wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :) Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie! Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 10 pieczarek 1 średnia cukinia Garść fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 marchewka 3 ziemniaki 1 laska kiełbasy 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Sól i pieprz do smaku Szczypta bazylii Wykonanie: Cebulę
Tradycyjna Kuchniamakaron zastępuje się soczewicą albo ryżem. Jeżeli chodzi o warzywa, to włoskie gospodynie wkładają do garnka to, co właśnie oferuje rynek, np. zamiast szpinaku lub mangoldu włoską kapustę, brokuły, cukinię albo zielony groszek. Składniki 200 g wyłuskanego bobu ( ok. 800 g strąków ) sól pieprz 100 g chudego wędzonego boczku por cebula 2 łodygi selera naciowego 200 g marchwi
R'n'G KitchenWegetariańskie, gęste, aromatyczne leczo z papryki i suszonych pomidorów. Tym razem bez cukinii, ale oczywiście możecie ją dodać, jeśli tylko macie ochotę :) mała cebula cukrowa papryka czerwona papryka zielona papryka żółta pół słoiczka suszonych pomidorów z pestkami dyni (lub w ziołach) ok. 400 ml passaty pomidorowej ok. 200 ml wody 2 ząbki czosnku pół łyżeczki wędzonej papryki (słodkiej lub pikantnej
Mienta blogpiec około 10-13 minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką
Oryginalny smakWalencji. Dania, które zostały oznaczone gwiazdką Michelin są najwyższej klasy i górują w menu restauracji „Ricard Camarena”. Są odzwierciedleniem najlepszej i nowoczesnej kuchni basenu Morza Śródziemnego, oto one: kwiaty cukinii nadziewane mięsem z norweskiego homara, policzki dorsza z białych szparagów w sosie holenderskim i innych potraw dla najbardziej wyrafinowanych odbiorców. Mogę powiedzieć, że byłem bardzo optymistycznie nastawiony gdy dowiedziałem się
Gotuj po hiszpańskulunch boxa i zaspokajajcie pierwszy popołudniowy głód, pomoże Podaję na ciepło na rukoli. Zimne też znikają choć nikt nie podnosi palca = winnych brak Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 cukinia 1 mała cebula 1 czerwona papryka 3 suszone pomidory 3 duże plastry szynki 2 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz, wędzona papryka, lubczyk do smaku tarty parmezan lub inny twardy
Zasmakuj Kuchnifusilli. Wygląda, to naprawdę ciekawie. Odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium i ja mogę wyczarować w kilka chwil takie warzywne cuda. Najczęściej przygotowuję spaghetti z cukinii w sosie pomidorowym (przepis na pewno pojawi się na blogu). Ale ciekawych kształtów warto również dodać nawet zwykłym sałatką czy surówką. Wykonanie jest naprawdę proste. Wystarczy, że zamontujemy do naszego robota
Słodkie okruszkiciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownie (ten przepis też wkrótce pojawi się na blogu :)). Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą
Book of spellsPrzepis zupełnie nieplanowany. Wczoraj dostałam tonę warzyw od czarnocińskiej mamy, która to wszystko hoduje sama. Dostałam cukinie, zioła, kalarepy, porzeczki, masę innych dobroci, a także botwinkę. Przy okazji Mona zażyczyła sobie zupę z tejże zieleniny, więc raz dwa i proszę bardzo. W lodówce miałam jeszcze resztkę fety i efekty macie na zdjęciu. Składniki: 1 pęczek botwinki 1 l bulionu
Kardamonovyszybki posiłek, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Takim moim "awaryjnym" daniem jest gulasz z cieciorki. Podstawą są pomidory w puszce i ciecierzyca, reszta dodatków wedle uznania (polecam dodać świeżą cukinię lub bakłażana). Taki gulasz zazwyczaj jem na podwieczorek lub kolację, a z dodatkiem kaszy bądź ryżu może być również sycącym obiadem. Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki
Zawsze głodna!walka o ciasto, więc jest jakie jest, ale jeszcze z widocznym ciastem;) Lato to w ogóle idealny okres na wszelkie tarty i to nie tylko słodkie. Te wytrawne, z cukinią i nie tylko, też świetnie będą smakować. Tarta zrobiona na kruchym spodzie, z przepisu, z którego ostatnio piekę wszystkie kruche ciasta. Do środka, jako nadzienie wrzuciłam ok. 700 g owoców
Mieszam w GarnkuChyba udało się Marzenie zaczarować rzeczywistość ( z małą pomocą cukinii ) i razem podnosimy wzrok w kulinarną przyszłość. W końcu: kto nie gotuje, ten... musi liczyć, że nakarmi go ktoś inny. ;) No cóż, zupą można nakarmić się całkiem nieźle (i całkiem łatwo), a nawet w środku upalnego lata zdarzają się dni, kiedy wskazane jest rozgrzać serca szczyptą chili. Właściwie, to przecież
zadanie-gotowanieprzez 2 godziny. Zjedz na ciepło. Ze wszystkich warzyw najpyszniejszy był seler! Kiszone warzywa to kolejny z banalnych przepisów. Przygotuj kilogram ulubionych warzyw: ja użyłam młodą marchew, pietruszkę, cukinię, czerwoną cebulę, paprykę, brokuł i szparagi. Generalnie im większa różnorodność tym lepiej. Dobrze dać po niewielkim kawałku wszystkich warzyw niż w dużych ilościach pojedynczych. Przygotuj marynatę, wymieszaj i doprowadź
Mango PapajaLubicie kalafiorową ? A lubicie cukinię ? To ta zupa przypadnie Wam do gustu. Zupa z młodych warzyw ale można ugotować ją jak już sezon na młode się skończy. Bo taka zupa zawsze smakuje. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniminut. Następnie dodać cieciorkę, pomidory, 2 szklanki bulionu warzywnego i wszystko wymieszać. Po zagotowaniu przykryć i dusić na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po upływie tego czasu dodać cukinię, suszone śliwki i kolejne dwie szklanki bulionu i wymieszać delikatnie. Na małym ogniu dusić przez kolejną godzinę, podlewając bulionem co jakiś czas, wtedy mięso powinno być już bardzo miękkie. Posypać
Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny