ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownie (ten przepis też wkrótce pojawi się na blogu :)). Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą
Book of spellsPrzepis zupełnie nieplanowany. Wczoraj dostałam tonę warzyw od czarnocińskiej mamy, która to wszystko hoduje sama. Dostałam cukinie, zioła, kalarepy, porzeczki, masę innych dobroci, a także botwinkę. Przy okazji Mona zażyczyła sobie zupę z tejże zieleniny, więc raz dwa i proszę bardzo. W lodówce miałam jeszcze resztkę fety i efekty macie na zdjęciu. Składniki: 1 pęczek botwinki 1 l bulionu
Kardamonovyszybki posiłek, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Takim moim "awaryjnym" daniem jest gulasz z cieciorki. Podstawą są pomidory w puszce i ciecierzyca, reszta dodatków wedle uznania (polecam dodać świeżą cukinię lub bakłażana). Taki gulasz zazwyczaj jem na podwieczorek lub kolację, a z dodatkiem kaszy bądź ryżu może być również sycącym obiadem. Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki
Zawsze głodna!walka o ciasto, więc jest jakie jest, ale jeszcze z widocznym ciastem;) Lato to w ogóle idealny okres na wszelkie tarty i to nie tylko słodkie. Te wytrawne, z cukinią i nie tylko, też świetnie będą smakować. Tarta zrobiona na kruchym spodzie, z przepisu, z którego ostatnio piekę wszystkie kruche ciasta. Do środka, jako nadzienie wrzuciłam ok. 700 g owoców
Mieszam w GarnkuChyba udało się Marzenie zaczarować rzeczywistość ( z małą pomocą cukinii ) i razem podnosimy wzrok w kulinarną przyszłość. W końcu: kto nie gotuje, ten... musi liczyć, że nakarmi go ktoś inny. ;) No cóż, zupą można nakarmić się całkiem nieźle (i całkiem łatwo), a nawet w środku upalnego lata zdarzają się dni, kiedy wskazane jest rozgrzać serca szczyptą chili. Właściwie, to przecież
zadanie-gotowanieprzez 2 godziny. Zjedz na ciepło. Ze wszystkich warzyw najpyszniejszy był seler! Kiszone warzywa to kolejny z banalnych przepisów. Przygotuj kilogram ulubionych warzyw: ja użyłam młodą marchew, pietruszkę, cukinię, czerwoną cebulę, paprykę, brokuł i szparagi. Generalnie im większa różnorodność tym lepiej. Dobrze dać po niewielkim kawałku wszystkich warzyw niż w dużych ilościach pojedynczych. Przygotuj marynatę, wymieszaj i doprowadź
Mango PapajaLubicie kalafiorową ? A lubicie cukinię ? To ta zupa przypadnie Wam do gustu. Zupa z młodych warzyw ale można ugotować ją jak już sezon na młode się skończy. Bo taka zupa zawsze smakuje. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniminut. Następnie dodać cieciorkę, pomidory, 2 szklanki bulionu warzywnego i wszystko wymieszać. Po zagotowaniu przykryć i dusić na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po upływie tego czasu dodać cukinię, suszone śliwki i kolejne dwie szklanki bulionu i wymieszać delikatnie. Na małym ogniu dusić przez kolejną godzinę, podlewając bulionem co jakiś czas, wtedy mięso powinno być już bardzo miękkie. Posypać
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyopakowaniu widnieje symbol słonia afrykańskiego. ➤ Zobacz poprzednie wpisy z serii o coffee and food pairingu : kanapka corque madame i relacja z warsztatów fit muffinki czekoladowe z cukinią sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo Sałatka z grillowanego kurczaka, awokado i grejpfruta Składniki / na 4 porcje: 2 połówki piersi z kurczaka bez skóry (ok. 400 g) oliwa do posmarowania
Chilli Czosnek i Oliwapieką się bardzo szybko. Doskonały do nich jest dip grillowy ze świeżego ogórka. Pycha! Składniki: 65 dag cienkiej kiełbasy serowej Hańderek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cukinia 2 średnie cebule Marynata do warzyw: 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oliwy 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka mieszanka ziołowa do grilla Świeże oregano sól
Wanilia i Kardamoninstrukcji na opakowaniu. Podajemy z makaronem i posiekanymi liśćmi kolendry. Swoją porcję zapakowałam do pudełka na lunch do pracy w towarzystwie musu owocowego w słoiku i placuszków z cukinii. Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym
Kuchnia na wzgórzuprzepisu na domowe bułki do hamburgerów . Są maślane i pyszne. Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami wegeburger z kalafiora Przygotowanie: 60 minut Składniki kotlety: – 3/4 szklanki
nietylkopasta.plchleba. Przekładam do miski, wlewam kilka łyżek oleju, dodaję sól, bazylię, oregano, tymianek, i mieszam dokładnie żeby każdy plaster się zamarynował.. Kalarepę obieram i kroje w plasterki też. Cukinie kroję w plastry 0,5 cm i smaruję olejem. Do garnuszka przekładam serki topione, dodaję śmietanę, paprykę wędzoną i podgrzewam na wolnym ogniu aż ser się rozpuści. Wylewam do naczynia
wesoła kuchniaPaszteciki z serem czosnkowym na cieście francuskim. Jajka w sosie majonezowo-rzodkiewkowym Cukinia faszerowana. Szaszłyki z mini mozarelką i pomidorkami koktailowymi z bazylią. Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Sałatka caprese. Pieczarki faszerowane warzywami i boczkiem Roladki szynkowe z masłem chrzanowym
harrisakalafior smakuje najlepiej, gdy jest dobrze przypieczony – jest wtedy delikatnie chrupiący, co dodatkowo podkreśla jego smak. Zachęcam do wypróbowania oraz podzielenia się opinią Smacznego! Zobacz też: Placki z cukinii z piekarnika Placuszki z kalafiora Zapiekany kalafior i brokuł Przepis na pieczony kalafior z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki mały kalafior (około 600g) pół łyżeczki
Kuchnia Bazylii