Dzisiejsze czyszczenie lodówki zakończyło się tymi o to bułeczkami przrypominajacymi pizzę. Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy dzięki czemu ciasto ma ciekawy kolorek. Pizzerki są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno wiec nie ma pośpiechu z jedzeniem:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : 3 szkl mąki 1 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienianiedźwiedzi. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy blenderem. Zupę podajemy z czosnkiem niedźwiedzim, uprażonymi orzechami nerkowca, jagodami goi oraz z posiekanym koprem włoskim. Dlaczego koper włoski? Uznałam, że doda ciekawego akcentu w zupie i tak też się stało. Przyjemny anyżkowy posmak :), który łagodzi piekielnie ostrą zupę
ClauditteMissCookingdokładnie opisano produkty jakie mi przysłano. Teraz pora na testowanie :) Sówką zainteresował się do razu mój prawie 3 letni synek :) Wkrótce pojawi się pierwszy wpis o przetestowanym produkcie.... Jesteście ciekawi
ClauditteMissCookingżadnych szkodliwych skutków ubocznych, podczas jego stosowania Jest w 100% naturalny Zwiększa energię i wytrzymałość, idealny dla sportowców - wystarczy 1 łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego Ciekawy dodatek do herbat i kawy Idealny składnik każdego szejka z owoców i wody Wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn Idealny do surowych ciast, słodyczy - jako składnik 'masy' po schłodzeniu utrwali jej kształt i nada
ClauditteMissCookingKochani Sylwestrowa noc już za pasem a Wy nie macie pomysłu na przysmaki w tą szaloną noc? Prezentuje Wam dziś ciekawy pomysł na podanie koreczków w ogórku. Trudno wyobrazić sobie bez nich udaną zabawę karnawałową. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania. Moja propozycja na takiego krokodyla
Podróż w kulinariagroszek konserwowy i podsmażamy kilka minut. Zalewamy bulionem, gotujemy kilka minut. Miksujemy za pomocą blendera na jednolity krem dodając kawałki sera pleśniowego. Górę posypujemy zmiażdżonymi w moździerzu orzechami włoskimi. Ciekawy, nowy smak...warto spróbować
BaRepasPrzeglądając internet znalazłam ciekawy artykuł. Myślę, że są to informacje bardzo przydatne każdej Pani Domu;) Poniższy poradnik ułatwi nam co i kiedy przyrządzić, na co akurat jest sezon i co w danym czasie najlepiej kupić;) Źródło zdjęcia Owoce Zima: Gruszka- przechowywane w spiżarni (styczeń, luty, połowa marca, II połowa grudnia) Jabłka- przechowywanie w spiżarni (styczeń, luty, marzec, II połowa
Krakowskie smaki Anicelebrować. Po wyłączeniu kolejnej drzemki w budziku, szybko zbieram się do pracy zabierając ze sobą tylko kanapkę. W pracy robię sobie herbatę i nadrabiam wiadomości z całego dnia. Nic ciekawego, nie ma czego wspominać. Dlatego tak lubię weekendy, gdy mam czas zjeść śniadanie z Mężem. Bez pośpiechu i z herbatą. Najczęściej jemy jajecznicę, ale czasem mam ochotę na coś nowego
Pasja SmakuDzisiejsze czyszczenie lodówki zakończyło się tymi o to bułeczkami przrypominajacymi pizzę. Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy dzięki czemu ciasto ma ciekawy kolorek. Pizzerki są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno wiec nie ma pośpiechu z jedzeniem:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : 3 szkl mąki 1 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienialata. Wkrótce potem zaczęłam odkrywać kolejne wspaniałe blogi kulinarne. Każdy z nich na swój sposób inny, ale przecież to właśnie ta oryginalność gospodarzy i ich kuchni tak nas ciekawi i fascynuje. Ujrzane tu i tam dania wkrótce stają się i naszym udziałem. Smakujemy rzeczy nowe, inne, zaskakująco połączone i przyprawione. Ta kulinarna podróż jest jak wielka wyprawa
KUCHARNIAdawno nie chwytanego grzbietu, a później otwarło przede mną swe bogate strony i odkryło całą historię. Historię Baba au rhum , zwanej też Savarin . Jeśli macie chwilę i ciekawi Was co znalazłam, to posłuchajcie tej historii, w której wybierzemy się aż do Lotaryngii: " W królestwie słodyczy Lotaryngia reprezentowana jest przez dwóch ambasadorów,* których z awdzięcza królowi Polski Stanisławowi Leszczyńskiemu
KUCHARNIApodszytej dodatkowo ogromną ciekawością tego, jak ta sama potrawa lub deser zostanie przygotowana w drugiej kuchni. Nie miałam właściwie chwili czasu by przygotować się do pieczenia ptysi, poszukać ciekawego przepisu na krem i sos. Trwający w domu remont w połączeniu z męczącym upałem, regularnym wyłączaniem prądu, wierceniem, stukaniem, cięciem i kuciem zmusiły mnie do ciągłego spychania ptysi na później
KUCHARNIAznam prawie wyłącznie z fotografii i opowieści. Kucharz wybiera wielokrotnie produkty dla mnie nieznane, choć bardzo polskie i ogromnie żałuję, że tak wiele z nich jest dla mnie nieosiągalnych. Ciekawi mnie bardzo jak smakuje tatarak w cukrze, sucha orszada, sok berberysowy czy chasse-cafe . Zachwyca mnie bogactwo pomysłów i różnorodność dań jakie serwuje. Marzy mi się choć jeden raz spróbować
KUCHARNIAjako kierowca nie powinnam funkcjonować i na szczęście nie muszę. Dobrze mi z tym i niech tak pozostanie. I tak sobie chodząc tu i tam odkrywam zawsze coś nowego, ciekawego. Widok, drzewo, dom, kwiaty - coś, co sprawia, że chcę znów powrócić na tą ścieżkę. A przy jednej z nich rosną grusze. Rosną za płotem ogrodu, ale część gałęzi pochylają też
KUCHARNIAzjadanych rytualnie wprost pod drzewem. Kilka wrzuconych do koszyka roweru, żeby pogryzać po drodze. Te wszystkie wędrują do miejsc, które bez trudu potrafię wskazać na mapie. Ale ciekawi mnie los tych innych. Tych, które odeszły w zupełnie nieznane strony. Trzy, cztery siatki dorodnych papierówek wystawianych codziennie przed bramę domu niemal od razu znajduje nowych właścicieli. Bywa
KUCHARNIA