ciasto - 162020 przepisów (strona:999/10802)

Idealne Ciasto na pierogi - Przepis 89

zrobić idealne ciasto na pierogi?   Esencja pierogów tkwi w cieście! Musi być smaczne i utrzymać farsz podczas gotowania! Dziś Agnieszka prezentuje przepis na ciasto na pierogi bez jajka i mleka... Link do filmu z przepisem 184 - Przepis na CIASTO na PIEROGI - Ja zrobić IDEALNE ciasto na pierogi? Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki duża szczypta soli około(...)łyżki oleju Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, sól, dokładamy masło i zaczynamy powoli wszystko mieszać po trochu wlewając wodę (uważać aby się nie poparzyć). Wyrabiamy aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, łatwo odchodzące od ręki. Miskę przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut lub dłużej aby odpoczęło. Po tym czasie odrywamy porcję ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Rolada czekoladowa z czereśniami 61

ROLADA CZEKOLADOWA Z CZEREŚNIAMI   Składniki: ciasto: 4 jajka 2 białka 100 g cukru 100 g mąki 3 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g gorzkiej startej czekolady krem: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa:  100 g czekolady 30 g masła dodatkowo: duża garść czereśni    Przygotowanie: ciasto(...)cały czas mieszając. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku, następnie przesiewamy mąkę połączoną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy starto drobno czekoladę. Mieszamy ostrożnie aby ciasto jak najmniej opadło. W oddzielnym naczyniu ubijamy 2 pozostałe białka , które na koniec dodajemy do ciastaCiasto przelewamy do formy 20x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez

Bon appetit mon amie
Madame 75

Mając w domu dużo czereśni postanowiłam zrobić z nich ciasto. Eksperyment się udał - ciasto zniknęło z blaszki w jeden dzień - tak wszystkim smakowało. Zrobię je znowu na zbliżające się urodziny córeczki :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : BLASZKA 24 x 24 cm BISZKOPT: 3 jajka 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia FRUŻELINA(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki żelatyny KREM: 330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru + 1 opakowanie podłużnych biszkoptów WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO CIASTA. 1. Przygotuj biszkopt: całe jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę; 2. Następnie dodaj przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość zmiksuj na najmniejszych obrotach

Prosty przepis na
Mieszane widelcem z truskawkami i kruszonką 83

Cudowny przepis, który znalazłam na grupie. Do jego przygotowania nie potrzebujemy miksera, bo ciasto wystarczy wymieszać widelcem. Jest mega szybkie do zrobienia, a smak naprawdę pyszny! Składniki blaszka 23 /33 : ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 3/4 szklanki, olej 3/4 szklanki, jajka 4 szt,  maślanka 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 3 łyżeczki,  kruszonka: mąka(...)pszenna 1 szklanka,  cukier 3/4 szklanki,  masło 100 g,  Dodatkowo: truskawki 300-500g, cukier puder do posypania ciasta,  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski. Dokładnie wymieszać ciasto widelcem, tak aby nie było grudek. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Truskawki,umyte, odszypułkowane i osuszone przekroić na pół i układać

kulinarne odsłony pati
Ciasto pełne piegów 74

ponieważ pojawiają się na buzi raz z cieplejszymi promieniami słońca. Teraz możesz zobaczyć je nie tylko na twarzy, ale także na talerzu. Wystarczy tylko, że przygotujesz proste i szybkie ciasto pełne piegów, czyli kawałków aromatycznej czekolady. Sprawdź! Jak przygotować piegowate ciasto? Przepis na szybkie ciasto czekoladowe jest niezwykle prosty, więc z łatwością wykonasz go samodzielnie, nawet jeśli nie masz zbyt(...)mleka, 4 małe jajka, 2 tabliczki czekolady klasycznej gorzkiej 64% E.Wedel. Aby uzyskać efekt piegów, pokrój czekolady na drobne kawałki. Im będą mniejsze, tym bardziej piegowate będzie ciasto. Z kolei im większe, tym czekolada będzie bardziej wyczuwalna. Następnie przesiej mąkę, proszek do pieczenia i budyń do jednej miski. Dzięki temu nie tylko napowietrzysz ciasto, ale także usuniesz wszystkie zanieczyszczenia. Dodaj

sierotka maRysia w kuchni
Ekstremalnie truskawkowe ciasto. 69

Przepyszne, ekstremalnie truskawkowe ciasto. Pyszny truskawkowy biszkopt, śmietanowec z truskawkami zwieńczony truskawka galaretka z truskawkami czyli truskawkowy overload. Ciasto idealne na sezon truskawkowy. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1 lyzka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g zblendowanych truskawek mogą być mrożone odrobina pasty waniliowej lub cukru z wanilia Masa(...)puszysta masę. Do utartych jajek przesiać obie maki i dodać proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i dodać zblendowane truskawki i wanilie. Ponownie wymieszać do polaczenia wszystkich składników. Gotowe ciasto wylać na formę wyłożona pergaminem. Moja forma o średnicy 22 cm. Gotowe ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 – 20 minut. Upieczone ciasto wystudzić

