ciasto ze śliwką - 6273 przepisów (strona:46/419)

Ciasto pijana śliwka | Zdrowsza wersja! | 836

diecie. Co prawda nie jest to ciasto, które ma małą ilość kalorii, ale na pewno ma ich mniej od oryginału. Puszysty biszkopt, budyniowa masa, śliwki moczone w alkoholu i czekolada. MIŁOŚĆ. RAJ. I KALORIE. Ciasto wykonała babcia z mamą, a pomysł był mój jak i zdjęcia. Niestety przyjechałam za późno, a ciasto składa się z paru etapów przygotowania. Na sobotniej(...)Polewa czekoladowa: 1 gorzka czekolada 1 łyżka masła Odrobina mleka 4 łyżki kakao Czekoladę dzielimy na kostki. Rozpuszczamy w rondelku z resztą składników.  Przekładamy pędzelkiem na śliwkiCiasto najlepsze jest na drugi dzień

Czarnawisienka
Ciasto z orzechami laskowymi, śliwkami i czekoladą 95

Jestem tym ciastem po prostu zachwycona. Zdecydowanie moje smaki. Orzechowy posmak, dodatek gorzkiej czekolady oraz śliwek. Doskonałe połączenie i konsystencja. Początkowo byłam co prawda przekonana, że ciasto mi nie wyjdzie, bo musiałam piec go dłuuuużej niż podaje oryginalna receptura, a i tak po rozkrojeniu spód był lekko wilgotny. I teraz zaznaczyć muszę, że ciasto kiedy całkowicie przestygnie nabiera właściwej konsystencji(...)przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mielone orzechy laskowe. Miksujemy tylko do połączenia (w razie potrzeby – masa będzie gęsta – mieszamy łyżką). Na końcu dodajemy czekoladę oraz śliwki, mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 23 cm). Na wierzchu rozkładamy odłożone połówki śliwek, rozcięciem do góry. Posypujemy całymi orzechami laskowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 52

przygotowaniu, wystarczy tylko wszystko wymieszać, przelać do blachy, ułożyć śliwki , posypać kruszonką i gotowe. Jest puszyste, miękkie, delikatne i cudownie pachnie. Sezon śliwkowy w pełni, a że bardzo lubię te owoce, to staram się je wykorzystać na każdy możliwy sposób. A Wy lubicie śliwki? Co z nich przyrządzacie? Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką - składniki na blachę(...)przy pomocy miksera na puszystą masę. Dodawać stopniowo całe jajka, całość wymieszać. Na końcu wsypać wszystkie suche składniki. Wymieszać ciasto do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać wierzch. Na to ułożyć ściśle połówki śliwek (oczywiście bez pestek). Teraz pora na kruszonkę. Masło (w temperaturze pokojowej) połączyć z cukrem i stopniowo dodawać mąkę. Rozcierać masę

Zrób to smacznie
sypane ciasto śliwkowe, łatwe i smaczne... 136

forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wysypać część suchej mieszanki. Poukładać połowę wypestkowanych umytych śliwek (do sypanego ciasta najlepsze owoce miękkie aby puściły sok w ciasto) , posypać częścią suchej mieszanki, na wierzch pozostałe śliwki ułożyć. Do reszty mieszanki suchej wsypać kakao i dobrze wymieszać, wszystko posypać na śliwki, łyżką delikatnie wygładzić wierzch, poukładać(...)wierzchu pokrojoną zimną margarynę. Piekarnik nagrzany na 190C grzanie góra/dól, ciasto piec około 50-60 minut, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sypane ciasto jak do szarlotki sypanej wykorzystane do ciasta ze śliwkami i kakaową, chrupiącą kruszonką..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Knedle ze śliwkami 58

resztą? Ciasta ok, ale wiecie jak u mnie w domu wygląda sytuacja deserowa. Tola jest jak najbardziej otwarta na gluten z cukrem, ale to nadal dla mnie za mało. Nie będę jej piekła całej blachy ciasta, nawet nie będzie w stanie tego zjeść. No i oczywiście musiałabym jeszcze się wstrzelić z owocami. Ostatnio zrobiłam np. ciasto drożdżowe ze śliwkami. Moja(...)dokładnie wyrabiamy ciasto. Na początek dajcie 300 g mąki (ja na tym poprzestałam), jeżeli ciasto nadal bardzo się klei do rąk, dodajcie resztę mąki. Polecam jednak dać mniej mąki, a później przy formowaniu knedli podsypywać sobie nią dłonie. Knedle są smaczniejsze, jak nie są nafaszerowane mąką. Odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy go, nakładamy na niego śliwkę i sklejamy, formując kulkę wielkości

Kardamonovy
Tarta migdałowa ze śliwkami – ANGIE GOTUJE – odc. 3 184

Jesienią, gdy jest na nie sezon, wprost kocham ciasta ze śliwkami . Ten przepis to mój rarytas. Ciasto cudownie pachnie migdałami, cynamonem i śliwkami, smakuje na prawdę wybornie. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nieadekwatnie pyszne do włożonego w jego przygotowanie wysiłku. Owoce w cieście można zamienić. Zamiast śliwek wybrać np. jabłka odmiany szara reneta, które fantastycznie się nadają do szarlotek(...)miękkiej kruszonki. 3/4 ciasta wyłożyć na okrągłej formie (26cm) do tarty i lekko docisnąć. Dno posypać płatkami migdałowymi i równomiernie oprószyć mąką ziemniaczaną. Śliwki umyć, przekroić na pół i wypestkować, rozłożyć ciasno obok siebie na cieście i posypać pozostałą kruszonką. Piec 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. 1 porcja to ok. 345kcal , węglowodany: 28g, białko: 5g, tłuszcz

