Trochę o słodzeniu i miodzie

Trochę o słodzeniu i miodzie

Trochę o słodzeniu i miodzie

Chciałabym dziś poruszyć temat słodzenia. A właściwie spróbować namówić Was, abyście z niego zrezygnowali . Warto się zmusić powiedzmy na 2-3 tygodnie, aby herbaty nie posłodzić. W dobie wszechobecnego cukru jesteśmy od niego uzależnieni. Mocne ograniczenie pozwoli nam na mały detoks i przyzwyczajenie organizmu do mniejszej dawki narkotyku. Po pewnym czasie słodkie napoje przestaną nam smakować. Sprawdziłam to na sobie, bo nie słodzę już kilka lat. Nawet kawy i uwierzcie mi, kiedyś nie mogłam się obejść bez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CoolinarniePL

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.