsku
Moja Książka Kucharskazapiekania. Tak tworzą się przyjemności w kuchni, a każdy może wyczarować swoją ulubioną wersję kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami, nawet anchois. Smakują wyśmienicie z marynowanymi ogórkami czy sezonowymi zielonymi szparagami lub kurkami. Każda wersja smakuje w zależności na co mamy akurat ochotę. Podaję polane
Zasmakuj Kuchnipomidorki o które tak się troszczy bardzo, bardzo dziękuje. Porcja dla 2 osób. Składniki: - 3 średnie pomidory - 1/2 czerwonej papryki - 1 ogórek gruntowy - 1/2 czerwonej cebuli - 1 plaster cukinii o szerokości 1 cm, (tu już nieco odbiegamy od klasyki) - 2 kromki chleba, może być czerstwy - 1 łyżeczka soli - 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergin - 2 łyżki octu winnego
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1/2 średniej cukinii 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 3/4 szklanki mąki 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz sos: 3-4 marchewki 1 puszka groszku 1/2 łyżki mąki pszennej … Czytaj dalej Placki cukiniowe z duszoną marchewką
czarrna od kuchniApetyt na Smaka Sałatka a kurczaka z kurkami i pieczonymi szalotkami ; blog: Mops w kuchni Sałatka z bobem i kozim serem ; blog: Czerwień i błękit Fit czeko krajanka z cukinii ; blog: Vanilla Plan Serowe kluski z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pudding z tapioki z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wątróbka w malinowo-miodowym sosie ; blog
Weekendy w domu i ogrodzieJeżeli zostanie Wam choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać! cukinia papryka czerwona cebula biała natka pietruszki Na marynatę: oliwa 3 łyżki ocet winny 2 łyżeczki miód płynny 1/2 łyżeczka sól do smaku 1 łyżeczka płatki chilli na czubek łyżeczki ząbki czosnku 1 sztuka Warzywa kroimy w kawałki. Zalewamy marynatą. Rozgrzewamy
AZgotuj!okresie letnim bardzo często robię pieczone warzywa. Zazwyczaj jest to mix kilku warzyw takich jak marchew, pietruszka, cukinia, cebula, czosnek czy papryka. Tym razem postawiłam tylko i wyłącznie na jedno warzywo, szczęśliwym wybrańcem okazał się brokuł Tak samo jak brokuła można przygotować kalafiora, marchewkę czy pomidory. Zapieczonego brokuła podałam jako dodatek do dania głównego ale myślę, iż można śmiało podawać
mecooksugotowanej czarnej quinoy 1 i 1/2 szklanki mąki z czerwonej soczewicy 1 i 1/4 szklanki wody 5 łyżek oliwy z oliwek świeże zioła (majeranek, tymianek, bazylia, rozmaryn) 1 malutka cukinia 10-12 pomidorków koktajlowych kilka plasterków wędzonego parzonego boczku 10 plasterków młodego pora 1 łyżeczka soli Wykonanie: Mąkę z czerwonej soczewicy starannie mieszamy z wodą i 3 łyżkami oliwy
Quinoa Raz!