Dietolog
Torcik śliwkowy z masą mleczno-budyniową 223

około 0,5 kg śliwek Wykonanie: Zimne masło  pokroić na małe kawałki. Z mąki, masła, cukru i 1 jaja - zagnieść szybko ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Śliwki wypestkować. Mleko skondensowane połączyć ze śmietaną(...)jajami i proszkiem budyniowym. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę, średnicy 26cm. Uformować z ciasta rant wysokości 3-4 cm. Na cieście ułożyć śliwki, zalać masą mleczno-budyniową. Piec około 50 minut w 175 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 81

razem oczarowują. W książce pojawiają się różne słodkości w postaci ciasteczek, ale ponieważ Jakub Małecki to miłośnik wypieków, jego książkę może reprezentować wyłącznie coś bardziej wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia(...)mascarpone i kolejną warstwę ciastek. Kiedy galaretka ze śliwkami zacznie lekko tężeć, wykładam ją na ciastka jako ostatnią warstwę. Całe ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed krojeniem wyciągam ciasto 20 minut wcześniej z lodówki. Smacznego Artykuł Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 80

razem oczarowują. W książce pojawiają się różne słodkości w postaci ciasteczek, ale ponieważ Jakub Małecki to miłośnik wypieków, jego książkę może reprezentować wyłącznie coś bardziej wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia(...)mascarpone i kolejną warstwę ciastek. Kiedy galaretka ze śliwkami zacznie lekko tężeć, wykładam ją na ciastka jako ostatnią warstwę. Całe ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed krojeniem wyciągam ciasto 20 minut wcześniej z lodówki. Smacznego Artykuł Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto Kokosek bez pieczenia – przepis na deser a la bounty 76

trzeba poczekać, aż masa ostygnie, aby móc rozpocząć konsumpcję. Jeśli lubicie kokosowy smak, to takie ciasto z pewnością wam zasmakuje. Kokosek jest idealny, kiedy najdzie was ochota na coś słodkiego, a nie macie ochoty siedzieć długo w kuchni.   Składniki na ciasto Kokosek bez pieczenia: 750 ml mleka (dałam 1,5%, można też wykorzystać napój roślinny) 200 g wiórków kokosowych(...)lekkiego przestudzenia. Następnie wylewamy ją na wystudzone ciasto. Kiedy całość będzie całkowicie zimna, ciasto wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie można je już bez problemu kroić. Ciasto Kokosek bez pieczenia – przepis na deser a la bounty Zobacz inne przepisy na ciasto z kokosem: Kokosowe ciasto jogurtowe ze śliwkami Ciasto Kokosowa Blondynka Brzoskwiniowo-kokosowa pychotka bez pieczenia Szybkie kokosanki

e-PrzepisyKulinarne
Puszyste ciasto z rabarbarem 215

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasta ucierane, biszkoptowe, placki 158

Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną       Ciasto bananowe z kawałkami czekolady        Hiszpańskie ciasto pielgrzyma - Tarta de Santiago      Ciasto gryczane ze śliwkami       Ciasto z rabarbarem       Szwajcarski placek królewski z jabłkami         Ciasto leśne z borówkami i jeżynami

Passions hobbies life
CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM CZYLI STRUCLA SEROWA 229

Posypałam nią ciasto. Wstawiłam formy do nagrzanego piekarnika. Piekłam około 50 minut w temp.180 stopni. Smacznego! Polecam również: ciasto drożdżowe z prażonymi jabłkami ciasto drożdżowe z borówką amerykańską ciasto drożdżowe ze śliwkami      ciasto drożdżowe z rabarbarem

potrawyregionalne
CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ 157

piekarnika. Piekłam je w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Wyrosło jak szalone. Smacznego! Polecam inne ciasta drożdżowe CIASTO DROŻDŻOWE Z PRAŻONYMI JABŁKAMI  CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI   CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM DROŻDŻOWA STRUCLA SEROWA DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM  JAGODZIANKI

potrawyregionalne
Rustykalna tarta ze śliwkami 136

Tartę ze śliwkami, na kruchym pełnoziarnistym cieście, piekłam po raz pierwszy, ale zapewne nie ostatni. Lubię szybkie ciasta z owocami i to właśnie takie jest. Jego przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu, przygotowałam je w tzw międzyczasie podczas gotowania obiadu. Dodatkową zaletą tej tarty jest mała ilość użytego cukru i dodatek mąki pełnoziarnistej. Tarta jest przepyszna, owocowa niezbyt słodka(...)pieczenia na okrągły placek (ok. 30 cm średnicy). Jeśli zajdzie potrzeba (lepi się do wałka i/lub papieru do pieczenia) ciasto posypać z wierzchu i od spodu mąką. Śliwki ułożyć na cieście, pozostawiając  4 centymetrowy margines z ciasta. Brzegi ciasta zawinąć do środka, p osmarować ubitym jajkiem, posypać cukrem. Ciasto wraz z papierem zsunąć na blachę do pieczenia. Nagrzać piekarnik

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania