ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:105/245)

Ravioli z tuńczykiem i szpinakiem w sosie cytrynowym 165

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 10 sztuk Ravioli ciasto: 2 żółtka 100g mąki pszennej Szczypta soli ⅓ łyżeczki oliwy 4 łyżki ciepłej wody Ravioli farsz: 2 łyżki masła 5 szt. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes 2 łyżki tartego parmezanu Sól, pieprz do smaku(...)następnie wyrabiamy gładkie i jednolite ciasto. Odstawiamy na 10 minut pod szklane naczynie. Gdy ciasto odpocznie wałkujemy je na długi i szeroki prostokąt o grubości max 2mm. Sposób przygotowania farszu: Masło topimy na małym ogniu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a zaraz potem szpinak. Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy do momentu aż szpinak całkowicie zmięknie. Dokładnie odparowujemy i studzimy

Kuchnia w czekoladzie
Smoothie z mango i fig 178

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krucha tarta ze szparagami 128

jest banalnie prosta w wykonaniu, a do tego tak uniwersalna, że kiedy tylko znudzą wam się szparagi - spokojnie możecie upiec ją z bakłażanem, cukinią, szpinakiem, papryką lub innym warzywnym rarytasem ;) Składniki:  1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego light 1 duży pęczek zielonych szparagów 15 małych pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz 3 łyżki startego parmezanu 5 łyżek jogurtu greckiego light - można

Spektrum Smaku
Naleśniki z szpinakiem i serem feta 280

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Nasze naleśniki w chrupkiej panierce. Pycha! Składniki : 2 czubate szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli 2 jajka Farsz : Paczka szpinaku ¾ kostki sera feta 1 czubata łyżeczka masła Vegetta, sól oraz pieprz 3 ząbki czosnki Przygotowanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Naleśniki dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciast jest zbyt wolne dodać mąki. Szykujemy farsz szpinak podsmażamy na masełku dodajemy czosnek następnie doprawiamy Vegeta, solą oraz pieprzem. Smażymy około 10 min i dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę i łączymy całość

Sprawdzone przepisy kulinarne
Kolorowe wytrawne drozdzowki 127

następnego dnia i co najważniejsze są fantastyczne. To doskonała i przepyszna alternatywa dla sklepowych wypieków :) CIASTO: 2 szklanki mąki 35 g drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki mleka 2 jajka 100 g masła lub margaryny 1/2 łyżeczki łyżeczka soli FARSZ: 450 g mrożonego szpinaku 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżeczka masła 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej. sól 100 g startego sera(...)posłużą do posmarowania gotowych drożdżówek. Żółtka dodajemy do mąki wraz z masłem oraz zaczynem i wyrabiamy na gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę lub do podwojenia objętości. W tym czasie przygotowujemy farsz. Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy zamrożony szpinak. Solimy i przykrywamy, aby się rozmroził. Zanim cały płyn odparuje dodajemy żurawinę, aby nieco napęczniałą i smażymy

Kuchnia od dwojga
DOMOWA PIZZA NA ZIOŁOWYM SPODZIE 117

słodka 1 łyżka oregano i ziół prowansalskich Sól i pieprz do smaku Dodatkowo Ser żółty Sos pomidorowy Wędlina Ogórek Cebulkę Szpinak świeży PRZYGOTOWANIE:  Do miski wlewam ciepłą wodę, olej, przyprawy a następnie mąkę i drożdże. Dokładnie mieszam. Wyrabiam ciasto. Pozostawiam w lodówce pod przykryciem ok 1 godzinę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam ciasto. Dokładnie wyrabiam(...)przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczeni. Można pozostawić grubsze brzegi ciasta i włożyć w nie np. Ser żółty. Ciasto smaruję domowym sosem pomidorowym. Układam składniki. Piekę w 160 stopniach przez ok 40 min. Podaję posypaną świeżym szpinakiem

Gotowanie Patki
Naleśniki ze szpinakiem i białym serem 116

dużo farszu - dałam 2 kostki) * 3 ząbki czosnku * cebula * pęczek pietruszki * oliwa z oliwek / śmietana Do dzieła!!! Miksujemy jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli - czyli robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy do niego rozmrożony, odciśnięty z wody szpinak i jeszcze troszkę miksujemy. Smażymy cienkie naleśniki. Na farsz drobniutko kroimy cebule, czosnek i pietruszkę i ucieramy na gładką masę z serem i oliwą/śmietaną

sierotka maRysia w kuchni
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 137

farsz do pizzy 2 małe piersi z kurczaka oliwa 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku kilkanaście oliwek (u mnie mieszane zielone i czarne) 250 g żółtego sera 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, bazylia WYKONANIE Ciasto do pizzy: Do miski wsypać obie mąki. Do mniejszej miseczki wlać wodę, dodać szczyptę cukru(...)patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinak mieszać na średnim ogniu do momentu, aż odparuje z nadmiaru wody. Oliwki wyjąc z zalewy i przekroić na pół. Ser zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować lub rozciągnąć na kształt okręgu (grubość

