Rozgrzej tłuszcz w garnku z grubym dnem. Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany
U Fiolkiewentualnie pominąć. Czosnku z pewnością nie można tutaj żałować, ponieważ szpinak, kasza jaglana i ciecierzyca go uwielbiają! Inne ekspresowe dania obiadowe, które mogą Was zainteresować, to ryż z cukinią , szybkie spaghetti , makaron ze szpinakiem , racuchy z truskawkami oraz racuchy z bananami . Wszystko pyszne i szybkie! Artykuł Kasza jaglana ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanBATATÓW PODANE ZE ŚLIWKAMI W MIODOWYM KARMELU Najlepsze przepisy na jedzenie powstają jesienią! Uwielbiam tą porę roku, mamy pod dostatkiem świeże warzywa nasycone słońcem, do wyboru do koloru: dynia, cukinie, bakłażany, figi, ziemniaki, pomidory, słodka papryka wymieniać można by było długo! Nie zapominajmy o owocach, teraz właśnie są najlepsze jesienne maliny, śliwki i gruszki, a lada moment będą późne jesienne
SMYKWKUCHNIprzyjemnością mogłam w niej przetestować nowość na naszym rynku - makaron od firmy Elovena. Muszę przyznać, że w zapienkance spisał się idealnie! :-) Składniki -ok. 200g makaronu penne -2 pomidory -1 cukinia -2 jajka -5 łyżek śmietany -250g szpinaku mrożonego -opakowanie sera lazur (ok 150-200g) -2-3 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Makaron ugotować według przepisu
Zielona Kuchniamięsnego. Osobiście wolę jego lżejszą wersję i traktuję jako danie jednogarnkowe. Bardzo dobrze smakuje również na ostro - z dodatkiem np. sosu piri-piri. Składniki - 3 czerwone papryki - 2 średnie cukinie - 2 marchewki - cebula - 200g kiełbasy - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki oleju - czubata łyżeczka słodkiej papryki - czubata łyżeczka ostrej papryki - sól i pieprz - listek laurowy - 3-4 szt. ziela angielskiego
Zielona Kuchniamoich ulubionych pomidorków czekoladowych! Greentest ECO – badanie śliwek i moreli, wynik w normie, lipiec 2017 Greentest ECO – badanie różnych gatunków pomidorów, lipiec 2017 Greentest ECO – badanie nektaryn, kalafiora, cukinii i marchewki, wynik w normie, sierpień 2017 Czy azotany są w ogóle szkodliwe? Należy tutaj wspomnieć, iż azotany (azotany V) same w sobie należą do związków mało toksycznych (choć drażnią
Moja DelicjaSałatki z kaszy kuskus są błyskawiczne w przygotowaniu. To jedna z moich ulubonych, drobnych kasz. Najczęściej, poza sałatkami wykorzystuję kuskus do faszerowania warzyw, ostatnio na kolację u mnie była cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami , bardzo dietetyczne danie i syte, a przecież o to chodzi, aby najeść się i przy tym zachować dobrą formę i sylwetkę. Sałatka z kaszy
Moja smaczna kuchniaKUKURYDZĄ. PYCHA! SAŁATKA Z DYNIĄ PIECZONĄ! TARTA Z DYNIĄ I ŁOSOSIEM! KOPYTKA Z DYNI! DYNIOWO- TWAROGOWE KLUSECZKI Z KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I SOSEM Z DYNI! RISOTTO Z DYNIĄ I SZPINAKIEM! DŻEM Z DYNI, MANGO I CYTRYNY! NAJLEPSZY
SMYKWKUCHNIpapryki 4 łyżki oleju pieprz i sól do smaku pół łyżczki oregano szczypta natki z pietruszki 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę WARZYWA 1 duża marchew pół małej cukini 1 cebula 2 łyżki masła sól i pieprz Ćwiartki dokładnie myjemy. Do miseczki dajemy składniki marynaty i wszystko dokładnie mieszamy. Udka dajemy do osobnego naczynia i dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.ziemniakami jak i kaszami .. Produkty: 2 cukinie średniej wielkości 4 pomidory 1 puszka całych pomidorów 3-4 cebule 5 ząbków czosnku 2 papryki czerwone
Ugotujmy Cośdwóch przeciwnych stron rolujemy ciasto tworząc sztywny brzeg, końce zlepiamy i formujemy łódeczkę. Pomidory myjemy i miksujemy na gęstą pulpę. Na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajemy obraną cukinię pokrojoną w małe pół plasterki oraz cebulę pokrojoną w piórka.Oprószamy solą i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy pulpę pomidorową i przyprawy, dusimy na małym ogniu aż wszystko się zredukuje i będzie miękkie
Sama słodycz i szczypta chiliwyjątkowo pyszna. Pyszna, zdrowa, kolorowa, do podania z chlebem pieczonym, z ziemniakami z makaronem /to preferencje mojego męża i syna / albo z kaszą jaglaną/ mój faworyt 🙂 / Produkty: 2 cukinie średniej wielkości
Ugotujmy Cośogóle wykorzystać jakiekolwiek warzywo w kuchni. Warzywne ciacha są naprawdę rewelacyjne. Ja swoją przygodę z nimi zaczęłam nie dawno ale na swoim koncie mam już czerwoną fasolę, białą fasolę, cukinie, dynię i marchew. Składniki na małą formę do babki: puszka 240 g po odsączeniu fasoli białej Jamar 3 jajka 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżeczki młodego jęczmienia
Życie zaczyna się w kuchniTagine z kurczakiem i warzywami podany z aromatycznym kuskusem Składniki: Nogi z kurczaka (bez skóry) - 4-5 sztuk Cebula - 1 sztuka Cukinia - 1 sztuka Ziemniaki - 2 sztuki Marchew - 2 sztuki Papryka czerwona - 1 sztuka Sól Przyprawa Ras el Hanout, Szafran, kumin, zathar Oliwa z oliwek Składniki - kuskus: Kuskus - 500g Woda - około 1 szklanki Oliwa z oliwek - 1 łyżka Szafran
Kuchnia Bon AppetitWakacje, to u mnie czas wyjazdów na działkę, a tam nie warto tracić czasu na przygotowywanie czasochłonnych dań. Wystarczy wyskoczyć do ogródka po cukinię a z fileta drobiowego i zupy … Czytaj dalej Placki z sosem grzybowym
czarrna od kuchni