ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:561/728)

Gęsty sos grzybowy z suszoną śliwką 132

Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na wyśmienity sos grzybowy z sekretnym składnikiem, który nadaje delikatnej słodyczy i bardzo ciekawego smaku, a jest to... suszona śliwka.Sos przygotowywany jest na bazie warzyw, które są gotowane wraz z grzybami, następnie zmiksowane, dzięki czemu nie potrzebny jest zagęszczacz w postaci mąki- więc jest nie tylko smaczny, ale i wartościowy.Zamiast wywaru warzywnego

Kraina Miodem Płynąca
G... Gnocchi pomodoro&mięso mielone&mozarella 241

Podgrzewamy na średnim ogniu, dodajemy pokrojoną w kostkę mozarellę i podajemy aż się rozpuści. Póki co koniec tego świątecznego szaleństwa, najemy się wszystkim już za kilka dni :) Swoją drogą ciekawi mnie co takiego jedzą Włosi na święta! Ktoś może tam je właśnie spędza?  Smacznego

Kitchens Alphabet
Babeczki czekoladowo – pomarańczowe i warsztaty świąteczne z Kasią, Dr. Oetker 195

czerwone kuleczki.  Udanych wypieków:)  Na warsztatach oprócz czekoladowych babeczek upiekłyśmy również śmietankowe. W grupie byłam z moją imienniczką – Natalią:). Świetnie się przy tym bawiłam. Poznałam dużo ciekawy osób i miło spędziłam czas.   Studio było znakomicie zaopatrzone i każde stanowisko miało własny robot kuchenny i masę dodatków od Dr. Oetker. Dostaliśmy również smaczny lunch i upominki

Mała Cukierenka
Powrót pasternaku.Puree ziemniaczane z pasternakiem 143

Puree ziemniaczane to najczęstszy dodatek do drugiego dania.Wcale nie musi byc nudne.Wystarczy do gotowania dorzucić korzeń pasternaku,a od razu  nabierze charakteru i ciekawego smaku ,równocześnie podwyższając jego wartości odżywcze i zdrowotne.PASTRNAK wraca do łask z innymi zapomnianymi warzywami,a jest to bardzo odżywcze warzywo.Przewyższa wartościami odżywczymi marchew i brukiew.Posiada tyle witaminy C co pomidory i jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z makreli wędzonej z twarożkiem i chrzanem 155

widelcem.Posiekac szczypiorek,zetrzec skorke z cytryny i dodac wycisniety sok.Druga opcja-wszystko umieszcic w malakserze i zmiksowac na gladka mase.Kanapki przyozdobic rzodkiewkami,posypac reszta szczypiorku.Dodatek chrzanu nadaje pascie bardzo ciekawy smak.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lubczyk-domowe maggi -wartosci zdrowotne i mrozenie 151

smaczne i bardzo kolorowe.Grube lodygi wiaze nitka i po ugotowaniu wylawiam z zupy (glownie rosolu).Wbrew pozorom te grube lodygi potrafia oddac naprawde wiele aromatu zupie.Suszony lubczyk wyglada bardzo nieciekawie i bardzo traci na aromacie.Takze bardzo polecam moj sposob mrozenia do wyprobowania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka ze smażonej cukinii 126

dodatkiem do dania obiadowego,jak tez stanowic  zupelnie odrebny posilek.Nie jest to danie zbyt dietetyczne,bo smazone,ale na pewno bardzo smaczne.Dodatek orzeszkow piniowych i skorki cytrynowej w ciekawy sposob podkresla smak salatki cukiniowej.Skladniki na 2 porcje:2 cukinie -zielona i zolta2 lyzki orzeszkow piniowych2 lyzki oliwysol,pieprz1/2 lyzki skorki z cytryny i sok z cytrynyWykonanie:Orzeszki piniowe lekko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielone szparagi z patelni-expresowe 119

przygotowac na blaszce w piekarniku.Koniecznie powinniscie takze skosztowac grilowanych szparagow,bo maja wyjatkowy smak.W najprostszy,expresowy jednak sposob mozna je przygotowac na patelni lub w woku.Szparagi lekko przypieczone zyskaja ciekawy smak i pozostana chrupkie.SZPARAGI Z PATELNI:skladniki na 2 porcje:peczek szparagow-500 gsol pieprzmaslo ghee - do smazenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lin w smietanie 143

duzej ilosci sluzem z bardzo drobna luska.Na szczescie ryby nie musisz skrobac,bo  najlepiej usmazyc ja z luska.Delikatne i drobniutkie luski rozpuszczaja sie podczas smazenia i nadaja rybie ciekawego i charakterystycznego smaku.Jak juz uporasz sie z oprawieniem ryby,przygotowanie jest bardzo proste.Skladniki:1 linsol,pieprzsok z cytrynykubeczek smietany 30% lub kreme fraiche2 lyzeczki chrzanu ze sloiczka 2 lyzki maki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z dorsza-super smaczne 181

dorsza,świetna alternatywa dla mięsnych wieprzowych.Są mieciutkie ,bardzo delikatne i jestem pewna,ze smakiem zachwycą każdego,bo dzięki dodatkowi zmielonej kolendry i kulek  ziela angielskiego zyskały nowy,ciekawy aromat i całkowicie zatraciły swój charakterystyczny"rybi" posmak.Są bardzo szybkie do wykonania,ponieważ zamiast mielić rybę ,wystarczy ją jedynie posiekać.Składniki na 5-6 kotlecików:2 małe filety/płaty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka szparagowa & cząber 189

Zielona zawiera więcej witaminy A i kwasu foliowego,natomiast żółta szparagówka jest bogatsza w potas i fosfor.Jak pozytywnie wpływa na nasze zdrowie jedzenie fasolki szparagowej,zainteresowanych odsyłam do tego ciekawego artykułu.Fasolkę możemy wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów.To świetne warzywo na jarzynkę.Ugotowane strączki mogą być składnikiem sałatek,nadają się do zapiekania i zup.Najpopularniejsza jest jednak spożywana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Apfel-Hafer-Cookies 142

Owocowa przekąska lub małe co nieco do kawy pełne błonnika .Przepis już od dłuższego czasu czekał w kolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają.Składniki na 25 sztuk:2 średnie jabłkasok z 1/2 cytryny20 g orzechów włoskich160

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka po szkocku 103

Oprócz publikacji w wydaniu była też karta upominkowa do wykorzystania w sklepie Ikea. Niestety do Ikei mam 200 km w jedną stronę, więc nie szybko kartę zamienię na coś ciekawego. A niżej wspomniany przepis na pyszne jajka, które robiłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zapiekane cebule 124

Ciekawy przepis na przystawkę na ciepło? Może zapiekana cebula? Każdy może skomponować dla siebie dowolny farsz w zależności od upodobań i zawartości lodówki… Moja propozycja jest taka…Zapiekane cebule – składniki:4 cebuleok. 100 g szynki (ja dodałam parmeńskiej ale jakakolwiek inna też się sprawdzi)garść ciemnych oliwekmała bułka namoczona w mlekuzioła prowansalskie, sól, pieprz, paprykaok

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka owsiane 122

sobie siedziałam i myślałam co ciekawego by tu upiec i dotarło do mnie, że nie pamiętam tak naprawdę kiedy ostatni raz robiłam jakieś ciasteczka… Przewertowałam swoje książki i znalazłam ten przepis na pyszne ciasteczka owsiane z rodzynkami i orzechami w książce ‚Baking’. Nie ma nic lepszego niż takie świeże ciasteczka podane z mlekiem…Ciasteczka owsiane z rodzynkami

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania