Przepis dla osób które lubią miód, oraz sosy na ich bazie. Przepis ten wyróżnia się ciekawym smakiem, a także użyciem składników które pozornie wcale do siebie nie pasują. Razem jednak doskonale się sprawdzają. Miód nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś
cukrem pudrem posypaneSałatka prosta, ale z ciekawym dressingiem. Bardzo przypadł mi do gustu - lekko kwaskowaty z wyczuwalną nutą imbiru, ideał ;) Składniki -2 łyżki sosu sojowego -2 łyżki octu ryżowego -100 g makaronu ryżowego -pół główki sałaty lodowej -pół ogórka świeżego -2 dymki -ząbek czosnku -pół pęczka kolendry (niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć świeżej) -1 łyżeczka startego imbiru
Zielona Kuchniazadziwiające, jak niewiele dodatków potrafi urozmaicić danie. Niby zwykłe kotlety (któż nie robił kotletów z soczewicy?), ale z orzechową i paprykową nutą tworzą naprawdę ciekawą propozycję na rodzinny obiad. Składniki -225 g czerwonej soczewicy w połówkach -1 zielona papryka -1 czerwona cebula -2 ząbki czosnku -1 jajko -2 łyżki niesolonych orzechów ziemnych -bułka tarta -1 łyżeczka przyprawy garam masala
Zielona Kuchniabrzoskwiniami – Na początek nowego roku szkolnego przygotowałam pyszną szarlotkę z kakao i brzoskwiniami. Bardzo aromatyczna, pachnie cudownie :). Jest wilgotna, z dodatkiem cynamonu, bez którego nie wyobrażam sobie szarlotki, ciekawa w smaku. W przepisie jest sporo jabłek, więc trochę czasu zajmie nam obieranie jabłek i krojenie. Polecam… Więcej przepisów na szarlotki i jabłeczniki w kategorii „ Ciasta z jabłkami ”. Zapraszam
Mała Cukierenkawarzywach? Skąd pochodzi sushi? Ponadto zawiera: - 73 naklejki - sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka - pomysł na apetyczne kanapki Podsumowanie: Książeczka uczy ciekawych rzeczy z dziedziny gastronomii, a przy okazji daje dziecku wiele zabawy. Dodatkowo jest świetnym sposobem na ćwiczenie cierpliwości i koncentracji. Polecam! Dane o książce: Liczba tron
Di gotujePotrawka z kurczakiem, ziemniakami i grzybami, to danie jednogarnkowe. Z powodzeniem wystarczy za całe drugie danie na obiad. Dzięki dodatkowi ziemniaków jest naprawdę sycącą potrawą. Potrawka jest ciekawym pomysłem na wykorzystanie świeżych grzybów, szczególnie gdy mamy na klęskę ich urodzaju. Składniki: 60 dkg piersi z kurczaka 45 dkg ziemniaków 30 dkg świeżych grzybów (użyłam podgrzybków i kurek
Codziennik Kuchennytego dodałam pieczarki i kiełki. W efekcie otrzymałam obiad dla dwóch głodnych osób ;) Na stronie marki znajdziesz przykładowe przepisy z wykorzystaniem dań instant oraz ciekawostki dotyczące kultury lub ciekawych miejsc do odwiedzenia - sprawdź tutaj. Oprócz zup w torebkach dostępne są również gotowe dania w kubku - produkty oraz ich dostępność znajdziesz również na stronie producenta. Kurczak z warzywami i makaronem
Kolorowy Przepisownikczubrycę zieloną. Do cukinii podałam sos keczupowo-jogurtowy. Do przygotowania sosu użyłam keczupów Premium Reypol , które są nowością w ofercie firmy. Keczupy mają fajne opakowanie w postaci słoiczka o ciekawym kształcie. Zdecydowanie wolę keczupy w słoiczkach ponieważ można wybrać keczup do samego dna a słoiczki mogę potem wykorzystać np. do przetworów czy do przechowywania przypraw. Keczupy mają fajną gładką
Monia miesza i gotujepersonalizowanych z własnymi indywidualnymi nadrukami lub grawerami. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie coś dla siebie a także osoby którą chce obdarować. W ofercie sklepu znajdziemy wiele ciekawych rzeczy i każdy przedział wiekowy będzie zadowolony. Począwszy od portfeli z własnym nadrukiem, kalendarzy, desek drewnianych które są idealne do serwowania mięs, serów a także ciast, kończąc na korkociągach
Radość kipiąca uśmiechem.rowerze :p tego się nie zapomina. Czasem tylko potrzebna jest dłuższa odskocznia, na szukanie nowych inspiracji, poukładanie sobie innych spraw, albo po prostu na odpoczynek. A tak, na marginesie ciekawa jestem, czy komuś moich postów brakowało? No ale do rzeczy: Za oknem szaro, buro i ponuro. Jesień zmierza do nas wielkimi krokami. To źle, czy dobrze? Hmmm... to kwestia
Kuchnia w opałachprzepisów na baba ghanoush zaleca pieczenie bakłażanów w piekarniku, choć tak naprawdę tradycyjnie opiekało się je nad żywym ogniem. Dzięki temu pasta nabierała specyficznego, dymnego aromatu. Byłam bardzo ciekawa jak tak przygotowana oberżyna smakuje, dlatego w weekend wybrałam się do Teściów - posiadaczy kuchenki gazowej - i wzorem Marty Dymek opaliłam bakłażany nad palnikiem niczym cebulę do rosołu
Chilli Czosnek i Oliwasmaczne. Nasi południowi sąsiedzi i narody niemieckie robią knedle z ciasta drożdżowego z dodatkiem bułki albo z samych bułek. Takie kluski pozwalają dobrze spożytkować czerstwe pieczywo i mogą być ciekawą pozycją w naszym domowym menu. Knedle z bułki doskonale nadają się jako dodatek do gulaszu czy innych dań z sosem. Spróbujcie, a nie pożałujecie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKolejne szybkie i smaczne danie jednogarnkowe o ciekawym, orientalnym smaku...curry z kalafiorem, kurczakiem, morelami i ryżem. Oryginalny przepis pochodzi z książki "Vege Kociołkowanie", ale został przeze mnie trochę zmodyfikowany. Po pierwsze moje danie nie jest wege bo dodałam do niego filet z kurczaka, a oprócz tego wymieniłam zieloną pastę curry na przyprawę curry oraz dodałam od siebie ryż
Kuchnia MagdaLenypytanie, bo jak się wie, że w środku nie ma sera, tylko kasza, to człowiek wyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę. Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 500 g malin (mogą być także mrożone) 1 szklanka kaszy
Poezja Smaków - blog kulinarnywilgotna, przepyszna. Kiedy po raz pierwszy ją upiekłam to już wiedziałam, że zagości u mnie na stałe :) Dzięki dodatkowi cynamonu, podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu. Wypróbujcie koniecznie. Ciekawa jestem, czy Was też zachwyci tak jak mnie :) Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka
Agusiowe smakołyki