Znacie stronę naturalnaspizarnia.pl ? Jeśli tak to wspaniale, a jeśli nie...jak najszybciej musicie ją poznać! :) Od niedawna Naturalna Spiżarnia się zmienia, do sklepu dociera nowy, ciekawy asortyment. Na stronie znajdziecie całe mnóstwo zdrowych produktów, od bakalii, zdrowych słodyczy i dań gotowych, przez dżemy, kawy, herbaty, mąki, po smarowidła, suplementy i oleje...i wiele wiele innych. Najlepiej jeśli klikniecie
chili & sugartylko wrzucasz do środka co trzeba i przed telewizor idziesz. Ja to jednak lubię czuć ciasto w dłoniach. Żeby więc chociaż odrobinę uatrakcyjnić cały proces to dodałem bardzo ciekawego składnika. Oprócz zwykłego żytniego zakwasu dodałem również - cytuję za etykietką - " Naturalny zakwas żytni SIENA (z dodatkiem słodu) ". Na tejże etykietce jest jeszcze napisane: "Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza
Marder&Marder Manufacturekolorowe i najciekawsze opakowanie ze wszystkich. Dodatkowo są na tym opakowaniu dwie fajne rzeczy: na jednym boku jest opisana historia pizzy. Skąd się wzięła i takie tam. W sumie ciekawy pomysł, zawsze można sobie poczytać lepiąc ciasto :) A z tyłu opakowania jest przepis na pizzę właśnie. Fantastyczny pomysł! Co prawda mam swój sprawdzony przepis, ale skoro mam testować tę mąkę
Marder&Marder ManufactureDupy nie urywają, ale niezłe. Raz, czy dwa zjeść można. W obwodzie czekają jeszcze moje ulubione solone, pewnie dzisiaj jeszcze do nich sięgnę :) A dzień w pracy miałem bardzo ciekawy. Otóż dostałem dzisiaj kilka jakichś skserowanych dokumentów z prośbą: "Mógłbyś sprawić żeby wyglądały jak oryginały?" Hmmm, moja sława mnie wyprzedza chyba. Kiedyś, gdy byłem młody i mniej mądry to zarabiałem
Marder&Marder Manufacturesumie tak naprawdę to będzie pierwszy taki prawie z prawdziwego zdarzenia przepis dostępny po polsku. Szukając informacji o tych ciastkach przekopałem dokładnie wszelakie blogi/strony z przepisami i nic ciekawego nie znalazłem. Udało mi się kilka namierzyć, ale te przepisy niewiele miały wspólnego z prawdziwymi księżycowymi ciastkami. Więc mam nadzieję, ze komuś kiedyś ten przepis się przyda :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy
Marder&Marder Manufactureochy i achy. Mają tam całe mnóstwo działów, jak np.: jadalnia, salon, przedpokój, łazienka, a nawet oświetlenie, itp. Ale prawdę mówiąc nie wiem jak tam jest. Jak was to ciekawi to sami sprawdźcie :) Ja utknąłem w zakładce "kuchnia" i tutaj już zostałem. Zresztą tak naprawdę tylko to mnie interesuje, w końcu prowadzę bloga kulinarnego, nie meblowego
Marder&Marder Manufacturesamo jak dzień wcześniej. Oba chleby zupełnie świeże, jakby dopiero upieczone. Zresztą razowe na zakwasie mają to do siebie, że długo świeżość utrzymują. Zatem pojedynek zapowiada się długi i ciekawy. DZIEŃ 3: Okazało się, że taki żytni chleb na zakwasie jest doskonały również trzeciego dnia. Prawdę mówiąc nie wiedziałem o tym, ponieważ zwykle chleby u nas żyją dwa dni. Drugiego
