Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem do muffinów marki OXO , ciekawy gadżet :). Przy dużej ilości babeczek na pewno się sprawdzi ( patrz film ). Szpatułka w kolorze papilotek jak i piękna patera jest również marki Birkmann , a otrzymałam je do przetestowania od sklepu
Mała Cukierenkawszystkie cechy dobrego obiadu. Co więcej jak większość zup możecie ugotować ją na kilka dni i odgrzewać nie angażując się w pracę w kuchni. Dodatek posiekanych migdałów pozwala uzyskać ciekawy kontrast konsystencji - kremowa zupa i chrupiące orzechy to zawsze dobre połączanie :) Pieczenie
Pyry na GazSAŁATKA Z TUŃCZYKA W MAKARONOWYCH MUSZLACH bardzo smaczna sałatka,podana w ciekawy sposób na pewno zachwyci waszych gości SKŁADNIKI: Makaronowe muszle puszka tuńczyka w oleju(odsączony) puszka kukurydzy ogóreczki kiszone 2-3 jajka 150 g sera żółtego papryka czerwona majonez sól pieprz PRZYGOTOWANIE: muszle przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,ale trzeba uważać , żeby się nie rozgotowały i łatwo było
Swojskie jedzonkoROLADKI Z PIERSI Z KURCZAKA POMYSŁ NA OBIAD ZACZERPNIĘTY OD EWY WACHOWICZ GENIALNY ,PROSTY I NIEDROGI DO ZROBIENIA POMYSŁ NA CIEKAWY I PYSZNY OBIAD SKŁADNIKI: DWIE PIERSI Z KURCZAKA 3 ŚREDNIE MARCHEWKI BIAŁA CZĘŚĆ PORA OLIWA Z OLIWEK,ŁYŻKA MASŁA(DO SMAŻENIA) 2 ZĄBKI CZOSNKU VEGETA JAJKO,BUŁKA TARTA I MĄKA(DO PANIEROWANIA) SÓL, PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: MARCHEWKI OBRAĆ I POKROIĆ
Swojskie jedzonkoznajdziecie też tutaj garść porad kosmetycznych czy instrukcję krok po kroku jak sobie zrobić ocieplacz na kubek. Dodatkowo w magazynie zawarte zostały gotowe do wydrukowania etykiety na słoiki :) Jesteście ciekawi co jeszcze dla Was przygotowałyśmy? Zatem zapraszam do lektury jesiennego numeru oraz do odwiedzenia strony poświęconej magazynowi : magazyn-zyciezesmakiem.blogspot.com No to teraz kubek kawy/herbatki w dłoń i miłej lektury
My simple kitchenBardzo ciekawy drink, który ładnie wygląda, a w dodatku zaskakuje, bo po wymieszaniu zmienia barwę na zielony. W smaku przyjemnie słodki. SKŁADNIKI na 1 dużą szklankę drinkową 60 ml rumu 120 ml soku ananasowego 55 ml mleczka kokosowego (zimnego z lodówki) 20 ml blue curacao kostki lodu (u mnie 5 sztuk) WYKONANIE Zimne mleczko kokosowe i blue curacao zblendować
Passions hobbies lifesłoiczków i szybko zamykamy. Odwracamy dnem do góry na minimum 5 minut. Przepis II- dżem z soku z jabłek i czarnego bzu, z przecierem jabłkowym i sokiem malinowym Kolejny ciekawy dżemik. Pyszny bo z dodatkiem przecieru z jabłek i soku malinowego. Jak się robi przecier z jabłek? Najlepsze są do tego papierówki. Umyte jabłka kroimy pozbywamy gniazd nasiennych i wsypujemy
Z Kuchni Do Kuchnismak i wręcz rozpływają się w ustach, a dodatek mleka w proszku powoduje opóźnienie procesu czerstwienia (pieczywo długo zachowuje swoją świeżość), jak również wzbogaca je o białko oraz nadaje ciekawego i charakterystycznego 'smaczku'. Znakomite zarówno i na rozpoczęcie dnia- posmarowane np. masłem i dżemem- jak również fantastyczne do przegryzienia w szkole czy pracy. „Mleko i przetwory mleczne to ważne elementy
Kraina Miodem PłynącaDzisiaj 12 września powakacyjne otwarcie Wypiekania na śniadanie . Akcję rozpoczyna Chleb na owsiance według przepisu Agnieszki z bloga Kuchnia nad Atlantykiem . Wypiek bardzo prosty, ciekawy i niezwykle apetyczny. Przyznam, że chleba dawno nie piekłam, więc tym bardziej z chęcią przyjęłam zaproszenie od Bożeny . Przepis u mnie (z konieczności-okazało się, że mam resztkę płatków i całą torebkę otrębów) lekko zmodyfikowany
mojewypiekiinietylkoBardzo smaczne, bardzo łatwe i bardzo szybkie ciasto ;) Długo zachowuje świeżość dzięki jabłku, a jeżyny nadają mu fajny kolor i ciekawy smak. Nas oczarowało, dodam, że całość wieńczy pyszna, chrupiąca kruszonka... Brzmi nieźle, prawda? ;) Podałam je ostatnio, gdy odwiedziła nas Pani z http://www.kompensja.pl , wyszła najedzona, z ciastem na wynos i przepisem na dodatek ;) Składniki: 250 g mąki pszennej
Domowa cukiernia EwyDzisiejszy torcik figowy powstał właściwie tylko dlatego, że znalazłam taaakie piękne figi (ten nie lada wyczyn udał mi się w Kauflandzie gdybyście byli ciekawi). I nie tylko jestem zadowolona ze zdjęć – tych fig ma się rozumieć, ale torcik wyszedł super. Gdybyście mieli ochotę na takie nieco egzotyczne smaki, żeby urozmaicić sobie polską jesień – zapraszam :) Tort zrobiłam z biszkoptu
Ciastkozercybył składnik musaki. Postanowiłam spróbowąc go jeszcze raz i tym razem bez zbędnych dodatków aby w pełni wyczuć jego smak. Hmm... i chyba to było smaczne! ;-) Kto ciekawy? - zapraszam po przepis. Składniki; 2 małe bakłażany 1 cebula ok. 4 łyżki oliwy 1 pomidor 2 ząbki czosnku garść oliwek pół papryki ( kolor dowolny) suszona lub świeża bazylia
Radość kipiąca uśmiechem.Ciasto z wykorzystaniem landrynek miętowych chodziło za mną od dłuższego czasu. Słyszałam od paru osób, że ma bardzo ciekawy smak, poszperałam w internetach, poczytałam i stworzyłam swoją własną wersję. Podczas przyrządzania przeżyłam chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej
Cynamonowe szczęściemiodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka- 300 g * masło klarowane- 3 łyżki * miód- 1 płaska łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka * gałka muszkatołowa- 1/3 łyżeczki * cynamon- 1/3 łyżeczki * orzechy
Kraina Miodem PłynącaCiekawy smak domowego budyniu, delikatnie jeżynowy. Świeże owoce podkreślają jego walory smakowe. Smaczny deserek dla dzieci tych mniejszych i większych :) 2 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2/3 szklanki musu z jeżyn 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej jeżyny rurki waniliowe Mleko wlać do garnka odlewając z tego 1/2 szklanki. Wsypać cukier i wlać mus z jeżyn (podsmażone
https:KKuchniaMniam