ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:113/245)

Dyniowe przepisy 99

push({}); Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta Placuszki dyniowe Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Risotto dyniowe Pierożki z dynią

Delusional Trine
Białe naleśniki orkiszowe 117

stron do momentu, gdy ciasto zacznie odchodzić od boków patelni). Do reszty ciasta dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i smażyć naleśniki do wykończenia ciasta. Na ciepłych naleśnikach rozprowadzać dowolny farsz (u mnie szpinak z suszonymi pomidorami i fetą - przepis wkrótce). Zwijać w rulon, składać na "trójkąty" lub formować w krokiety

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z truskawkami i awokado 121

Składniki : • 150 g świeżego szpinaku • 200 g truskawek • 100 g sera feta • 1 awokado • sok z cytryny • pieprz kolorowy • chili Dressing : • 4 łyżki oliwy • 1 łyżka

KUCHNIA POLSKA
Łosoś w cieście francuskim 140

Dziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 165

gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą

Ugotowane pozamiatane
Naleśniki z kokosowym twarożkiem. 118

coraz częściej pojawiają się na śniadanie, obiad lub kolację.  W wersji śniadaniowej oczywiście na słodko, na obiad i kolację - na wytrawnie  (ze szpinakiem i serem czy z warzywami w stylu meksykańskim).  Ciasto naleśnikowe do dzisiejszego śniadania wykonałam z mąki pszennej graham z dodatkiem jaglanej, a same naleśniki nadziałam twarożkiem wymieszanym z prawdziwą wanilią oraz wiórkami i cukrem

Poranek na słodko
Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi 120

ugotowaniu pasta nie klei się. Semolinę dodaje się do pizzy lub przygotowuje ravioli, czyli rodzaj kwadratowych pierożków z dekoracyjną falbanką, zrobionych ze świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą ze szpinakiem czy grzybami. Nie bez znaczenia jest też sól dodawana do potraw. Kupowana w zwykłym sklepie jest przetwarzana i rafinowana, a ta nie należy do zdrowych. Wybór soli

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem 217

Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowej Młynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

czarrna od kuchni
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 117

czasie dodaj pozostałą wodę, jajka (roztrzepane) i pozostałe składniki. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, ciągle mocno pracując rękami. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa gotowanego z rosołu- udka, szyjka) - 2 łyżki masła - sól - 2 białka(...)gorącej patelni na maśle podsmaż czosnek, szpinak. Mięso z kaczki oddziel od kości.  Całość zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na blat, ku krawędzi nałóż farsz jak na zdj. po wyżej, następnie z roluj tak aby powstał długi walec, z każdej strony otoczony ciastem. Odkrój pozostałą cześć ciasta

SMYKWKUCHNI
Chleb Shrek 113

szklanki ciepłej wody (otrzymamy około 1,5 szklanki papki szpinakowej) Do misy miksera wsypujemy mąkę oraz drożdże, dodajemy oliwę, sól i miód oraz zmiksowany szpinak. Całość miksujemy do otrzymania gładkiego, ale trochę lejącego ciasta odchodzącego od ścianek miski (jeśli to konieczne dodajemy jeszcze trochę mąki). Ciasto odstawiamy na około 1,5 godz.w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto

Bon appetit mon amie
Przepis na naleśniki II 153

elastyczne, nie przypalają się na brzegach. Dla mnie – idealne. Dzieciaki je pokochają w wersji z serem lub owocami. Dorośli docenią bardziej wytrawne nadzienie np szpinak z ricottą, grzybowe lub mięsne. Naleśniki z tego ciasta sprawdzą się zarówno do nadziewania na słodko jak i wytrawnie. Jeśli zamiast zwykłej wody użyjecie wody gazowanej, naleśniki wyjdą bardziej puszyste. Ważne, aby przy smażeniu

Mieszam w Garnku
Gnocchi ze szpinakiem 114

ząbki czosnku,  gałkę muszkatołową, pieprz i sól i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy sok z cytryny i dusimy przez ok. 5 min. Ostygnięty szpinak mieszamy z ziemniakami, dodajemy mąki, jajko i wyrabiamy ciasto. Następnie lepimy g nocchi, które wrzucam do wrzącej i osolonej wody, gotujemy przez 2 minuty aż nie wypłyną.  Podajemy z oliwą i startym parmezanem

Łycha smaków
Kisz lotaryński - tartaletki 162

Przyznaję, że mogły wyjść ładniejsze i muszę jeszcze poćwiczyć, ale gwarantuję Wam, że mięsożercy będą się nimi zajadać. Tarty najlepiej podawać z sałatami, rukolą lub szpinakiem, skropionymi prostym dresingiem i kieliszkiem białego wina. Składniki ciasto 2 szklanki drobnej mąki (pszenna tortowa 450 lub krupczatka) 150g masła 1/3 szklanki zimnej wody 1 jajko 1 łyżeczka soli szczypta cukru masa śmietanowo-jajeczna

W kuchni wieczorem
Tarta ze świeżym szpinakiem i sadzonym jajkiem 130

słabość do tart, do tych ze szpinakiem w szczególności. I choć wolę tarty na kruchym cieście, to częściej zastępuję je gotowym francuskim. Jeśli macie więcej czasu w kuchni niż ja, nie żałujcie kilku minut na zrobienie kruchego spodu, polecam z TEGO PRZEPISU Czytaj więcej

bistro mama
Moje nominacje do Liebster Award 161

Pytania z bloga Kuchnia na obcasach: 1. Dlaczego prowadzisz bloga?- ponieważ lubię się dzielić radością pichcenia) 2. Znienawidzona potrawa z dzieciństwa?- szpinak, ale teraz jadam 3. Twoje popisowe danie?- wybieram ciasto: cassatta siciliana 4. Gotowanie czy pieczenie?- zdecydowanie pieczenie) 5. Ostatnio przeczytałam/em...- “Zumba living- dalla palestra alla cucina” 6. Spacer czy kino?- spacer 7. Romantycznie czy hardcorowo?- romantycznie

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania