Grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Kataifi jest to ciasto filo w formie cienkich niteczek, tzw. anielskie włosy. Dzisiaj mam dla Was przepis na grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Pyszny i lekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła
Rita creativeprzesiać na stolnicy, dodać zimne masło. Składniki posiekać szerokim nożem. Uformować kopczyk, pośrodku zrobić wgłębienie i dodać żółtka, spirytus i odrobinę soli. Przygotowane składniki zagnieść na jednolite gęste ciasto. Jak przygotować chrust Ciasto podzielić na kilka części, każdą porcję rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na bardzo cienki placek. Ciasto pokroić na prostokąty ok 2,5 x5 cm lub dowolnej(...)wielkości. Każdy kawałek przeciąć na środku, następnie jeden koniec ciasta włożyć w powstały otwór, żeby zrobić rodzaj węzła. Jak przygotować chrusty Olej rozgrzać, małym kawałkiem sprawdzić, czy jest już gorący (powinien szybko się wynurzyć), jeśli się wynurzy smażyć na złoty kolor po obu stronach. Wyciągać łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym, aby ociekły z tłuszczu. Na koniec chrusty posypać
Podstawy Gotowaniaciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody(...)śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać. Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki. Wskazówki Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”. Facebook Instagram Artykuł 3 Bit pochodzi
4stronykuchni.plWiem, wiem… Nie było mnie tutaj daaawno… Ale obiecuję, że będę się pojawiać częściej;) Witam Was przede wszystkim bardzo słodko i sernikowo. Dziś przepis zachomikowany
Domowe ciastaMój ostatni wypiek: wczoraj upieczony, a dziś już tylko słodkie wspomnienie… Może to dlatego , że mniejsza blaszka(?) może dlatego, że lubię się dzielić(?) a może
Domowe ciastaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaCześć! Przed Wami kolejne wydanie tortu. Tym razem w wersji dla wielbicieli tych o bardziej wyrazistych, czekoladowych nutach, coś a’ la torcik wedlowski
Domowe ciastaZapraszam Kochani na ciacho lekkie jak pianka w mięciutkim biszkopcie i warstwą dżemu z wiśni. Ten wypiek o ciekawej fakturze wpadł mi
Domowe ciastaowoce". Gdybym miała coś zmienić następnym razem dałabym trochę mniej buraków do kremu, a zwiększyła ilość malin. Mimo wszystko przepis jest miłym zaskoczeniem, a że lubię dodawać warzywa do ciast to jest dla mnie bardzo ok! Gdybyście szukali innych brownies to na blogu znajdziecie: brownie kawowe , brownie jaglane oraz brownie łaciate . Dla kogo: dla szukających swoich ulubionych przepisów(...)żelatyny 600ml śmietanki 30%/36% 200g białej czekolady 200g ugotowanych buraków 200g malin + kilka sztuk do dekoracji sok z połowy cytryny lub limonki pół szklanki cukru pudru (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Buraki obieramy i blendujemy na gładko. Czekoladę roztapiamy wraz z masłem w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem (nie miksujemy) np. rozmącamy rózgą. Łączymy ze sobą buraczki, jajka z cukrem
Mania Wypiekaniabędą gęste . Ciągle mieszając dodajemy małymi partiami cukier. Jak piana będzie mocno gęsta i lśniąca bez wyczuwalnych w palcach kryształków cukru wtedy dodajemy żółtka i krótko zmiksujemy .Do ciasta wsypujemy mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia . Całość delikatnie mieszamy łopatką , nie mikserem bo biszkopt klapnie i będzie zakalec .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia a boki pozostawiamy nieposmarowane. Pieczemy(...)stopniach przez około 40 minut bez termoobiegu na środkowej półce z grzałką dolną i górną . Piekarnik musi być nagrzany do tej temperatury zanim wstawimy do niego ciasto . Upieczony biszkopt zostawiamy do wystudzenia nie wyjmujemy go z tortownicy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyjmujemy go dopiero jak ciasto wystygnie Przekrawamy ciasto na trzy części. Każdą cześć nasączamy sokiem jabłkowym . W garnku doprowadzamy
Ogrodnik w podróżywaniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach. Przygotować(...)cukier i kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy pokrojonego w kostkę ananasa, wykładamy piankę kokosową. Na piankę ścieramy zmrożone ciasto. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach. Gdyby sernik mocno się rumienił, można przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Smakołyki Asidorodne sezonowe owoce. Jeśli więc nie wiecie jak je wykorzystać, poznajcie koniecznie mój przepis na tę pyszną rustykalną tartę z owocami lata. Gallete to pyszna, rustykalna tarta przygotowana z ciasta kruchego. Idealnie krucha, wypełniona borówkami, malinami i porzeczkami. Bardzo smaczna i zupełnie nieidealna, ale myślę, [...] Artykuł Tarta rustykalna z owocami lata pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plBolo rei to tradycyjne, portugalskie ciasto przygotowywane w okresie świąt Bożego Narodzenia oraz 6 stycznia na Trzech Mędrców (Trzech Króli). Bolo-rei pochodzi od francuskiego ciasta królów (np. duża brioszka przygotowywana w okresie Bożego Narodzenia i na święto Trzech Króli), które dotarło do Portugalii w XIX wieku. Ciasto to okrągły placek z dużą dziurą w środku, przypominającą koronę pokryty karmelizowanymi(...)suszonymi owocami. Słodkie i syte ciasto. Warte przygotowania chociaż raz. Przepis i wskazówki jak zrobić zaczerpnęłam od Łukasza z Food2. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksernik urodzinowy. Tak, tak dziś moje małe święto. Dziś moje… kolejne urodziny Dlaczego nie przygotowałam tradycyjnego tortu? Bo to w końcu moje urodziny A ja uwielbiam serniki i ciasta na zimno. A zdobienia? To przygotowały specjalnie dla mnie moje kochane maluchy (z małą pomocą). Z taką radością wyciskały nadzienia… W założeniu miało być ich ciut mniej, ale dzieci(...)całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło i mieszamy. Ma nam powstać a la mokry piach. Wykładamy nim spód formy (u mnie tortownica 26 cm, tortownicę
Słodkie okruszkiczekoladowe ciasto smakuje przecudownie! Jest to jedno z najlepszych ciast w wersji wegańskiej, jakie udało mi się upiec. Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go próbować. Każda warstwa jest idealnie dopracowana, przez co razem tworzą przesmaczną całość. Tak dobry efekt udało mi stworzyć także dzięki roślinnym produktom na bazie kokosa marki Nature's Charm . Ich kokosowe mleczko skondensowane nadało pysznej słodyczy(...)ciastu czekoladowemu, a produkty takie jak sos karmelowy czy bita śmietanka perfekcyjnie dopełniły smak jako dodatki na wierzchu 😍 Składniki: 250 g płatków pszennych 100 g mąki z tapioki 70 g kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 250 g wody gazowanej 200 g mleka skondensowanego kokosowego (Nature
Zdrowie na języku :P