swojej diety zapraszam na stronę producenta: http://bakra.com.pl/ Produkty oferowane przez firmę BAKRA są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Na blogu będą pojawiać się różne, ciekawe przepisy z ich wykorzystaniem. Już dziś zapraszam Was na zdrowe i pożywne śniadanie - "Zapiekana karobowo-bananowa owsianka
Słodkie okruszkiDanie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu. Składniki półtora szklanki kaszy manny 3/4 szklanki parmezanu 1 szklanka śmietany kwaśnej 2 żółtka 100 g masła pół szklanki orzechów włoskich gałka muszkatołowa sól 4 szklanki mleka Przygotowanie Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem
R'n'G Kitchensezonie! Uwielbiam je ♥ Mama wiedziała jak poprawić mi humor podczas tej podłej pogody...Chociaż wczoraj było pięknie! Słońce w końcu wróciło, wracałam ze szkoły bez kurtki! :D Ciekawe jak długo to potrwa
breakfast of dreamsclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciekawe jak jest w innych domach ? Chyba kiedyś załączę ankietę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyzacząć wprowadzenie do kolejnego przepisu i stwierdzam, że to bardzo ciężka sprawa wybrać ze swojego życia pewien jeden fragment, kojarzący się z daną potrawą i ciekawy do tego. Dlatego dziś będzie całkiem nieciekawie, o pracy w dodatku. Mam tę przyjemność, że pracuję z dziećmi, którym codziennie trzeba przygotować coś pysznego, żeby miały siłę doprowadzać mnie do szału. W tej pracy(...)też, od starszej koleżanki poznałam bardzo ciekawy przepis, prosty, szybki i tak smaczny, że to aż dziwne. Nawet mojego M. zapytałam, czy gdyby posmarował herbatnika masłem i posypał kakaem, też byłby tak rozsmakowany. Stwierdził oczywiście, że nie, a na koniec skarcił mnie wzrokiem za tak dziwne pytanie. A oto ów magiczny przepis. Nie znalazłam osoby, której efekt by nie smakował
Przepysznik - BLW i nie tylkopuder. Można też wkropić trochę soku z cytryny, żeby wyostrzyć smak. Bitą śmietanę nakładać łyżką i dowolnie dekorować. Z tego co wiem w sprzedaży znalazły się ostatnio przeróżne ciekawe kolory galaretek, takie jak bursztynowy, szafirowy, rubinowy czy diamentowy. Można więc kombinować z łączeniem kolorów i tworzyć chociażby tęcze! Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoSmacznego! W następnej kolejności zastanawiam się, co też ciekawego mogłabym zrobić tego dnia, gdzie wyjść, czego posłuchać, co poczytać lub co obejrzeć. Jeśli chodzi o wyjścia, to ciekawym pomysłem dla mieszkających w Krakowie wydaje mi się Wystawa Współczesnych Lalek Dollfie w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej "Manggha". Prześliczne, maleńki i te większe, każda unikalna, z inną mimiką
Przepysznik - BLW i nie tylkorodzaju cukru, im ciemniejszy cukier wybierzemy, tym głębszy złoty kolor będzie miał nasz karmel, a przy tym intensywniejszy aromat. Jak dla mnie wszystkie rodzaje są równie smaczne i ciekawe, a wybierać wbrew pozorom jest w czym, bo cukier to nie tylko znane nam dobrze białe kryształki cukru perłowego, ale i brązowy cukier trzcinowy oraz wilgotny cukier muscovado
Przepysznik - BLW i nie tylkozrumieni. Wyjąć i posypać bułką tartą, wyłożyć na spód mus jabłkowy, na niego masę budyniową. Wierzch przykryć 1/4 ciasta, cienko rozwałkowaną, albo pociętą foremkam do ciasteczek w różne ciekawe kształty. Piec 40-45 minut w 180 C. Po upieczeniu dobrze wystudzić i powyspać cukrem pudrem. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkorodziny, pieska Cynamona. Powodem zaistniałego chaosu poza szczeniaczkowym towarzyszem są moje urodziny i przygotowania związane z imprezowym wieczorem, który niechybnie nastąpi w sobotę. Będę zatem miała dla Was kilka ciekawych propozycji kulinarnych, które z powodzeniem zastąpią raczej średnio zdrowe, choć okrutnie smaczne, chipsy i kupne ciastka. Będzie sporo gryzaków dopiwnych, przekąskowych skarbów i słodkich ciamkaczy. Dziś jednak coś bardziej(...)osobom Pulla będzie smakować znacznie bardziej niż zwykła chałka. Zatem oto przepis, w całości zaczerpnięty z Kucharni Anny Marii , Aniu dziękuję Ci z całego serca za piękny post i ciekawy przepis, który musiałam natychmiast wypróbować. Pulla – fińska chałka 30 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1/2 łyżeczki soli 100 g cukru pudru (lub drobnego) + dodatkowy do posypania wierzchu
Przepysznik - BLW i nie tylkosama (kiedyś zazdrościłam tego różnym blogerkom, po kilku latach wraz z doświadczeniem, przyszła i kreatywność w kuchni), ale zdarza mi się też buszować po Internecie i wyszukiwać różne ciekawe przepisy. Większość muszę jednak modyfikować, ponieważ zawierają tony cukru. No dosłownie tony. Szczególnie to widać po plackach właśnie, gdzie do ciasta sypie się 3-4 łyżki cukru, by potem
Przepysznik - BLW i nie tylkoangielskiego na słoik 0,5 łyżeczki nasion kopru na słoik zalewa 4 szklanki wody 1 szklanki octu 10% 1 łyżka soli 1 łyżka czubata cukru 1 łyżeczka chilli Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ogórki myjemy i układamy ciasno w słoikach na przemian z pokrojoną marchewką i papryczką chilli ( papryczkę należny oczyścić z pestek
Niezły Młynekjeśli ktoś lubi jogurty smakowe to nic nie stoi na przeszkodzie żeby po zrobieniu dodać do słoiczka odrobinę owoców czy dżemu owocowego. Albo troszkę pasty waniliowej. Co ciekawe, bez problemu można zrobić jogurt z ogólnodostępnego mleka UHT. Dzięki temu, że to mleko jest wyjałowione ze wszystkiego bardzo fajnie i szybko namnażają się tam pożądane kultury bakteryjne. Potrzebujemy
Marder&Marder Manufacturedodatków, czy wyczarować z nich smakowity deser. Padło na to drugie i zniknęło w mig! Chodzi tutaj oczywiście o kakaowy tofurniczek z malinami. Moim zdaniem niebo w gębie, ciekawe czy i Wam przypadnie do gustu? Z tego przepisu starczyło mi na trzy małe formy do ciast o średnicy 12cm, lecz spokojnie wykonacie je w dużej formie
Be Fit Be Strongszczerze, że gdy kupiłam jej pierwszą książkę to nieco się zawiodłam i po jakimś czasie ją odsprzedałam. Książka jak dla mnie była bardzo nieczytelna. Owszem zdjęcia piękne, przepisy ciekawe ale nagromadzenie na każdej stronie pięciu różnych, mało wyraźnych i niekiedy maleńkich czcionek skutecznie odstraszyło mnie od wypróbowania przepisów. A nie lubię mieć książek z których nie skorzystam
Mienta blog