Marder&Marder Manufacturewłaśnie mieliśmy pomysł i ochotę na pierogi. Takie typowe polskie danie. Bo my lubimy tak zwyczajnie (ale i smacznie) się żywić i dzięki temu zawsze mamy dla was jakiś ciekawy przepis. Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 żółtko 1 łyżka masła sól gorąca woda Farsz: 0,5 kg resztek mięsa z rosołu lub innego ugotowanego, duszonego czy pieczonego 1 czerstwa
Marder&Marder ManufactureSezon na bób uważam za otwarty :) Sycący, ciekawy w smaku, a najważniejsze, że bardzo zdrowy :) Zapraszam na moja wersję dania z bobem :) Składniki: 0,5 kg bobu 3-4 jajka 3 pomidory rukola po główce czerwonej i białej cebuli papryka (u mnie pomarańczowa) miodowy sos vinegret (przepis znajdziecie ---> TUTAJ ) Przygotowanie: Bób gotujemy w wodzie z odrobiną cukru. Kiedy
ChilliJemyRobiłam ją pierwszy, ale zapewne nie ostatni raz. Gęsta i w takie dni jak dzisiejszy mocno rozgrzewająca. Ma bardzo ciekawy, wyrazisty zapach pieczonej papryki. A co najważniejszy szybko zniknęła nie tylko z talerzy, ale również z garnka :) Składniki: 1,5kg czerwonej papryki 3 duże pomidory 2 szklanki bulionu kulka mozzarelli natka pietruszki po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
ChilliJemykilku względów staje się w kuchni niezastąpiony. W przypadku pierogów, świetnie uelastycznia ciasto, sprawia, że zawsze wyjdą z gotowania bez szwanku, a cebula po usmażeniu na nim nie ma nieciekawego posmaku, który potrafią pozostawiać kiepskiej jakości produkty. Sprawia też, że każdego dnia dodajemy do swojej diety, elementy ważne dla naszego zdrowia, nawet tego nie zauważając
Kuchenna Kontrrewolucyadrugi z czosnkiem. Po około dwóch tygodniach nabierają już odpowiedniego aromatu. :) Tymiankowego używam do sałatek, a czosnkowego do sosu i ciasta na pizzę. Muszę przyznać, że jest to dość ciekawy pomysł, ale przepłacać naprawdę nie warto. Po pierwsze kupując w sklepie olej smakowy również nie nabywamy dużej butelki, a a większości przypadków 330ml. Taka pojemność kosztuje zwykle w granicach
Kuchenna Kontrrewolucyaliści klonu, to jeden z tych przepisów, który można dopisać do listy "gdyby zabrakło folii aluminiowej". Sprawdzają się one w tej wersji wyjątkowo dobrze, a ryba nabiera delikatnie ciekawego posmaku. Dla 4 osób 2 ok. 250-gramowe świeże filety z łososia norweskiego 1,5 pęczka świeżej zielonej pietruszki skórka otarta z 1 cytryny skórka otarta z dużej pomarańczy 1 łyżeczka
Kuchenna Kontrrewolucyastartą skórkę, jak i sok wlewamy do słoja z nalewką. Całość dobrze mieszamy i tak przygotowany alkohol odstawiamy na przynajmniej miesiąc w chłodne, ciemne miejsce. Nalewka ma ciekawy, niecodzienny smak. Jak ktoś dobrze ujął "lepiej się tym nie zważyć", ale lampeczka dla zdrowotności na pewno nie zaszkodzi
Kuchenna KontrrewolucyaKolejny ciekawy pomysł na wykorzystanie nudnego mięsa mielonego. Bardzo podobne do kebabczety, cevapcici i mititei kjufteta, to bułgarski sznycelek, który serwuje się tak w domu z patelni, jak i z grilla, a obydwie formy są bardzo proste i smaczne. Najlepiej smakują podane z chłodnikiem przypominającym nieco grecki sos tzatziki - bułgarskim taratorem. :) kjufteta: 300g mielonej goleni wołowej 200g mielonej łopatki wieprzowej
Kuchenna Kontrrewolucya