Passions hobbies life
Tarta ze szpinakiem 169

mąki -100 g masła -3 łyżki zimnej wody -pół łyżeczki soli Na farsz -szpinak świeży lub mrożony, ja mam świezy -3 pokazne ząbki czosnku -pół szklanki sosu pomidorowego -3 łyżki śmietany -2 jaja -sól,pieprz,masło Na wierzch ser Ze składników na ciasto , wyrób kulę i oblep ciastem formę do tarty uprzednio nasmarowaną masłem i posypana bułka tartą. Włóż(...)maśle uduś czosnek, dodaj sos pomidorowy i dołóż szpinaku, duś pod przykryciem. Następnie 2 jaja i śmietanę zmiksuj i dodaj do szpinaku aby powstała masa, odstaw do ostygnięcia. Nie zapomnij posolić i popieprzyć do smaku ! Schłodzoną formę z ciastem włóż do piekarnika i piecz 15 minut w 200 stopniach. Następnie wyciąg i ostudz ciasto. Gdy podpieczone ciasto będzie chłodne , połóż

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem z sosem czosnkowo-koperkowym 155

Naleśniki na wytrawnie: ze szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami, serem żółtym, szynką i jajkiem z sosem czosnkowo-koperkowym Składniki i przygotowanie (ok. 8 naleśników): Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli  Wszystkie składniki wkładamy do miski(...)miksujemy kilka minut do uzyskania jednolitej konsystencji i powstania pęcherzyków powietrza. Odstawiamy, by odpoczęło, tak z 15-30 minut. Ja robiłam ciasto, jak już miałam przygotowaną prawie całą resztę. Nadzienie  ok. pół opakowania mrożonego szpinaku w bryłkach 4 ugotowane na twardo jajka 1 op. mozzarelli (125g po odcieku) ok 150 g sera żółtego w kawałku 8 plastrów ulubionej szynki

Anioszek w kuchni
Krokiety z jajkiem, szpinakiem i serem 148

twardo 10 dag żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia Naleśniki: Podane składniki zmiksować ze sobą na jednolite ciasto. Usmażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Farsz: Szpinak rozmrozić starając się, aby jak najwięcej wody odparowało z patelni. W razie konieczności odcisnąć dłońmi nadmiar wody. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać

My simple kitchen
Naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane pod beszamelem 214

Pyszne naleśniki ze świetnym farszem ze szpinaku i fety, na końcu zapieczone pod beszamelem. Inspirowane przepisem Ewy Wachowicz- z moimi zmianami -w tym mój od lat wypróbowany przepis na naleśniki. Polecam :) SKŁADNIKI na ciasto: 1 szklanka wody (może być gazowana) 1 szklanka mleka 1 i 1/2 szklanki mąki 2 jajka  szczypta soli tłuszcz do smażenia (u mnie masło(...)szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej 125 g tartego sera żółtego PRZYGOTOWANIE  Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 20 minut. Ponownie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu (średnia patelnia) smażymy cienkie naleśniki (około 12 sztuk). Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy - dodajemy porwany szpinak, gdy zmniejszy swą objętość o połowę wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i razem przesmażamy. Dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami 162

plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy. Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy i układamy wzdłuż na środku najpierw szpinak z fetą,na to pieczarki z cebulką i starty ser, brzegi nacinamy w paski i składamy je do środka tak żeby przykryły nasz farsz . wierzch smarujemy

Swojskie jedzonko
Quiche z boczkiem i cebulą 111

kawałek. Polecam, zwłaszcza, że składniki na tą quiche dostaniemy w kazdym markecie. Poniżej podaje linki do innych quiche które kiedyś zrobiłam: Quiche ze szpinakiem Quiche z suszonymi pomidorami i serem kozim Składniki  Ciasto kruche (przepis)  200g boczku 4 duże cebule 3 jajka 250ml śmietany 36% 3/4 szklanki mleka tarty ser cheddar (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec spód według przepisu

Delusional Trine
Szpinakowe placuszki z twarożkiem i gruszką 162

korzystamy z miksera, w misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy rozbełtane jajka, jogurt, mleko, stopione masło, cukier oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy szpinak. Mieszamy za pomocą drewnianej łyżki do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Rozgrzewamy patelnię (a najlepiej dwie równocześnie) i smażymy bez tłuszczu równolegle na obu patelniach placuszki. Temperatura nie powinna być

bistro mama

Proponowane wyszukiwania