ciasto - 160969 przepisów (strona:999/10732)

Ciasto z kaszy manny ze śliwkami 94

Mannowiec to pyszne i delikatne, o maślanym smaku ciasto. Jest bardzo proste do zrobienia, pięknie wyrasta i smakuje niebiańsko. Smakować będzie z każdymi owocami, ja bardzo lubię je robić ze śliwkami. Bardzo je wam polecam. SKŁADNIKI: 200 G KASZY MANNY 150 G CUKRU 150 G MAKI PSZENNEJ 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA SZCZYPTA SOLI 2 JAJKA 2 ŁYŻKI MIODU(...)PROSZEK DO PIECZENIA, CUKIER I KASZE. WSZYSTKIE TE SKŁADNIKI DOBRZE ZE SOBA WYMIESZAĆ, A NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ JE Z WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYMI JAJKAMI. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. DO UTARTEGO NA GŁADKĄ MASĘ CIASTA DOLAĆ ROZPUSZCZONE I WYSTUDZONE MASŁO ORAZ MIÓD. PONOWNIE DOBRZE WYMIESZAĆ. DNO TORTOWNICY O ŚREDNICY 26 CM, WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. NASTĘPNIE PRZELAĆ DO NIEJ PRZYGOTOWANE CIASTO. NA WIERZCHU CIASTA UŁOŻYĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Tarta z Borówkami i Kruszonką 73

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta to pyszny wypiek, składający się z kruchego ciasta i nadzienia, przeważnie z dodatkiem owoców. Tarta to jedna z najpopularniejszych potraw francuskiej kuchni. Możemy ją przygotować w wersji na słodko, jak i na słono. Tarta z borówkami to nasza ulubiona wersja tej przekąski, gdzie kruche ciasto świetnie komponuje się z masą serową i borówkami. W ten sposób(...)borówkami to szybki i bardzo smaczny wypiek, który pięknie prezentuje się na stole oraz będzie idealnym dodatkiem do kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z Borówkami – Przepis Składniki na ciasto:  1,5 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 0,5 kg sera na sernik

Przepiski.pl
malinowa Calineczka 794

sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do formy (ok. 22/32cm, wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Pieczemy ok. 30 min w 170 st. C. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystudzenia. składniki na krem(...)mascarpone. Do zimnej galaretki dodajemy 2-3 łyżki €bitej śmietany, mieszamy i przekładamy do pozostałej ubitej śmietany. Miksujemy do połączenia się. Wykładamy na biszkopt. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 800 ml wody gorącej maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 83

Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale te bułeczki wyszły mi idealne, pyszne, mięciutkie, najlepsze. Jednym słowem udały mi się. Ciasto jest niezwykle delikatne i bardzo puszyste. Zamiast mleka użyłam śmietanki kremówki. Może to ona sprawia, że te bułeczki takie są delikatne i obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, poczęstunek i na piknik. Odrywamy sobie bułeczkę i zjadamy. Upieczcie(...)Dobrej niedzieli :)     Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 300 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku

Izabelawkuchni
Ptysie nadziewane bitą śmietaną 67

Miękkie ciastka ptysiowe z delikatnym, puszystym nadzieniem z bitej śmietanki. Nie za słodkie, gdyż samo ciasto parzone nie zawiera dodatku cukru. Niewielka ilość słodyczy jest wyczuwalna jedynie w śmietankowym kremie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ptysie nadziewane bit\u0105 \u015bmietan\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content(...)/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-480x270.jpg"],"description":"Ptysie z ciasta parzonego ze \u015bmietankowym nadzieniem. Smaczna przek\u0105ska z niewielk\u0105 ilo\u015bci\u0105 cukru. Mi\u0119kkie i puszyste ptysie \u015bmietankowe.","keywords":["cukier puder","Jajka","mas\u0142o","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-05T20:23:55+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime

