cukinia - 18701 przepisów (strona:963/1247)

Menu na tydzień – leftovers 191

niemal wszystko – warzywa, ser, wędliny – w każdej wersji będą smakowały doskonale. Przede wszystkim dzięki pysznemu chrupiącemu ciastu! Nasze nadzienie do calzone zrobiliśmy z resztek papryki, chorizo i cukinii. Calzone najlepiej smakują prosto z pieca, na gorąco, ale pyszne są także na zimno i odgrzane. Stanowią świetną, wygodną do jedzenia przekąskę do pracy. Są też doskonałą zagryzką do dowolnej

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z grzybami, warzywami i szpinakiem 175

grzybami jako farsz do karpia i dorady, a już najbardziej do świętomarcińskiej gęsi. Jaglanej dobrze jest w towarzystwie kurek i dobrze sprawdza się jako nadzienie do pieczonej papryki, albo cukini. Charakterny pęczak, z lekko twardymi ziarenkami znakomicie wchłania aromaty suszonych prawdziwków, a grzyby tylko podkreślają jego smak i jędrność. Pęczotto na dwa sposoby U nas na poniedziałkowy lancz do pracy

Niedzielny kucharz
Piątek: Calzone z warzywami i chorizo 4046

łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 150 ml cieplej wody Nadzienie Wykorzystujemy te składniki, które mamy w lodówce, np.: 2 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 15 cm chorizo 10 cm cukinii 2 łyżki oleju Kilka łyżek sosu pomidorowego lub przecieru pomidorowego rozrzedzonego wodą Po 2 łyżki tartego sera na każde calzone (mozzarella i parmezan) Lub inne składniki, które akurat masz

Niedzielny kucharz
Chipsy z marchewki 208

jakiekolwiek chipsy warzywne, wstawcie od razu dwie blaszki, bo po upieczeniu oczywiście warzywa stracą wodę, co za tym idzie, swoją objętość. Zapraszam Was także do przepisów na chipsy z cukinii oraz chipsy z buraków , które są równie smaczne oraz chrupiące Mam nadzieję, że warzywa w takiej formie przypadną Wam do gustu i po przepis będziecie wracać. Smacznego! Zobacz też: Frytki

Kuchnia Bazylii
Chipsy z buraków 172

wiem jak Wy, ale lubię takie połączenia Aby chipsy były chrupiące i dobrze wypieczone, musimy piec je około godziny, ale naprawdę warto, tak samo jak warto przyrządzić chipsy z cukinii czy chipsy z marchewki . Warzywne przekąski są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne! Jeżeli wypróbujecie przepis, koniecznie dajcie znać, jak smakowało! Oczywiście takie warzywne chipsy możecie urozmaicać licznymi przyprawami

Kuchnia Bazylii
Brownie bananowe (ciasto czekoladowe paleo) 220

jajka i kakao. Zamiast tego ostatniego można użyć karobu , a jajka zastąpić (Zobacz więcej: Zamiast jajek ). PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie z kiszoną kapustą Więcej o składnikach: Czy miód jest paleo? | Czy kakao jest paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka

PaleoSMAK
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 137

szybką i pyszną zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą, boczkiem,  papryką i marchewką. Do takiej zapiekanki możecie dodać to co akurat macie  w lodówce, jakieś resztki wędliny, pieczarki czy cukinię. Składniki: 6-8 ziemniaków 500 g kiełbasy, boczku 2-3 marchewki 3 papryki czerwone 2 cebule 3 ząbki czosnku 300 g sera żółtego, mozzarelli olej do smażenia gałka muszkatołowa czerwona

magiczna kuchnia Kasi
Krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami 170

krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem

nietylkopasta.pl
FRITTATA Z WARZYWAMI 202

super pomysł na pożywne śniadanie. Jedno z moich ulubionych weekendowych śniadań, kiedy mamy dużo czasu na jego przygotowanie i zjedzenie. Składniki/2 porcje: – mała cebula – 1/2 średniej cukinii – 5 pomidorków koktajlowych – 4 pomidory suszone – ok 10 oliwek (opcjonalnie) – 1 ząbek czosnku – 100g fety – 4 Czytaj więcej → Artykuł FRITTATA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Kotlety z cukini 145

marchewkę startą na grubej tarce, wlać bulion i gotować pod przykryciem ok. 15 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Po ugotowaniu kaszę odkryć i wystudzić. Odciśniętą z powstałego soku cukinię przełożyć do większej miski. Dodać cebulę startą na drobnej tarce, czosnek przeciśnięty przez praskę, 6 łyżek tartej bułki i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek, oraz kaszę z marchewką

kuchnia doski
Sałatka z pieczonym burakiem, marynowaną marchewką i plastrami polędwiczki wieprzowej 119

lunch do pracy lub kolację po treningu. Warzywa, pyszny dressing słodko- kwaśny i delikatna polędwiczka wieprzowa. Ja uwielbiam takie połączenia.  Składniki: sałata lodowa  ogórek  surowa cukinia  2-3 małe buraki  2-3 marchewki  marynata do marchewki: 3 łyżki syropu klonowego, 3 łyżki octu ryżowego, 2 łyżki sosu sojowego  100 gram polędwiczki wieprzowej

Mango Papaja
Sos z orzechów ziemnych 100

czasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam

Kardamonovy
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 135

kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest na przystawkę. Myślę

mecooks
Przepisy na zapiekanki 315

kurczakiem Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa pod beszamelem Zapiekanka gołąbkowa Zapiekanka gyros z pieczarkami Zapiekanka gyros z ryżem Zapiekanka hiszpańska Zapiekanka kebab Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i ananasem (hawajska) Zapiekanka z cukinii Zapiekanka z kaszy jaglanej z brokułami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Pychotkaaa
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 152

kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest na przystawkę. Myślę

mecooks