ubijając. Powstanie gładki sos o jasno żółtym kolorze.Teraz już wystarczy wyłożyć szparagi, łososia I bardzo delikatnie jajko. Polać sosem. Ja dodałam kilka kropli emulsji balsamicznej do wykończenia według pewnego ciekawego pomysłu, który dziś usłyszałam.Najlepszy moment jest kiedy przetniemy jajko I kremowe żółtko wypływa na łososia I szparagi....pycha....Smacznego
Kulinarna rozmowazrumieniony!Możecie go przyrządzić z dowolnymi dodatkami , np. świeżą bazylią, miętą czy pietruszką. Ja dziś dodałam zwykły tarty żółty ser, ale uwielbiam ten omlet z pokruszonym serem feta- dodaje ciekawego posmaku!P.S. Jak Wy zazwyczaj jecie śniadania- w biegu, czy jest to dla Was najważniejszy posiłek dnia?Składniki (na jeden omlet) :pół pomidora2 dosyć spore jajaszczypta soliłyżka zimnej wody1 łyżka
Gotowanie to kochaniewpłynęły na smak i aromat.Odpowiednia ilość imbiru spowodowała to, że jego aromat jest delikatnie wyczuwalny, ale jednak nie zdominował jednak smaku. Zmielone orzechy włoskie przyciemniły kolor. Pomarańcza dodała nowego, ciekawego akcentu. Użyłem siekanej skórki z pomarańczy w cukrze, ale jeśli jej ktoś nie ma, można użyć startej skórki z pomarańczy. Troszeczkę to zmieni doznania smakowe - przy skórce startej aromat pomarańczy
Grahamka, weka i kajzerkaZrobiło się zimno, więc dzisiaj na rozgrzewkę polecam wyjątkową, gorącą czekoladę. Bardzo smaczna, ciekawy smak zawdzięcza dodanym ciasteczkom Oreo. Wierzch zdobi bita śmietana bez cukru i połamane ciasteczka, które w połączeniu z gorącą czekolada tworzą niebo dla łasuchów. Polecam to wyjątkowe, gorące połączenie:) Gorąca czekolada z ciasteczkami Oreo Składniki na 3 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietanki
Mała CukierenkaPrzygotowujemy je z kapustą, grzybami, mięsem, owocami – długo jeszcze mogłabym wymieniać. Różnie też robiłam – gotowane, pieczone, ale takie jak te – zrobiłam po raz pierwszy. Przepis bardzo ciekawy, a pierogi Babcine… naprawdę pyszne. Ponieważ ostatnio używam tylko suchych drożdży, tak uczyniłam i tym razem. Pierogi zrobiłam z podwójnej porcji. Składniki: - 1 kg mąki tortowej- 25g suchych drożdży
mojewypiekiinietylkozagotowujemy. Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do gotowej zupy razem z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem i szczypiorkiem. Podajemy przybraną natką pietruszki.Zupa jest pyszna, ostra i ma bardzo ciekawy, oryginalny aromat kokosu. Ten bukiet smaków jest bardzo bogaty, aczkolwiek zrównoważony. Z pewnością zawita jeszcze na moim stole. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Zupa kokosowa z awokado i porem appeared first
mojewypiekiinietylkowiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Tradycyjne kotlety schabowe z ananasem są dość popularne, dlatego ruszyłam na poszukiwanie nowej inspiracji. Bardzo ciekawy pomysł, na bitki schabowe z ananasem, znalazłam na blogu Mia cucina. Trochę go zmieniłam dając produkty, które akurat miałam. Składniki: - 6 kotletów ze schabu- 1 puszka ananasów w plastrach- 6 łyżek białego
mojewypiekiinietylkomożna dać mielone migdały. Jest tyle różnych opcji przygotowania, że pewnie każdy znajdzie jakąś dla siebie. Na Święta, ale i nie tylko, takie wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe będą stanowiły ciekawy i pyszny dodatek, nie tylko dekoracyjny, wielkanocnego stołu. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPasją, intrygował mnie od dawna. Za każdym razem, gdy się do niego przymierzałam z żalem stwierdzałam, że niestety – nie tym razem, bo czegoś mi brakowało. Przepis jest na tyle ciekawy, że postanowiłam się zmobilizować i wreszcie skompletowałam wszystkie potrzebne składniki. Składniki na ciasto: - 250g mąki pszennej- 150g zimnego masła- 1 łyżeczka soli- 1 żółtko- 2 łyżki lodowatej wody Farsz
mojewypiekiinietylkocukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, delikatnie mieszamy. Odkładamy trochę masy, dodajemy barwnik, mieszamy. Do worka cukierniczego wkładamy najpierw jasną, potem czerwoną masę. Podczas dekorowania obie masy się połączą tworząc ciekawy wzór.Może kolorem moje Babeczki Red Velvet mnie trochę zawiodły (następnym razem pominę w składnikach kakao), ale za to po stokroć wynagrodziły to smakiem. Wyszły bardzo delikatne, puszyste i wilgotne
mojewypiekiinietylkoOzdoby ciast, nie tylko tortów, to bardzo ciekawy temat. Kwiaty z ananasa na wczorajszym torcie wzbudziły tak duże zainteresowanie, zanim je pokazałam na blogu, że postanowiłam poświęcić im osobny wpis. Do przepisu, jak to zwykle bywa, dotarłam zupełnie przypadkiem, szukając zgoła czegoś innego. Znalazłam go u Ani na blogu Lepszy Smak. Kwiaty tak mnie urzekły, że wielkim szczęściem
mojewypiekiinietylkojego dobroczynne właściwości) o pomarańczowym, czasem zielonkawym kolorze i żółtym lub różowym miąższu. Owoce te mają czarne, okrągłe nasiona. Są one jadalne, choć lekko gorzkawe, nadają sosom i sałatkom ciekawy, ostry smak, dlatego warto włączyć je do kulinarnych poczynań. Papaje mogą być wykorzystywane na wiele różnych sposobów. Możemy przygotowywać z nich sałatki owocowe, wyjąć nasiona i po skropieniu cytryną jeść
mojewypiekiinietylkomnie przepis na stronie Najsmaczniejsze.pl. Lubię wszystkie owoce. Jedne bardziej, inne trochę mniej. Banany akurat plasują się w tej pierwszej grupie. Dlatego podanie ich w formie deseru, w dodatku ciekawego, jest nie lada gratką. Banany w migdałowym krokancie. Dla tych, co nie wiedzą – krokant jest to rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej
mojewypiekiinietylkoźródło zapotrzebowania człowieka na witaminę B12, nie występującą w produktach roślinnych, witaminy B1 i B6 oraz żelazo. Jakiś czas temu od koleżanki z bloga Gotuj z Blue Raven dostałam ciekawy przepis na wołowinę. Odkąd zrobiłam ją po raz pierwszy, od razu przylgnęła do niej nazwa – Wołowina Blue – i tak już zostało. Składniki: - ok. 600g wołowiny dobrego gatunku
mojewypiekiinietylkonaczynia krwionośne,zapobiegając powstawaniu żylaków.Korzystnie wpływa na układ immunologiczny ,co szczególnie ważne jest dla naszego zdrowia jesienią i zimą.Natomiast mąka kasztananowa całkowicie pozbawiona jest glutenu i w ciekawy sposób może urozmaicć dietę alergików uczulonych na gluten.Zapraszam na bagietkę upieczoną z dodatkiem jadalnych kasztanów i mąką kasztanową.Dodatek maronów i miodu nadaje bagietce nutę słodyczy. Składniki:150 g gotowanych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!