ProstePesto.pl
Przepis na Szybkie Ciasto z Borówkami 67

borówek? Jeśli tak, mamy dla Was coś pysznego! Jeśli uwielbiacie domowe wypieki z owocami, musicie koniecznie wypróbować ten przepis.  W tym wpisie zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na ciasto z borówkami . Jest ono szybkie w przygotowaniu a na dodatek bardzo proste. Domowe ciasto z borówkami smakuje obłędnie! Ciężko zaprzestać na jednym kawałku. Ciasto to jest wilgotne, miękkie i bardzo(...)delikatne w smaku. Jest zdecydowanie jednym z najprostszych i najszybszych wypieków.  Zamiast borówek możemy dodać jagody, porzeczki czy maliny. Koniecznie musicie wypróbować nasz przepis na ciasto z borówkami , który z pewnością Wam posmakuje. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do kawy, a także poczęstunek w przypadku niezapowiedzianych gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Szybkie Ciasto z Borówkami Składniki: 2 jajka

Przepiski.pl
Ciasto z porzeczkami i bezą 128

Takie ciasto to już klasyka - kruchy spód, warstwa kwaśnych owoców i słodziutka beza. U mnie tym razem z dodatkiem czerwonej porzeczki, na którą sezon co prawda już się kończy, ale jeżeli macie jeszcze do niej dostęp, to bardzo zachęcam do wykorzystania jej w takim cieście :). Nie tylko smakuje wspaniale, ale i pięknie się prezentuje. Bardzo polecam! :). Kruchy spód(...)pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Gdy składniki zaczną formować się w kruszonkę szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę ( ciasto można przygotować

Opowieści z piekarnika
Ciasto francuskie z borówkami i lekkim kremem budyniowo-maślanym 82

Letnie ciasta powinny być lekkie, delikatne i z owocami. To ciasto jest właśnie takie, delikatne, z pysznym kremem i borówkami, wspaniałe na gorące lato, wyjęte prosto z chłodnej lodówki Co potrzeba: 1 paczka ciasta francuskiego 3 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 łyżki cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g każdy), 150 g masła(...)borówki amerykańskiej Wykonanie: Ciasto francuskie rozkładamy na blachę razem z papierem do pieczenia, na którym jest firmowo zwinięte, wyrównujemy je palcami, nakłuwamy widelcem dość gęsto, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C, pieczemy ok. 20-25 minut na funkcji góra dół do zrumienienia się ciasta. Upieczone wyjmujemy z piekarnika do wystudzenia. W tym czasie robimy krem. Do miski dajemy żółtka

Bułka z Chlebem
Chaczapuri adżarskie 101

chaczapuri o wymiarach 15 x 30 cm Przygotowanie Do ciepłej wody dodajemy 3/4 mleka (75 ml) sól , cukier , pokruszone drożdże dobrze mieszamy. Następnie dodajemy całą mąkę i wyrabiamy ciasto . Do ciasta dodajemy olej i dalej wyrabiamy. Ciasto przekładamy do naczynia, przykrywamy ścierką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie porcje, każdą z nich wyrabiamy i kształtujemy(...)kulkę . Kulki ciasta odstawiamy pod ściereczką do wyrośnięcia na 15 minut . W międzyczasie ser żółty , mozzarellę i fetę trzemy na tarce. Mozzarellę mieszamy z serem feta i dolewamy mleka , dodajemy łyżeczkę mąki oraz sól i pieprz wedle uznania. Ciasto wałkujemy w okrąg o średnicy małej pizzy ( około 30 cm ). Powierzchnię ciasta posypujemy równomiernie serem żółtym i zwijamy boki by ciasto

WegePrzepis
Malinianki - bułeczki z malinami! 127

Bułeczki drożdżowe z malinami, nazwałam je malinianki, bo przypominają wyglądem jagodzianki. Ciasto drożdżowe do malinianek, jest mniej maślane niż przy MAŚLANYCH JAGODZIANKACH , jest go też więcej w bułeczce. Bułeczki te możesz wykonać również z porzeczką czerwoną, czarną lub zwykłą konfiturą. To bardzo uniwersalny przepis na bułeczki drożdżowe. Ciasto się super zachowuje nie nasiąka od wilgoci owoców. W przypadku tych bułeczek(...)możesz takie maliny uratować i mieć fajne nadzienie do bułeczek. Moje maliny były już w opłakanym stanie, nadawały się głównie na sok, ale właśnie ten patent idealnie się sprawdził! Ciasto w bułeczkach nie nasiąkło od malin! Zatem bułeczki możesz wykonać z samymi malinami w środku (łącząc je z cukrem tylko) lub jeśli masz "ciapowate" maliny dodać mąki kokosowej, proszku budyniowego

SMYKWKUCHNI