cukinia - 18701 przepisów (strona:949/1247)

Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 114

nazywana także eat cobb   ➤Sałatka z kaszy owsianej i topinamburu, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli i papryki  ➤Sałatka z kaszy orkiszowej, z kiszoną cytryną, pomidorami, cukinią i papryką  ➤Sałatka z pieczonym kurczakiem, chrupiącym boczkiem i winogronem ➤Sałatka ze świeżego szpinaku, z dodatkiem kurczaka, pomidorków koktajlowych i jajka Owoce sta­nowią dosko­nałe uzu­peł

Codzienna kuchnia niecodzienna
„Szybki Włoch” makaron smażony z warzywami 132

dyskutuje ..;) Składniki: 2 szklanki ugotowanego makaronu dowolnego kształtu 5-6 pieczarek 1 cebula 2 średniej wielkości bardzo mięsiste pomidory 1 mała puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku mały kawałek cukinii 1 papryka zielona lub czerwona , najlepiej obie 1 świeże chilli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystko szybko kroimy w kawałki najlepiej

Ogrodnik w podróży
MARCHEWKOWE ROGALIKI 163

rogaliki zachwycają nie tylko pięknym kolorem, ale też cudownym smakiem i kruchą strukturą. Nadziewane słodkim dżemem pomarańczowym. Składniki: 200g masła 200g tartej marchewki 200g mąki pszennej dżem pomarańczowy z cukinii cukier puder do posypania Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić.  Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę konfitury, a następnie zwijać

Słodki Zakątek
Kotlety mielone a’la pizza , prosty obiad 179

łatwy sposób na pyszne mięsko Składniki na 3 osoby : 0,5 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 3 pieczarki tarty ser mozzarella 3 łyżki , pomidorowego sosu włoskiego z cukinii ,lub ketchupu 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii 2 plasterki czerwonej cebuli sól , pieprz do smaku kilka ziaren kukurydzy 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej dodatkowo : olej

Ogrodnik w podróży
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 129

miksujemy blenderem na gładką masę. Krem odstawiamy do lodówki. [caption id="attachment_7632" align="aligncenter" width="685"] Nutella z kaszy jaglanej[/caption]   Zobacz inne przepisy z kaszą jaglaną: Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Kasza Jaglana Z Warzywami I Kurczakiem Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Zapiekanka Z Kaszą Jaglaną, Brukselką I Jajkiem (433 Kcal) Sałatka Z Kaszą Jaglaną

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym 93

przez wiele miesięcy pozostaną nam tylko przetwory.  Dzisiaj pyszna sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym.  U nas była dodatkiem do jajka sadzonego z awokado i makaronu z cukinii. Lekki, letni obiad. składniki (2 porcje) 4 - 5 szt. pomidorów, najlepiej różnych odmian sól, oliwa sos bazyliowy 15 - 20 g listków bazylii + kilka do dekoracji 1 cebula czosnkowa lub szalotka

Stare Gary
Zdrowe przetwory-Lato zamknięte w słoiku 178

kiedy  nie mam czasu na zakupy i gotowanie. Otwieram, podgrzewam i dodaje do ryżu czy makaronu. Uwielbiam te jesienne warzywa zamknięte w słoiku. Pomidor, papryka, bakłażan i cukinia to moje ulubione warzywa. Do tego garść czosnku i cebuli. Jak moje dzieci były młodsze miksowałam wszystko na aksamitny sos i udawałam,że to jest pomidorowy sos. Dzieci zjadały

Swojskie jedzonko
Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym 116

Jedliście kwiaty dyni? Kwiaty dyni lub cukinii, podobnie jak inne kwiaty jadalne, powoli przebijają się do naszej kulinarnej świadomości i coraz częściej trafiają na nasze stoły. Można je kupić w sklepach i na bazarach. Najlepsze są kwiaty z własnej uprawy, gdzie można mieć pełną kontrolę nad ich świeżością i wielkością. Kwiaty dyni można smażyć, zapiekać, faszerować, dusić, grillować, marynować, jeść

Kasia i jej kobiecy świat
Żeberka duszone w warzywach z dynią hokkaido 101

żeberka w pasku lub trójkąt 1 pomior 1 marchewka 1 cebula pół papryki kawałek ok 15 cm cukinii pół dyni hokkaido natka selera i pora sól pieprz  oregano hyzop majeranek tłuszcz do smażenia (smalec)  Żeberka myjemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Obsmażamy w głębokiej patelni w roztopionym tłuszczu. Dodajemy pokrojone warzywa, zioła, przyprawy i podlewamy szklanką wody. Dusimy

Gotowanie jest łatwe
Fasolka szparagowa z marchewką i cebulą 158

składniki: 1 kg fasolki szparagowej żółtej 1 kg marchewki 1 kg cebuli 0,5 szklanki oleju (125 ml) 200 g koncentratu pomidorowego 0,5 l keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki cukru 2 łyżki octu 10% 2 łyżki soli kamiennej Fasolkę szparagową dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, ugotować. Marchew dokładnie umyć i również

Monia miesza i gotuje
Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze 112

można się spotkać również z wersją przygotowaną na winie lub piwie. Jednak według mnie ta tempura wychodzi znacznie bardziej chrupiąca. Oprócz fasolki, w podobny sposób, możemy usmażyć inne warzywa: cukinię, dynię, czy paprykę. Ważne jest jednak, żeby warzywa były surowe. Wtedy wyjdą idealnie chrupiące, nieprzesiąknięte olejem i pyszne!  Peixinhos da horta obowiązkowo podajemy z lampką vinho verde , białe

Food Square
Restauracja Tinel w Zadarze (Chorwacja) 115

plus. Danie moje i mojego męża. Mięso było mięciutkie, a sos aksamitny. Ziemniaki trochę mnie zaskoczyły, bo były takie jak odpiekane kolejnego dnia. Duże wrażenie zrobiło na mnie zastosowanie cukinii. Mam ochotę wprowadzić ją w taki sposób do mojego domu. Wydaje mi się, że ma ona ogromy potencjał jako warzywo. Danie taty. Ośmiornica. Podobno niezła, choć to nie moje smaki

Karola gotuje
Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą 268

dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj je w takiej wersji, gwarantuję, że to danie sprosta Twojemu podniebieniu

Kuchnia Bazylii
Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta 147

bardzo szybkie w przygotowaniu. Kotleciki można traktować jako pełnoprawny obiad bądź też jako przystawkę. Co kto lubi. A może skusicie się na inne dietetyczne przepisy? Polecam: Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Fit pancakes na bazie płatków owsianych Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Smacznego!   Artykuł Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem

A to pestka
Krem z zielonych warzyw z fasolką i migdałami 124

pozbawi Was strachu przed nimi. Jest esencjonalna, pożywna i prosta w wykonaniu. Czego chcieć więcej? Składniki na ok. 6 porcji: ok. 1,2-1,5 l bulionu warzywnego średnia cukinia różyczki z 1/2 brokuła 200 g świeżego szpinaku 2-3 średnie ziemniaki 2 garście fasolki szparagowej 100 ml śmietanki słodkiej 1,5-2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka majeranku mały

Pyszny Duet