pysznego gotowania i pieczenia ;) Takie foremki zakupiłam całkiem niedawno i na test upiekłam duże zające. Jeden z nich dostał się w łapki mojego syna, a wiadomo, że Młody ciekawy świata... Stąd zając odniósł poważne przedświąteczne obrażenia :) Pozdrawiamy ;) Zajączki
Lawendowe Niebowidział reklamę w telwizji z udziałam Pascala i Okrasy. Początkowo myślałam, że to będzie jakiś nowy program kulinarny, ale jak widać się myliłam. I nie żałuję :) Zapowiada się ciekawy zbiór łatwych przepisów. Na pierwszy ogień poszła tarta z łososiem wg Pascala. Powiem tak, nie przypuszczałam, że z tak niewielkiej ilości składników, da się zrobić coś tak dobrego. Przepis cytuję
CookYourselfKolejna propozycja na Wielkanoc. Tym razem wieniec drożdżowy z pistacjami i konfiturą pomarańczową. Ciekawy w smaku, smaczny, ładnie wyglądający, dwukolorowy, z konfiturą pomarańczową na wierzchu i posiekanymi pistacjami. Warty uwagi i wypróbowania. To już ostatni przepis na Wielkanoc jaki dla Was przygotowałam. Teraz pora zorganizować święta rodzinie, coby zaprzeczyć powiedzeniu, że szewc bez butów chodzi. Życzymy Wam spokojnych, radosnych Świąt
Made By Mom And Sonsobą. To tak w razie czego :). Polecam wam restauracje Warzywniak w Łodzi na ul.Piotrkowskiej 89 podsyłam Wam też linka https://www.facebook.com/warzywniakveganbistro?fref=ts Każdego dnia możecie znaleźć coś ciekawego do zjedzenia i to w 100% zdrowego
Panda i jej światszkoły/przedszkola. To odwróci Wasze myśli daleko od lodówki, a przy okazji zrobicie szybciej to, co mieliście zrobić danego dnia. 3. A MOŻE DESER? To jest ciekawy punkt, chociaż z jednej strony mało kto decyduje się na to ze względów... ekonomicznych, a raczej domowo-budżetowych. Jeśli nabierzecie ochoty na deser, zamiast robić go samemu, wyjdźcie do kawiarni
Katsuumioczyszczania, a że w grupie zawsze łatwiej, zgodziłam się i ciągnęłam dietę przez 10 dni. Łatwo nie było ale warto zdecydowanie, a o tym dlaczego, co i jak, kto ciekawy niech czyta koniecznie w następnym poście, zapraszam
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEOstatnio zakochałam się w muffinkach. Kiedyś zrobiłam do nich podejście, wyszły suche, twarde i były bardzo zapychające. Wertując internet natknęłam się na ciekawy przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Muffinki - podstawowy przepis Składniki: 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka
paapilotkaachrzanowy na zimno z powidłami na bazie jogurtu i majonezu z posiekanymi jajkami to doskonały dodatek do dań wielkanocnych podawanych na zimno. Sos ma ciekawy słodko- ostry smak który świetnie komponuje się z faszerowanym kurczakiem i wędlinami. składniki na 3 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
Smakowite DaniaBędąc w poprzedni weekend w Warszawie postanowiliśmy z Mężem przetestować burgerowe menu, którym chwali się sieć hoteli Ibis. Że podobno wszędzie tak samo, że są na równym poziomie... Byliśmy ciekawi. Od wejścia zaskoczyło nas wnętrze, ale o tym później. W środku było prawie pusto, więc postanowiliśmy zająć stolik w głębi sali. Dzięki sensownie ułożonemu menu szybko złożyliśmy zamówienie: dwie lemoniady
Pasja Smakubabki znikają jeden po drugim w uradowanych pyszczkach. Już mam zamówienie na kolejną - jeszcze przed Świętami C. chciałby poczęstować ciastem nowych kolegów z pracy... Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawy, oryginalny przepis. Rok temu furorę zrobiła u nas babka marchewkowa; w tym kuszą mnie bataty, więc postanowiłam sprawdzić, jak sprawdzą się w słodkim cieście. Ich smak wzbogaciłam nugatem, który cierpliwie
Pożeraczka, czyli raz adobrzegdzieś słyszałam". Do tego, kombinowałam z tego co było akurat w kuchni. Szczerze przyznam, że nie jest to specjał, po którym stałam się wielką miłośniczką chłodników, chociaż smak był ciekawy i rzeczywiście odświeżający. Uważam, że warto go wypróbować, ale są dwa warunki: wysoka temperatura powietrza i niska temperatura chłodnika. Świetnie nadaję się również jako dodatek, jeżeli zrobimy nierozsądnie gorący obiad
Pełny talerzpodsumował później jeden z Wujków, owoce z ciastem. Nazwa nie ważna, najważniejsze, że smakowało :) Jedyna uwaga, to lepiej nie formować brzegów, tylko upiec płaski placek. Serowy spód ma ciekawy smak. Do tego krem budyniowy, który oddziela ciasto od solidnej warstwy owoców. To chyba mój słodki faworyt tego sezonu. Ciasto 200 g trzykrotnie zmielonego twarogu 6-8 łyżek oleju
Pełny talerzcebulowy aromat i tak powstała Pikantna tarta serowo-cebulowa. Ostatecznym testem dla Smakowitej Pajdy było dodanie smalczyku roślinnego do kruchego ciasta. Sprawdził się bardzo dobrze, a ciasto miało ciekawy aromat i zapach cebulki. Cebulkę do farszu również podsmażyłam na smalczyku Smakowita Pajda. No bo co lepiej będzie pasować do cebuli :) Tarta w mojej wersji jest pikantna, ale oczywiście można ograniczyć
Pełny talerzgorgonzola i mascarpone, ale można śmiało przygotować ja samodzielnie . Mak, który użyłam do makaronu pełni w tym daniu jedynie rolę dekoracyjną, choć nadaje mu jednak ciekawego posmaku........... Składniki : /2 porcje/ 160-200 g makaronu kokardki /motylki-farfalle/ 150 g sera gorgonzola z dodatkiem mascarpone /lub po połowie gorgonzoli i mascarpone/ ok. ¼ szklanki mlek
Zakamarki mojej kuchni