Pani M - kuchnia smakowita
Torcik naleśnikowy 65

Torcik naleśnikowy to prosty do przygotowania a zarazem efektownie wyglądający deser na słodko . Podstawą torciku naleśnikowego są naleśniki przełożone kremem cytrynowym, bitą śmietaną i świeżymi malinami. Ciasto naleśnikowe przygotowane jest w nieco inny sposób niż ciasto na tradycyjne naleśniki, dlatego iż w tych naleśnikach wykorzystane są jedynie białka jajek. Nie wiem jak Wam ale mi często zdarza się mieć(...)domu białka, które pozostały mi po upieczeniu jakiegoś ciasta bądź zrobieniu kremu. Jako, iż nie lubię nic wyrzucać, takie białka staram się również zużyć. Ten torcik naleśnikowy jest świetnym sposobem na wykorzystanie niepotrzebnych białek. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik Składniki na torcik naleśnikowy. Ciasto naleśnikowe: 20 dkg białek 3 łyżki cukru kryształu szczypta

MeCooks
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia 65

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia  Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to wyjątkowy  sernik na zimno z wiaderka na herbatnikach z galaretką cytrynową i kokosem. To wspaniałe ciasto bez pieczenia sprawdzi się na upały, jest lekkie i orzeźwiające. Zobaczcie przygotowanie ciasta Śnieżny Puch krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Śnieżny(...)wiaderko :) Nie wybierajcie sera, który jest wodnisty, rzadki lub ma w składzie niepotrzebne dodatki. Składniki mojego ulubionego sera z wiaderka to twaróg i serek śmietankowy. Warto zwrócić uwagę, że ciasto Śnieżny Puch nie ma konsystencji tradycyjnego sernika na zimno. Ten to raczej skrzyżowanie sernika bez pieczenia z ptasim mleczkiem lub pianką. Jeśli wolicie tradycyjny sernik na zimno, koniecznie wypróbujcie mój

Lekcje w kuchni
Placek jogurtowy z rabarbarem i płatkami migdałowymi 61

Jest maj... mój ulubiony miesiąc :) A wraz z majem na straganach pojawił się rabarbar. W związku z tym postanowiłam, że u mnie musi pojawić się przepis na ciasto z rabarbarem.  Tym razem proponuję, szybki w przygotowaniu placek jogurtowy. Ciasto jogurtowe najlepsze jest zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko ciepłe. Idealnie komponuje się ze szklanką mleka :).  Składniki(...)dodawać po mąkę, wsypując ją stopniowo po jednej łyżce.. Na koniec dodać całą pianę z białka i bardzo delikatnie wymieszać masę (najlepiej ręcznie łopatką silikonową lub drewnianą łyżką). Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki. Na wierzchu równomiernie rozłożyć rabarbar i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 45 - 50 minut, do suchego patyczka. Gdyby ciasto zbyt szybko się rumieniło – można przykryć

Świat Ciasta
Brownie z owocami i migdałami. 90

jest całkowicie zainspirowany zamiłowaniem do czekolady, owoców i migdałów , możemy dowolnie zamienić owoce lub orzechy według własnych upodobań. Brownie idealne dla miłośników gorzkiej czekolady i migdałów oraz dla fanów ciast z owocami . To soczyste, dekadenckie, czekoladowe ciasto jest wypełnione migdałami , które nadają brownie spektakularnego smaku. Pyszne połączenie czekolady i chrupkości orzechów . To brownie jest naprawdę niesamowite. Migdały należą do najzdrowszych(...)Miksujemy chwilkę. Wsypujemy mąkę i zmielone migdały. Miksujemy. Na koniec dodajemy migdały i mieszamy zawartość miski. Formę o wymiarach 11 x 29 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto, wyrównujemy i wierzch posypujemy owocami i lekko je dociskając. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy ciasto przez 30 minut. Nie pieczemy ciasta dłużej, ponieważ będzie zbyt suche. Ciasto wyciągamy

Zdrowy Styl Joanny
Góra lodowa z wiśniami 72

Myślę, że słyszeliście lub jedliście ciasto o nazwie Góra Lodowa. Zrobiłam swoją wersję tego ciasta w połączeniu z wiśniami. Moim gościom bardzo smakowało, więc mam nadzieję że Wam również. Składniki blaszka 23 /33 : Biszkopt:  jajka 6 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka,  mąka ziemniaczana 1 łyżeczka,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  Krem: mleko(...)żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 170 st, C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony odstawić do ostygnięcia, a następnie przekroić na dwie części

kulinarne odsłony pati
CIASTO KAKAOWO KAWOWE jako baza do tortów i ciast 80

Przepis na kakaowo kawowe ciasto jako baza do tortów i ciast warstwowych.  Ciasto jest mocno kakaowe, mięciutkie, stabilne, wilgotne, pyszne i bez użycia miksera. Jak zrobić takie ciasto kakaowo kawowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu(...)wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO KAKAOWO KAWOWE jako baza do tortów i ciast SKŁADNIKI: *tortownica 20 lub 22cm.   cukier brązowy lub biały (300 g) *przy użyciu białego cukru nie dodajemy sody soda   oczyszczona   (0,5 łyżeczki) jajka (4 szt.) mleko 1,5% lub 3% (200 ml.) olej roślinny (170 ml.) wanilia w proszku

RITA food channel