ciasto - 160969 przepisów (strona:984/10732)

Drożdżówki z budyniem i borówkami 50

bułeczki z budyniem i borówkami to niesamowicie pyszny deser dla całej rodziny. Możesz je dowolnie faszerować owocami, przełożyć konfiturą, marmoladą, nutellą.. To super prosty i uniwersalny przepis na ciasto drożdżowe, które zawsze wychodzi. Drożdżówki z budyniem i borówkami możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Idealnie sprawdzi się tu lukier cytrynowy . Zapraszam po pyszne i puszyste domowe drożdżówki(...)szczyptą soli. Wsyp cukier oraz cukier z wanilią. Możesz zastąpić go cukrem wanilinowym. Do suchych składników wbij 1 jajko, wlej mleko oraz roztopione i lekko przestudzone masło. Wyrób gładkie ciasto. Jeśli za bardzo klei się do rąk podsyp je nieco mąką. Gdy ciasto zacznie odchodzić od rąk uformuj z niego kulę i pozostaw w misce. Kulę ciasta przykryj bawełnianą ściereczką

Zasmakuj Kuchni
Tarta truskawkowa 59

już kolejny raz kiedy robię tę tartę. Tym razem proponuję ją w nieco romantycznej walentynkowej wersji, ozdobioną truskawkami i serduszkami z resztek ciasta. Zobaczcie, jak prosto zrobicie to ciasto, a efekt jest nie tylko piękny, ale i przepyszny! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform(...)łyżek cukru – 2 łyżki żelatyny Do ozdoby – świeże truskawki Przygotowanie : Do sporej miski lub na blat dodaj wszystkie składniki poza wodą. Za pomocą dłoni zagniataj ciasto, aż zacznie nabierać jednolitej konsystencji. Ciasto prawdopodobnie będzie zbyt suche, wtedy dodaj wskazaną w przepisie wodę, dozując jej tyle, aby ciasto było jednolite i zwarte. Mnie wystarczyły 2 łyżki. Ciasto wstaw

nietylkopasta.pl
Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu 379

Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu Tort czy ciasto przełożone zielonym, szpinakowym biszkoptem, to bardzo smaczny i efektowny pomysł na trochę inny niż zwykle wypiek. Takie blaty możemy połączyć ze śmietankowymi kremami oraz owocami lub żelką.     Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku Baby 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki(...)papkę *** *** Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy zblendowany szpinak i mieszamy *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników *** *** Ciasto przelewamy do rantu lub na blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 40 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu ciasto przekrawamy

Blog z Apetytem
Makowiec w waniliowym cieście 68

Makowiec w waniliowym cieście Dziś mam dla Was szybki przepis na pyszny makowiec w waniliowym cieście. Prosty w przygotowaniu, idealny na Święta, przyjęcia i inne okazje. Ja go uwielbiam. Tak przygotowany makowiec znika zawsze u mnie w mgnieniu oka i zostają tylko… słodkie okruszki Moi drodzy, korzystając z okazji życzę Wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt. Pozdrawiam Was serdecznie(...)masła lub margaryny (temperatura pokojowa) 1 puszka masy makowej Helio 200 g cukru 1 pełna łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 jajka M cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie:   Spód formy (u mnie tortownica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.   W misce miksujemy masło (lub margarynę) z cukrem i jajkami

Słodkie okruszki
Uszka z grzybami – uszka wigilijne 65

dobrze doprawionym barszczu to podstawa. Dziś dzielę się z Wami sprawdzonym przepisem na uszka z grzybami. Farsz jest pyszny i prosty, przygotowany na bazie dobrych, leśnych grzybów. Z ciastem dobrze się pracuje, jest plastyczne. Nic tylko lepić. Moje uszka wigilijne już w zamrażalniku Przygotowałam je z podwójnej porcji. Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (320 g) – u mnie(...)czasu do czas mieszając. Farsz przekładamy do miski, dodajemy łyżkę bułki tartej. Wszystko mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Farsz ma być wyrazisty w smaku, więc musi być dobrze doprawiony. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i wlewamy gorącą wodę. Składniki najpierw mieszamy łyżką, a po chwili wyrabiamy ręką na gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto odkładamy na około

Słodkie okruszki