ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:121/245)

MINESTRONE 114

Minestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami

Kuchnia MagdaLeny
Penne z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem oprószone serem feta 111

Do przygotowania makaronu potrzebujemy: • makaron penne • pierś z kurczaka • suszone pomidory • świeży szpinak • ser feta • 3 ząbki czosnku • oliwa z suszonych pomidorów • sól i pieprz Przygotowanie

KUCHNIA POLSKA
Sałatka z grillowanymi szparagami 211

Jej!! Feeria barw na talerzu tak można określić moc witamin, którą przyjmiemy po spożyciu tej sałatki. W roli głównej oczywiście szaragi, którym towarzyszy makaron z bazyliowym

Ania i Marcin gotują
Krokiety ze szpinakiem i fetą 137

smażenia do podania sos czosnkowy i szczypiorek. Przygotowanie : Naleśniki: do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i sól - miksujemy na gładkie ciasto. Patelnie rozgrzewamy smarując olejem, smażymy rumiane naleśniki. Farsz: na patelnie (u mnie teflon) wrzucam szpinak (lekko rozmrożony) podduszamy kilka chwil aż całkowicie się rozmrozi,  dodajemy ser oraz przeciśnięty czosnek. Całość dusimy do odparowania i połączenia się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 155

smaku- pasował do nich idealnie. Taki sos będzie świetny również do wielu innych potraw; w sezonie grillowym przygotowuję go bardzo często. składniki: opakowanie ciasta francuskiego dowolny wytrawny farsz pierogowy (najlepiej 2-3 rodzaje, u mnie ze szpinaku , z gotowanego mięsa , z mozzarelli ) jajko siemię lniane sos: nieduży zielony ogórek 3 ząbki czosnku 200 ml jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny(...)czosnek, wymieszać, odstawić na 5 minut. Następnie dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku - sos powinien mieć mocny, wyrazisty smak. Odstawić na min. 30 minut do lodówki. Jajko roztrzepać widelcem. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku ok 5 cm. Nakładać po odrobinie farszu, za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem smarować brzegi, składać w trójkąty, sklejać dokładnie brzegi. Trójkąty układać na blaszce

6niebo
Pierożki ze szpinakiem i ricottą 196

Pierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je

Moje Małe Czarowanie
Tort w kolorach jesieni 238

szpinaku 130 g mąki pszennej 70 g mąki krupczatki 50 g cukru 100 ml oleju łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak zbelnduj na gładką masę razem z bananej, cukrem i olejem. Następnie dodaj mąki i proszej do pieczenia, wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika przez 25 minut. Po upieczeniu

greenscarf
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 160

moich ciast które lubię robić i wiem, że na pewno zasmakuje nie tylko rodzinie ale i znajomym. Podejrzewam , że znacie to ciasto więc chętnie się z wami podzielę moim przepisem.    Składniki: 400 g szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta.  Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam poziomkami. Ciasto rewelacja, polecam każdemu

Różowa kuchnia
tarta ze szpinakiem 135

szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty, podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak i czosnek. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy

Słodki Zakątek
Pierogi z twarogiem 157

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy twarogiem. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju(...)szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka szczypta soli Żadnych jajek!!! Jajka powodują że ciasto twardnieje!! 1 szklanka = ok. 200 ml W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować twarogiem. Przepis na nadzienie

Kocham Czekoladę
Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta 5376

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta krucho – drożdżowego, które jest jednocześnie mięciutkie, kruche i delikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie z mojego ulubionego szpinaku z dodatkiem kurczaka. Podajemy je z  jogurtem greckim z czosnkiem. Z przepisu wychodzi 24 sporych pierogów.   Post Pieczone pierogi z szpinakiem

Marta Gotuje
Zielona babka z waniliowym kremem 73

Cudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym stole stanie się jedyną w swoim rodzaju, smaczną dekoracją i jestem pewna, że nikt nie odmówi sobie przyjemności sięgnięcia po kawałek. Zapraszam również po przepis na różową babkę truskawkową i babkę pomarańczową . Składniki (forma(...)puszysty krem i dodać ziarenka wanilii. 3) Zmniejszyć obroty miksera, dodać olej ze szpinakiem i dokładnie wymieszać. 4) Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną (wcześniej mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem i sodą) i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników !!! 5) Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me
Zielona babka z waniliowym kremem 132

Cudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym stole stanie się jedyną w swoim rodzaju, smaczną dekoracją i jestem pewna, że nikt nie odmówi sobie przyjemności sięgnięcia po kawałek. Zapraszam również po przepis na różową babkę truskawkową i babkę pomarańczową . Składniki (forma(...)puszysty krem i dodać ziarenka wanilii. 3) Zmniejszyć obroty miksera, dodać olej ze szpinakiem i dokładnie wymieszać. 4) Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną (wcześniej mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem i sodą) i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników !!! 5) Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me
ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM 411

Jak wiecie w ostatnim czasie zaczęłam jeść zdecydowanie więcej zdrowych warzyw i urozmaicać swoją dietę nie tylko o ukochane słodkości ;) Szpinak , jarmuż , sałata , brukselka i inne

Ostra na Słodko
Koszyczki z ciasta francuskiego 152

łatwe w przygotowaniu. Koperty i strudle już robiłam ale tak pięknie wyglądających koszyczków jeszcze nie. Nadziewałam już jabłkami, szpinakiem, łososiem a dziś wzięło mnie na kaszankę z sosem tzatziki. Zagorzali przeciwnicy kaszanki mogą ją zastąpić np. z łososiem. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego żółtko do posmarowania 300 gr kaszanki (trzy pętka) cebula jabłko 2 łyżki oleju do smazenia 250 g serka

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania