Mój numer jeden wśród zwykłych ciast z owocami. Proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze się udaje, a co najważniejsze, jest pyszne. Tym razem zrobiłam z agrestem, a raczej porzeczkoagrestem. Mąż przyniósł świeżo zerwany i od razu pomyślałam o tym cieście. Przepis dostałam kiedyś od koleżanki. Jak to było dawno...... Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy(...)cukru waniliowego (miałam swojski) Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, zmiksować. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.(Wyłożyłam papierem spód tortownicy, boki wysmarowałam masłem) Na wierzch wyłożyć umyty agrest. Lekko docisnąć. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury
Agusiowe smakołykijajka – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 300 g malin Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sól i erytrytol. Mieszamy dodajemy kawałki masła i zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy jajka i esencję z wanilii i za pomocą miksera łączymy całość. Tortownice o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Odkładamy 1/3 ciasta kakaowego i wkładamy je do lodówki(...)pozostałym ciastem wykładamy spód i brzegi tortownicy. Odkładamy tortownicę na bok. Do miski wkładamy zmielony twaróg i wsypujemy erytrytol, miksujemy przez chwilkę by połączyć składniki. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną, walinę, dodajemy jajka miksujemy tylko do połączenia się składników, nie przesadzajmy z miksowaniem by później sernik nam nie opadł. Połowę masy serowej wylewamy na spód i posypujemy połową malin, delikatnie wylewamy pozostałą
Zdrowy Styl JoannyMarynata barbecue Marynata BBQ do kurczaka, żeberek i karkówki. Marynata barbecue nie musi być trudna ani pracochłonna. Sos BBQ w różnych wersjach robimy bardzo często
Cztery FajerySałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana
Kuchnia MagdaLenyCurd z czarnej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do tortów i ciast. Curd z porzeczki ma konsystencję budyniu, dlatego możemy nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury i frużeliny) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z czarnej porzeczki do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE
Słodki PomysłBardzo proste i pyszne ciasto z wiśniami. Zamiast wiśni mogą być czereśnie, agrest, borówki lub jagody. 1 – 1,5 kg wiśni, 5 jajek, 350 g cukru pudru, 400 g mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Jajka ubić z cukrem(...)puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jasne ciasto wyłożyć na ciemne ciasto i wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Przełożyć ciasto do formy. Na wierzch wysypać owoce i delikatnie docisnąć. Wstawić
królestwo garówostatnio najbardziej lubię … kotlety!:D Tak, tak, to moja mama częściej szaleje przy piekarniku niż ja! Zdecydowanie muszę Ją tu pochwalić. Na tegoroczne Święta Wielkanocne przygotowała ciasto jogurtowe, bez pieczenia, o smaku mango, które swoim wyglądem przypomina ser żółty. I wiecie, że Łukasz się nabrał początkowo?! hehehe Ciasto okazało się hitem na stole i mam nadzieję, że takim samym(...)hitem okaże się tutaj. Jest bez pieczenia – zrobicie je błyskawicznie! Gorąco polecam! Spróbujcie i zaskoczcie domowników. Ps. do zrobienia ciasta ser żółty wykorzystałam pulpę z mango – śmiało możecie użyć też świeżego, dojrzałego mango. Smacznego! SKŁADNIKI: * pulpa mango – 600 g * galaretka cytrynowa – 4 szt * jogurt grecki – 680 g * woda – 500 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretki rozpuszczamy
Ostra na Słodkoteż się jakoś tak nazywały. Moje ciastka to nic innego jak ciastka kruche przełożone masą serową i razem pieczone, oprószone cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 2,5szl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła 3 małe jajka(...)Sposób przygotowania: W misce umieściłam mąkę, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder. Wbiłam jajka. Dodałam śmietanę i pokrojone na plasterki masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko
Waniliowe ImprowizacjeWegetariańskie przepisy na grilla Zainspiruj się pomysłami na proste i smaczne potrawy Już od jakiegoś czasu w Polsce wegetarianie nie należą do grupy osób, które podczas
Cztery Fajeryodkładamy do napuszenia. Jajka mieszamy z resztą cukru. Do wyrośniętych drożdży dodajemy cukier waniliowy, jajka z cukrem-wszystko mieszamy. Przesiewamy mąkę, dodajemy ostudzone, rozpuszczone masło-mieszamy i wyrabiamy ciasto. Ciasto jeśli się klei można troszkę podsypać mąką, ale trzeba je bardzo dobrze wyrobić, tak by odchodziło od ręki. Wyrobione ciasto przykrywamy i odkładamy do wyrośnięcia. Jagody dajemy do miski, dodajemy(...)cukier i bułkę tartą-mieszamy. Składniki na kruszonkę dajemy do miski, czyli mało, cukier i mąka-ile zabierze. Wyrośnięte ciasto przerabiamy, urywamy kawałek, rozpłaszczamy na dłoni, dajemy nadzienie i dokładnie sklejamy. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je rozbełtanym jakiem i posypujemy kruszonką. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciepłe dni jak sernik na zimno :) Lekki i orzeźwiający, przygotowany na ciasteczkowym spodzie, z serka z dodatkiem dużej ilości białej czekolady - pokryty czereśniami w galaretce. Tego typu ciasta są zawsze jest mile widziane przez gości i szybko znikają ze stołu. Do przygotowania tego sernika należy użyć gęstego sera, z małą zawartością serwatki. Dodatkowo (jeżeli wolicie) czereśnie można zastąpić wiśniami
Świat CiastaUlubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤ Kto jeszcze nie
Kuchnia MagdaLenygdzieś tam pomiędzy tymi chwilami wartymi absolutnego zaangażowania, myślałam o tych gruszkach :) O biszkopcie z masą czekoladowo - kawową, w której bym je utopiła, o ucieranym maślanym cieście. Skończyło sie na drożdżówkach. Pokaźnych, o solidnych gabarytach i wadze. Wypieczone wzorcowo, o dość zwartej strukturze ciasta. Sycące i naprawdę przepyszne. Wierzch posypany maślaną kruszonką z dodatkiem mielonych orzechów(...)pieczenia, przyjemnym, korzenno - piernikowym aromatem wypełniły całą kuchnię. Doskonałe na popołudniowe przegryzanie do herbatki - przepis prosty, efekt ciekawy i naprawdę smaczny. Składniki: na 5 - 6 drożdżówek Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko 3 łyżki cukru 7 gram drożdży instant 60 gram masła - miękkiego 3/4 szklanki letniego mleka szczypta soli Masa serkowa: 100 gram
Kronika PiekarnikaOgórki po koreańsku Przepis na ogórki z sosem sojowym. Ogórki po koreańsku to nic innego jak kimchi z ogórków , rodzaj koreańskiej kiszonki z ogórków, cebuli
Cztery FajeryIdealnie sprawdzą się podczas lata, kiedy nie chcemy dodatkowo nagrzewać kuchni. Są bardzo szybkie i smaczne w przygotowaniu, sprawdźcie sami! PRZEPIS NA PIZZERINKI Z PATELNI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 500 g mąki 125 ml mleka 50 g masła 50 g drożdży 150 ml maślanki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru DODATKI ketchup 200 g szynki 200 g żółtego sera(...)się z mlekiem. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko z masłem, mleko z drożdżami, maślankę, sól oraz cukier. Całość mieszamy do momentu, aż składniki się połączą, następnie wyrabiamy na ciasto. Przygotowane ciasto odstawiamy na 20 minut, przykrywając je ściereczką. Z gotowego ciasta wykonujemy małe kuleczki, które cienko rozwałkowujemy. Szynkę i ser żółty ścieramy na tarce, paprykę kroimy w kosteczkę, pora
Przepiski.pl