pysznych domowych czekoladowych ciasteczek z ulubionymi lodami (ja wybrałam BigMilki) i jagodami. Prosta lodowa kanapka to idealny pomysł, żeby urozmaicić zwykłe lody. Możecie także sprawić przyjemność dzieciom wybierając ciekawe kształty foremek. Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko +0,5 szklanki jagód
Ciastkozercyłyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty z papryki chilli 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2 marchewki 1 cebula 1 łyżeczka majeranku, cząbru sól i pieprz do smaku Ciekawe składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pęczka ugotuj i ostudź. W misce wymieszaj mięso, kaszę, posiekane borowiki u pomidory, jajka. wszystko dopraw do smaku. Do dużego garnka włóż kapustę
Niezły Młynektysiące hektarów), Alzacji ( 3,5 tysiąca hektarów) oraz Austrii (1,8 tysiąca hektarów). Poza tym uprawiany jest w wielu innych miejscach we Włoszech, Węgrzech, Czechach, Słowacji. Bardzo ciekawe i smaczne wina produkuje się również w Australii i Nowej Zelandii. Spotykany jest również w wielu innych krajach w tym również w Polsce. Wspaniałego Rieslinga piliśmy w Winnicy Płochockich
królestwo garówZawsze z ochotą oglądałam program “Ewa gotuje”. Podłapałam z niego sporo fajnych patentów kulinarnych, przepisy były ciekawe i proste. Wiele z nich wypróbowałam i wszystkie dania i wypieki nie dość, że były pyszne to i udane w 100%. Wypróbowałam więc też Limonkowiec. A tu klops! Choć może powinnam powiedzieć maślak. Biszkopt, chyba pierwszy raz w życiu, mi się
Cakes By Kejtmajerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą”, które były bardzo ciekawe i inspirujące, oraz za zdjęcia, które wykorzystałam do przygotowania tej mini relacji. The post Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętysiące hektarów), Alzacji ( 3,5 tysiąca hektarów) oraz Austrii (1,8 tysiąca hektarów). Poza tym uprawiany jest w wielu innych miejscach we Włoszech, Węgrzech, Czechach, Słowacji. Bardzo ciekawe i smaczne wina produkuje się również w Australii i Nowej Zelandii. Spotykany jest również w wielu innych krajach w tym również w Polsce. Wspaniałego Rieslinga piliśmy w Winnicy Płochockich
królestwo garówZupa czereśniowa z makaronem Składniki: - czereśnie (u mnie z działki rodziców) - cukier dodatki: - śmietanka 30% - makaron (u mnie dwa różne, najlepiej wybrać jakieś ciekawe kształty) Przygotowanie: Czereśnie dokładnie płuczę i dryluję (ja ręcznie). Przekładam je do garnka i zalewam wodą do wysokości owoców. Dodaję cukier według uznania. Gotuję do miękkości na małym ogniu. Na koniec dodaję do zupy
Kuchnia co dniaproponowany przez autorkę książki "Świerze soki z warzyw i owoców". Wypiłam. Wygląd nieciekawy, smak lekko gorzko słodko słony. Ale jak ma działać to warto:) Przygotuj: gruszkę, ok 6 liści mięty, 2 łodygi selera i jeden spory grejpfrut. wszystkie owoce przepuść przez sokowirówkę z podanych składników wychodzi szklanka soku
AZgotuj!Gruszka z czekoladą. Klasyczne połączenie. Zimny mus z ciepłą czekoladą. Ciekawe doznania. Spróbujcie. Będę szczera: jest przy tym trochę roboty. 2 sztuki: 2 średnie gruszki 2 pełne łyżeczki żelatyny 100 ml wina białego 150 ml mleka 6 kostek gorzkiej czekolady łyżka masła 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Zagotować wino, dodać pokrojone gruszki. Gotować do miękkości
AZgotuj!Kiedy przeczytałam o wartościach odżywczych czarnej fasoli od razu chciałam zrobić z niej zupę krem. Tak sobie ją wyobraziłam. Dodałam gorzką czekoladę i to zdecydowanie moje smaki. Wyrafinowane. Ciekawe. Zaskakujące. Podałam ją z kosteczkami dyni i awokado. Myślę, że krewetki byłyby świetne. 250 gram czarnej fasoli 8 kosteczek czekolady gorzkiej Wedel bulion warzywny 1 papryczka chili czosnek
AZgotuj!Sałatka powstała z inspiracji podobną sałatką w wykonaniu Sophie Dahl. Naprawdę ciekawe połączenie bobu z miętą, lekkie, sezonowe i sycące :) Składniki (3 porcje): - 0,5 kg bobu - garść pokrojonych szparagów - garść świeżej mięty (użyłam zwykłej i cytrynowej) - feta 135 g ( połówka większego opakowania) - kilka suszonych pomidorów - sól, pieprz, papryka ostra, bazylia - olej Ugotować bób we wrzącej, osolonej wodzie
Corner With RecipesMimo, że Versatile Blogger Award jest rodzajem łańcuszka, myślę, że to miła i nieszkodliwa zabawa ;) Zaprosiła mnie do tej zabawy Aleksandra z bloga http://alekksandra.blogspot.com/ , która prezentuje ciekawe i mniej kaloryczne przepisy, co przyciąga mnie do każdego jej wpisu :) Tym milej mi, że ktoś kto prezentuje wartościowe rzeczy, nominował mnie, dziękuję! Zasady: - Nominujemy 15 blogów, którego jego
Corner With Recipesciastka. Te jedliśmy na ciepło, ale jednak bardziej smakują mi na zimno :) Przepis jest ponoć utrzymywany w tajemnicy i ma klasztorny rodowód. Czy ktoś widział wcześniej różowego pudla ? Ciekawe zakończenie dnia
Corner With Recipesrzepakowy - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, chili cayenne Cebulę i czosnek drobno pokroić. Cebulę zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek, po chwili dodać pomidory. Dodać sardynki pozbawione nieciekawych części ;). Doprawić, dodać pokrojone czarne oliwki. Makaron ugotować al dente i wszystko połączyć
Corner With Recipesnapisałam w temacie, jest to sałatka odważnych. Ciekawe połączenie smaków, dla małych i dużych odkrywców :) Składniki (4 porcje): - 100 g fety - 1 szklanka kuskusu - 1 granat - 1 czerwona cebula - garść prażonych płatków migdałów* - pół cytryny - oliwa - sól, pieprz, zioła (np. bazylia, oregano), słodka papryka Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, fetę rozdrobnić. Granata najlepiej
Corner With Recipes