cukinia - 18701 przepisów (strona:951/1247)

Szaszłyki z kurczaka 189

zrobiliśmy takie pieczone w piekarniku z kurczaka i reszta to tak naprawdę co było w lodówce. Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2  większe filety z kurczaka  średnia cukinia większa czerwona cebula większa czerwona papryka zielone oliwki Marynata do kurczaka: 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/3 łyżeczki kurkumy sól pieprz zioła prowansalskie 1. Kurczaka jakąś godzinę wcześniej

kruche babeczki
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 135

warzywa, które po pierwsze mają odpowiednią wielkość, po drugie są dość miękkie w konsystencji. Nie chodzi nam przecież o to aby piec nadziane warzywo do świąt. Najlepsze będą zatem: cukinia, pomidory, bakłażan, papryka, pieczarki czy ziemniaki. Ja postawiłam tym razem na bakłażana. Badzo lubię to warzywo w formie grillowanej. Idealny jest on także do sałatki, do moussaki i oczywiście faszerowany

mecooks
Jak przechowywać owoce i warzywa 114

trafić do lodówki. Na koniec krótki spis „trudnych przypadków”, które ze względu na gazy wymagają odosobnienia ;-). Owoce i warzywa, które przechowujemy w temperaturze pokojowej Bakłażany Banany Bataty Bazylię Cebulę Cukinie Cytryny Czosnek Dynię Grejpfruty Kabaczki Melony Ogórki Pomarańcze Pomidory Ziemniaki Warzywa i owoce, które chowamy do lodówki dopiero gdy dojrzeją Awokado Ananasy Brzoskwinie Gruszki Kiwi Mango Melony Morele Nektarynki Papaje

Niedzielny kucharz
PIZZA " ZIELONA PANNA" Z PATELNI 157

taka pizzę czemu nie skoro wymaga ona tylko zmiksowania ze sobą składników i już gotowe  , ma też nie wiele kalorii. 1 puszka odsączonego groszku zielonego 1 mała cukinia starta wraz ze skórką 1 jajko 2 łyżki mąki 0.5 łyżeczki soli Farsz : ********************** Pomidory Plasterki kiełbasy Papryczki jalapeno Starty ser żółty Keczup Olej Natka pietruszki ******************************* 1 .  Składniki na ciasto zmiksować

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ziemniaczane gofry z żółtym serem 126

jakby został Wam jakiś nadmiar to polecam odgrzać w tosterze- będą tak samo chrupiące jak po wyciągnięciu z gofrownicy. Wytrawne gofry gościły już na blogu, tu wersja z cukinią i cheddarem i powiem Wam, że coraz bardziej przekonuję się do wytrawnej wersji:) Co by tu dalej zgofrować? To jest automatyczny post- jak go piszę jest piątkowy wieczór ale Wy czytacie

Cooking for Emily
Sałatka szwedzka na zimę 116

Przyszedł czas na pierwsze, warzywne zbiory na mojej działce. W tym roku ogórki i cukinia pięknie obrodziły. Zerwałam też pierwszą dynię, będzie zupka dyniowa. Lubicie robić przetwory? Ja bardzo. Mam już kilka słoików ogórków w kurkumie, w musztardzie, ogóreczków po żydowsku i kilka słoików ogórków kiszonych. Pora więc na sałatką szwedzką. Pierwszy raz zrobiłam ją w ubiegłym roku, według przepisu

Kasia i jej kobiecy świat
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 131

składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki + składniki

Kate's Kitchen
Letnia zupa jarzynowa. Przepis krok po kroku. 114

Jeżeli chcecie, aby była trochę lżejsza, to dajcie więcej wywaru lub zmniejszcie odrobinę składniki. Podobnie zresztą jak w potrawkach, składniki letniej zupy jarzynowej można dowolnie komponować. Zamiast cukinii dać kabaczka, a zamiast cebuli por itd. Oczywiście mam świadomość, że większość z Was nie posiada własnego ogródka, a szaberku nie polecam Dlatego najlepiej jest

kuron.com.pl
Kotleciki z kalafiora 112

tylko jako część głównego dania, ale również w burgerach! Wspaniale komponują się z różnymi sosami i dodatkami. U mnie na talerzu zawitały w towarzystwie ryżu i sałatki z cukinii , ale tak jak już wspomniałem… dobór dodatków jest dowolny. U mnie z podanych składników wyszło 30 kotlecików. Nadają się one do mrożenia, więc spokojnie możesz zrobić ich więcej i zamrozić

Blendman
Leczo, ragout z kiełbasą 106

leczo! Obiad dla każdego Wbrew pozorom szybkie i na długo starcza Leczo można urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka

Zasmakuj Kuchni
Zielony hummus, pasta z bobu 110

też mnóstwo innych inspirujących przepisów z bobem w roli główniej: sałatka z bobem i rzodkiewką sałatka z bobem i zielonymi szparagami sałatka z bobem i ziemniakami sałatka: bób i cukinia pasta z bobu z białym serem sałatka z bobem i fasolką szparagową jajko w koszulce z bobem razowy makaron z bobem i fasolką szparagową quinoa i smażone zielone warzywa pieczone

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona feta w pomidorach z oliwkami i czerwoną cebulą (Feta al forno con pomodori, olive nere e cipolla rossa) 153

koziego. Idealny do przygotowania zimnych przekąsek np. sałatki greckiej,  sałatki makaronowej z pomidorkami , sałatki ziemniaczanej , makaronu z bakłażanem i suszonymi pomidorami  lub sałatki z komosy ryżowej z cukinia i groszkiem .  A próbowaliście kiedyś pieczonej fety w całości? Jeżeli nie, serdecznie polecam Wam mój dzisiejszy przepis. Pieczona feta z dodatkiem pomidorów, czerwonej cebuli, czarnych oliwek

La grande e la piccola cuoca
Pieczarki z grilla 111

było naprawdę super, polecam przygotować pieczarki faszerowane z grilla . To bardzo proste do zrobienia danie bez mięsa. A jak pachną.. gorąco polecam ten przepis! Bardzo dobra jest również cukinia z grilla z serem halloumi oraz uniwersalna sałatka na grilla

AniaGotuje.pl
pulpety w sosie pieczarkowym 122

złodziej czasu. Gdzie się nie obejrzę to coś dojrzewa, coś trzeba zerwać z krzaka, wyszorować i zapakować w słoiki.  Ogórki mogę zrywać nawet dwa razy dziennie tak rodzą. Cukinia już aż takiego doglądania nie wymaga, ale co drugi dzień trzeba wziąć spore wiaderko i rwać co wyrosło. W międzyczasie czereśnie, wiśnie, porzeczki.... Oczywiście znalazłam czas na ugotowanie obiadu

Pieprzyć z Fantazją
Papryka faszerowana 126

umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Z wierzchu papryki posypujemy startym żółtym serem *** *** Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 25 minut *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem