Jeśli chodzi o zupy, to zdecydowanie najbardziej preferuję te gładkie, zupy-kremy. Takie mogłabym jeść ze wszystkiego: brokułowe, z zielonego groszku, z cukinii, kukurydziane, selerowe, paprykowe itd. Dziś zapraszam na taką właśnie zupkę-krem z pieczarek oraz ziemniaków. Jest to bardzo apetyczna zupa o nieco mniej apetycznym kolorze;) Zarówno pieczarki jak i ziemniaki są wyczuwalne. Ja lubię ją podać
Smaki Na TalerzuCoś wspaniałego! Składniki: brokuł 200g groszek 200g fasolka szparagowa 250g cukinia 300g cebula 2 zągbi czosnki przeciśniętego przez praske bulion warzywny 1,5l 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, zioła) garść rukoli pare orzechów Przygotowanie: 1. Cebulka zarumienić w garnku z rozgrzanym olejem i dodać zielone warzywa pokrojone w kostkę. 2. Po paru
FITBUuKkawałki łososia, delikatnie mieszamy i zajadamy gorące! Idealne kaszotto wymaga cierpliwości i wprawy, ale efekt jest tego wart! SMACZNEGO! :) Jeśli kaszotto przypadło Wam do gustu, spróbujcie również połączenia z cukinią lub z warzywami
Bez Cebulimożna je smażyć, blanszować, krótko gotować, zapiekać. Obecnie dostępne są: spaghetti z buraka i spaghetti z marchewki . Liczę po cichu, że wkrótce wprowadzone zostaną nowe makarony np. spaghetti z cukinii. Makarony z warzyw mają piękne kolory, są pyszne, lekkie i zdrowe. Dla mnie to strzał w 10 i jestem przekonana, że ten produkt będzie hitem. Ja już zrezygnowałam z tradycyjnej
Moja pasja smakukarkówki można przygotować ok. 10-12 sporych kotletów. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak kotlety z kurczaka i warzyw , Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z siekanej karkówki, przepis na 12 sztuk sporych kotletów wieprzowych. Sposób na rozmnożenie mięsa 😉 SKŁADNIKI 4 plastry karkówki wieprzowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię znajdzie :) Po takich słowach patrzę, co jest :) i powstaje jakiś mały plan na Sałatkę "nic do jedzenia" Gotuję: makaron, groszek z marchewką, jajka. Kroję: cebulę, ser, cukinię i paprykę. Wystawiam: sól, pieprz i majonez. Wszystko wrzucam do miski, majonez na końcu. Po wymieszaniu, wykładam do misek. Dekoruję i wstawiam do lodówki, żeby coś
chleba naszegomąki, dwa jajka,łyżka soli, dwie szklanki ciepłej wody. Ciasto zrobione odpoczywa, skrzydełka ugotowane. Mięso oddzielamy i kroimy, coś jeszcze dorzucamy do farszu, np. cebulę, słodko kwaśną cukinię... Dla poprawienia lepkości, wrzucamy jajko, sól, pieprz, trochę bułki...mieszamy i farsz jest gotowy Oczywiście miałem towarzysza :) Gisia zawsze w gotowości kuchennej :) Teraz gdy wszystko jest już przygotowane, pozostaje wałkowanie, nakładanie
chleba naszegooprócz kalarepy coś jeszcze się dzieje na stole :) W butelkach mamy syrop z młodych pędów sosny, po 6 tyg. na parapecie dzisiaj trafi do spiżarni :) Pojawiły się już cukinie i pomidory. Zielona kalarepa jeszcze dorasta :) Pogoda sprzyja bardzo więc wkrótce na pewno będą kolejne posty ogródkowe
chleba naszegost.C do piekarnika :) No i kotlety gotowe :) Jak jest mięso, to potrzeba coś jeszcze :) Bułki upiekły się wcześniej, więc teraz czas na ogórka z jogurtem, czosnkiem ... Rośnie w ogródku cukinia... :) więc tak jak kotlety trafiła na 20min/200 st.C do piekarnika Jak już wszystko mamy, to można zwoływać ludzi na kolację :) Wszyscy przybyli i nikt nie narzekał :) Smacznego
chleba naszegoDomowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami
lady-och-mistrzyni.blogspot.compasuje do kurczaka, marynowaną cebulkę i/lub paprykę - także marynowaną, dla przełamania smaków. Szaszłyki mogą być wegetariańskie, z dodatkiem ulubionych warzyw, dodatkowo maczane w dipach. Smacznie sprawdzi się cukinia z pieczarkami i pomidorkami, papryką, dipy pomidorowy lub lekki jogurtowy z koperkiem. Niedługo zawita do nas sezon grillowy, więc podobne szaszłyki nie raz zagoszczą na naszym letnim domowym stole:) Składniki
Zasmakuj KuchniUwielbiam faszerowane warzywa takie jak cukinie, bakłażany czy papryki. Jestem zafascynowana ilością możliwych udziwnień farszy. Oto jedna z opcji. Uprzedzam: bardzo mięsna. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami (2 - 3 porcje): 3 duże papryki mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki przecieru pomidorowego duża cebula 2 ząbki czosnku ser żółty 250 g sól pieprz bazylia oregano
Karola gotujeżaroodpornym, do którego wlewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy (można użyć folii aluminiowej) i wstawimy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 h. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również faszerowanych cukinii z kuskusem i pieczarkami
Bez Cebulisobą smakowo. Jako pierwsza zupa z grzankami. Składniki: ok 1 kg mięsa (ja lubię łopatkę), 3 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, ok 1,5 kg pomidorów, 5 sztuk cukinii, kawałek kalafiora, sól, pieprz do smaku, grzanki. Przygotowanie: Do garnka wkładamy mięso i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy je, a w wywarze gotujemy pokrojone warzywa, solimy i pieprzymy do smaku
Państwo Wojtczuk gotująsmakowo. Jako druga prezentuje się zupa z owocami morza. Składniki: ok 1 kg mięsa (np. łopatka), 3 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, ok 1,5 kg pomidorów, 5 sztuk cukinii, kawałek kalafiora, mrożone owoce morza, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Do garnka wkładamy mięso i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy je, a w wywarze gotujemy pokrojone warzywa, solimy i pieprzymy
Państwo Wojtczuk gotują