Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę

Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę

Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę

W mojej kuchni czerwone porzeczki zawsze były na drugim miejscu. U babci w ogródku porzeczkowe krzaki rosły w długim rzędzie, było ich chyba z 9 samych czerwonych, nie licząc dwóch ogromnych krzaczorów rosnących osobno, a po porzeczki do nas przyjeżdżała dalsza rodzina i znajomi. Robiliśmy kompoty z "ananasem" (nazywaliśmy tak kawałki cukinii, która w kompocie nabierała smaku porzeczek) oraz galaretkę. Czarnych i białych natomiast było mniej, ale owoców i tak wystarczało na całą rodzinę. Och, czarne zdecydowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, słoik, obiad, czerwona porzeczka, naleśnik, naleśniki, ananas, koktajle, torty, tort, ciasto, cukinia, czarna porzeczka, ciasto z porzeczką, przetwory, ciasto z galaretka, cukinia na zimę, drugie danie, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.