cukinia - 18701 przepisów (strona:954/1247)

SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 220

metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na  rożnie lub w piekarniku.  Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami. Szaszłyki owocowe to nie lada gratka dla smakoszy tejże potrawy.  Przepis na szaszłyki z grilla  Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba

Moja Książka Kucharska
Muffinki na piknik lub Majówkę - ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą 146

muffinkami, przepis jest tak latwy, że do ich zrobienia możecie zaprosić dzieci. Zachęcam Was również do eksperymentowania z dodatkami do babeczek, np. zamiast szpinaku dodajcie startej i odciśniętej cukinii, kukurydzę z puszki, spróbujcie innego sera czy pokrojonej w kostkę wędliny. Możecie ich przygotowanie zostawić na ostatnią chwilę, a i najlepsze będą zaraz po upieczeniu - jedzone na ciepło lub tego samego

Chilli Czosnek i Oliwa
PIZZA NA SPODZIE Z MAKARONU – jak wykorzystać ugotowany makaron? (wegańska, bezglutenowa) 498

znajdziesz: link ) 100 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych ) 10 łyżek ketchupu 100 ml wody opcjonalnie sól, bazylia itp. dodatki do pizzy (u mnie to wegański ser, cebula, cukinia, pomidor) Sposób przygotowania: Ugotowany makaron wymieszaj z mąką, ketchupem oraz wodą. Do smaku możesz dodać trochę soli oraz ulubionych ziół. Gotową masę przełóż do formy, równomiernie rozprowadź i piecz

Via Gusto
Aromatyczne pieczone warzywa z bazyliowym tofu 112

warzywa są aromatyczne dzięki mieszance użytych przypraw. Wykorzystanie tofu z dodatkiem bazylii dodatkowo podkręca smak całości. Ja przygotowałam te warzywa, które akurat miałam w lodówce, ale równie pysznie wyjdzie cukinia, bakłażan, bataty, dynia albo pietruszka. Należy tylko zwrócić uwagę na czas pieczenia jakiego wymagają warzywa, żeby nie zrobić z nich nieapetycznej papki ;) PIECZONE WARZYWA Z BAZYLIOWYM TOFU Czas przygotowania

HealthyCreations
SZASZŁYKI Z KURCZAKA, PIKANTNE W MIODZIE I DIETETYCZNE NA GRILLA + FILMIK 129

marynacie pikantna - miodowej  i dietetyczne w jogurcie. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu.  SKŁADNIKI :   1 kg piersi z kurczaka  4-6 cebul 1 papryka 1 cukinia                                                 MARYNATA MIODOWO - PIKANTNA 4 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z grillowanego kurczaka i sosem romesco 180

party dla całej rodziny to prawie zawsze grilluję lub raczej mąż grilluje marynowane przez noc filety z piersi kurczaka. Przy okazji można ugrillować warzywa, np. połówki pomidorów, szparagi czy cukinię. resztki grillowanego kurczaka można wykorzystać do sałatki. Zawsze przyrządzam kurczaka na grilla w dużej porcji. Jeden dzień pracy, ale za to na drugi mam już obiad z głowy, bo będzie

codojedzenia
Curry z warzywami 204

płaskie łyżki oleju kokosowego, 1 średniej wielkości cebula, 4 ząbki czosnku, kilka różyczek kalafiora, 4 łodygi selera naciowego, 1 duża czerwona papryka, kilka pieczarek lub boczniaków, 1 niewielka cukinia, 1 puszka ciecierzycy, 500g passaty pomidorowej, 2 garści nerkowców lub blanszowanych migdałów, kawałek świeżego imbiru – ok 2 - 3 cm. 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1 łyżeczka nasion kolendry

Gotuj Się Kto Może
Kurczak w panierce orzechowej z batatowym puree i szparagami „po schwardzwaldzku” 129

powstało wykwintne danie, które cieszy nie tylko oko, ale też kubki smakowe i które można modyfikować na wiele sposobów. Bataty, możecie na spokojnie zastąpić kalafiorem z marchewką. Połączenie cukini i hummusu klasycznego, też powinno się świetnie sprawdzić. Co do szynki „szchwardzwaldzkiej”, zamiast niej, możecie kupić bekon lub inną szynkę długodojrzewającą. Zachęcam do eksperymentowania. Powodzenia! Poziom zaawansowania: Średni Składniki

Pyszny Duet
Mięsne kulki z mozzarellą 234

tłuszczu, z obu stron, do zrumienienia. Podajemy najlepiej na ciepło z sosem. Świetnie sprawdzi się ten z naszego poprzedniego przepisu, który wykorzystałyśmy do spaghetti. Spaghetti z zielonym sosem z cukinii i parmezanem Podziwiamy efekt

Pyszny Duet
Coś z "niczego" czyli zapiekanki z ciasta francuskiego 345

jajka, 20 dag żółtego sera  I dodatkowo do wyboru:  dowolna wędlina, boczek, mięso z kurczaka (np. z rosołu), papryka czerwona, zielona lub żółta, podduszona cukinia, podsmażone pieczarki, gotowany brokuł lub kalafior, cebula, szczypior, natka pietruszki, lub co tam komu przyjdzie do głowy :) Sposób przygotowania zapiekanek z ciasta francuskiego: Wybrane składniki kroję

Gotuj Się Kto Może
Warzywa i owoce EKO - za które z nich nie musisz przepłacać 158

Papryczka chili Gruszki Mango Jarmuż Wiśnie Szparagi Jagody Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny Papryka Kapusta Marchewka Ziemniaki Ananas Dynia Awokado Pomarańcze Kukurydza Cukinia Fasolka szparagowa Banany Dymka Arbuz Pieczarki Bataty Brokuły Kolejność na każdej z list nie jest przypadkowa, na szczycie znajdują się produkty o najwyższej zawartości pestycydów a na dole te, które

Gotuj Się Kto Może
Karkówka pieczona w worku z warzywami 164

ostrej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka tymianku lub rozmarynu lub majeranku lub cząbru, pół łyżeczki granulowanego czosnku, sól i pieprz do smaku, Można dodać również brokuł, kalafiora, cukinię i co tam jeszcze jest w lodówce ... Sposób przygotowania karkówki pieczonej w worku z warzywami: Ziemniaki obieram ze skórki i kroję w łódki. Cebulę obieram ze skórki i kroję

Gotuj Się Kto Może
CYTRYNOWA BABKA WIELKANOCNA NA BAZIE BIAŁEJ FASOLI 125

pustymi rękami. Postanowiłam przygotować babkę wielkanocną na bazie... białej fasoli z dodatkiem gotowanej cytryny. babka wyszła pyszna, puszysta i miękka. Oczywiście jak to w ciastach z dodatkiem buraków, cukinii czy szpinaku nie czuć jest w ogóle fasoli. Fasola nadaje wilgotności ciastu. Składniki na babkę: CIASTO: 2 puszki białej fasoli 500 g mąki kukurydzianej 500 g mąki pszennej 2 łyżki mąki

Kuchnia w oparach
Gulasz z soczewicy i warzyw 131

serwujemy w zestawie z kaszą (najlepiej gryczaną) i surówką. Bon appétit! Składniki: (2 porcje) cebula 3 ząbki czosnku szklanka soczewicy czerwonej kilka pieczarek puszka pomidorów mieszanka mrożonych warzyw (cukinia, marchewka, groszek cukrowy, papryka, kukurydza) 1 opakowanie* sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka, zioła prowansalskie, kumin (kmin rzymski) masło do podsmażenia *można oczywiście jak najbardziej użyć świeżych ulubionych warzyw  Soczewicę

Nie do chrzanu!